Featured By: tex_admin April 3, 2019 @ 10:31am

5 Sebab Kenapa Wanita Perlu Guna Buih Pembersih Peribadi

Menjadi  wanita memerlukan anda untuk sentiasa menjaga penampilan diri termasuklah aspek kecantikan, kesihatan dan juga kebersihan. Hal ini kerana wanita sememangnya  ciptaan Tuhan yang terindah dan sentiasa perlu dihargai!

Apabila menyentuh soal kebersihan diri, sangat penting bagi setiap wanita untuk menitikberatkan aspek ini terutamanya di kawasan Miss V kerana ia dianggap mahkota abadi wanita.  

Mungkin ramai wanita yang sering kali memandang remeh mengenai  penjagaan Miss V ini. Bagi mereka, membersihkan bahagaian berkenaan menggunakan sabun biasa sudah memadai!

Penggunaan sabun biasa mungkin mengandungi tahap pH yang tidak sesuai dengan Miss V dan boleh memudaratkan kesihatan bahagian intim anda. Jika tidak diberi penjagaan rapi, berkemungkinan akan berlakunya jangkitan kuman, pH bahagian berkenaan berubah, berbau, gatal dan  tidak mustahil timbul masalah keputihan.

Untuk pengetahuan anda, Miss V yang sihat bergantung kepada tiga faktor iaitu keseimbangan pH, bakteria yang sihat dan kandungan glikogen epitelium. Sekiranya salah satu faktor tersebut tidak berfungsi dengan baik, ia boleh menyebabkan pelbagai gejala dan masalah.

Jadi, sangat penting untuk anda memilih produk yang direka khas untuk membersih Miss V bagi menjaga tahap kesihatannya. Pembersih peribadi wanita yang dikeluarkan oleh jenama terkenal NR Mustajab ini mungkin sesuai untuk anda. Cubalah!

NR Blooms

Dikenali sebagai Blooms Intimate Foam, pembersih ini telah diformulasi khusus bagi pembersihan pantas sekali gus mengekalkan kesegaran bahagian Miss V anda. Penulis senaraikan 5 sebab kenapa anda patut menggunakan Blooms Intimate Foam ini.

1. Diformulasi daripada sumber semula jadi

Hasil gabungan bahan semula jadi seperti daun sireh, campuran herba istimewa dan pati bidara, Blooms Intimate Foam ini selamat  digunakan oleh semua wanita. Ini kerana, bahan semula jadi tersebut tidak akan mendatangkan risiko jangkitan terhadap Miss V anda.

Bukan itu sahaja, gabungan formulasi ini juga dapat memberi perlindungan, sebagai agen pelembab, pemutihan, pemulihan keremajaan dan memberi impak kesegaran yang berpanjangan!

Menariknya, penuci ini juga didatangkan dengan tekstur berbeza berbanding jenama produk lain yang ada di pasaran. Teksturnya yang berbentuk ‘foam’ ini kaya dengan buih serta wangian daripada bahan semula jadi yang sangat memukau.

2. Tahap pH yang optimum

Sangat penting sebenarnya untuk menjaga keseimbangan pH Miss V untuk menghindarkan daripada sebarang risiko jangkitan kuman dan sebagainya. Sebab itulah anda perlu menggunakan Blooms Intimate Foam ini. Ia telah diformulasikan dengan kadar pH yang sangat optimum iaitu 3.5 khusus untuk menjaga keseimbangan micro-flora pada bahagian Miss V. Kadar pH yang optimum ini juga selamat dan sesuai untuk penjagaan dan kesihatan Miss V anda.

3. Haruman berpanjangan

Blooms Intimate Foam ini didatangkan dengan 3 jenis haruman semula jadi untuk kesan kesegaran yang berpanjangan. Antaranya:

  • Fresh – Untuk mereka yang sentiasa aktif dalam kehidupan seharian
  • Active – Untuk kesegaran menyeluruh selepas penat bekerja
  • Natural – Untuk mereka yang sukakan haruman 100 peratus semula jadi

Pastinya sangat penting untuk anda gunakan pencuci ini ketika datang haid, kerana ia mampu menghilangkan bau yang kurang menyenangkan pada Miss V. Bukan sahaja wangi, pencuci ini mampu membersih secara menyeluruh!

4. On the go

NR Mustajab

Produk ini didatangkan dalam botol kecil yang mudah  dibawa ke mana sahaja. Paling menarik, ia boleh disimpan di dalam tas tangan anda! Tiada lagi alasan untuk anda tidak menjaga kebersihan Miss V anda selepas ini.

Cara pengunaannya cukup mudah, pam secukupnya pada tapak tangan yang basah dan gosok lembut pada bahagian Miss V. Kemudian, bilas sehingga bersih. Mudah sahaja kan?

5. Harga yang sangat berpatutan

Produk yang hadir  dalam saiz 50ml satu botol ini memiliki harga yang sangat berpatutan iaitu RM19 untuk Semenanjung Malaysia manakala RM22 untuk Sabah dan Sarawak.

Pasti anda tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan produk terbaik ini kan?

Anda boleh hubungi talian 03-66201 3077 atau 03-6201 3215 untuk maklumat lanjut atau boleh layari laman web www.nr4u.com.my. Anda juga boleh mendapatkan info di laman sosial Facebook NR Mustajab – NR4U dan Instagram @nr.mustajab.

Jangan lupa ceritakan kehebatan Blooms Intimate Foam ini kepada keluarga dan rakan! Pastinya, produk ini akan menjadi ‘sahabat akrab’ anda.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 22 May 2018

3 Selebriti Wanita Ini Kongsi Tip Untuk Kekal Bertenaga Sepanjang Bulan Ramadan

Ikuti cara pemakanan selebriti ini untuk kekal bertenanga di bulan puasa.

Featured Sun, 19 Apr 2020
Featured Wed, 17 Jan 2018

6 Makanan Sihat, Tetapi Tinggi Kalori

Apabila anda sedang mencuba menurunkan berat badan, pasti anda akan memilih makanan yang menyihatkan serta dipercayai boleh membantu proses penurunan berat badan. Tetapi ramai yang sebenarnya tersilap langkah kerana ada makanan ‘sihat’ yang diambil itu […]

Featured Thu, 9 Apr 2020

Kes keganasan rumahtangga meningkat sejak penularan wabak COVID-19

Krisis akibat arahan perintah duduk di rumah

Featured Wed, 17 Jul 2019
Featured Mon, 30 Sep 2019

Mahu rambut sihat berkilat seperti rambut artis K-Pop? Ikuti 6 panduan ini

Walaupun digayakan banyak kali, rambut mereka tetap tampak lembut.

Featured Thu, 30 Jan 2020
Featured Mon, 9 Dec 2019

SUU Balm, produk pelembap kulit bebas SLS dan SLES

Ramai melihat perubahan selepas menggunakannya.

Acara Thu, 25 Jul 2019
Featured Wed, 12 Feb 2020

| Live TV