Gaya Hidup By: Yanie Baharom March 2, 2018 @ 3:00am

Ikut Cara Wanita Latin, Pasti Dapat Body Seksi Punya!…. Nah Ini Dia 4 Tips Menjadi Rahsia Wanita Latin!

 “Depan, belakang, kiri dan kanan, aduh mak ai semuanya cantik-cantik dan sado-sado belaka,” bicara seorang teman yang baru pulang dari bercuti di Caracas, ibu kota Venezuela.
  
Katanya yang pertama pertama kali menjejakkan kaki di negara itu, menyifatkan wanita Amerika Latin  susuk perempuan paling cantik dari semua bangsa. Apapun kecantikan itu adalah sesuatu yang subjektif. Cantik dimata kamu belum tentu cantik dimata orang lain.
  
Bercakap mengenai kecantikan wanita Amerika Latin,  mereka memiliki susuk tubuh tinggi lampai, berambut perang lebat dan panjang, saiz payudara juga punggung yang menggiurkan. Selain tona kulit tanned keemasan yang cukup seksi!
 
Justeru tidak hairanlah mengapa pertandingan ratu cantik khususnya Miss Universe, banyak diungguli peserta dari negara berkenaan.
 

http://www.listal.com

 
Selain Venezuela,  wanita Latin yang tidak kurang cantiknya adalah berasal dari Brazil, Argentina dan Columbia.
Lalu,  apa sebenarnya yang membuat mereka cantik? Mungkin ada petua rutin yang boleh diamalkan untuk wanita Malaysia juga  menjadi secantik mereka? 
 
Berdasarkan pelbagai kajian, ada  4 kesimpulan yang mendorong kepada rahsia kecantikan wanita Latin. Jom kita baca apakah petua mereka!  
 

1. Makanan 

 Dalam setiap hidangan atau apa juga masakan, buah avocado antara bahan juga ramuan wajib yang perlu ada.  Inya dimasak serta dihidang bersama minyak zaitun.
 
 

www.bbcgoodfood.com

 
Avocado memang menjadi buah paling digemari di negara Latin,  terutama Venezuela. Buah ini biasanya di jadikan salad, dicampur dalam saus,  atau hanya di potong dan siap di makan.  
 
Buah Avocado semamangnya berkhasiat dan kandungan biotin untuk kesehatan kulit dan unsur anti aging di dalamnya, yang memberi banyak kebaikan kepada kecantikan seseorang wanita. 
 
2. Berenang, Papan Luncur dan Bola Tampar Pantai. 

Cuaca negara-negara Latin seakan sama sepertimana Malaysia. Malah mempunyai banyak pantai indah dan dibanjiri ramai penduduk tempatan mahupun pelancong.

Bagi orang tempatan Venezuela, pantai ibarat  denyut nadi orang Latin kerana disanalah mereka biasa menghabiskan waktu bermain papan luncur.

Ketika di pantai, itulah kesempatan terbaik buat wanita Venezuela untuk mempamerkan tubuh mereka yang mengenakan berbikini. Apatah lagi mereka sememangnya berusaha untuk mendapatkan tubuh idaman dengan menjaga pemakanan serta  berolahraga seperti berenang, bermain papan luncur termasuk bola tampar pantai.
 
 

http://www.beachsoccer.com

 

3. Gemar Menari 

Selain menjaga pemakanan dan bersenam, wanita Latin gemar menari tarian Tango. Tarian  asal Argentina ini diminati hampir seluruh perempuan Latin. Banyak bergerak,  memang menjadi salah satu rahsia perempuan latin untuk menjaga bentuk badan mereka.
 
Melihat sekumpulan perempuan sedang berzumba di khalayak ramai, adalah senario biasa jika anda ke Venezuela dan Brazil khususnya.
 
 

http://www.ilearnanything.com

 4. Genetik  

Susuk tubuh wanita Latin yang boleh dikatakan perfect sememangnya mempunyai perkaitan dengan faktor genetik 
yang diwarisi nenek moyang mereka. 
 
Lelaki Latin mempunyai pandangan tersendiri mengenai tubuh wanita dan tidak gemarkan wanita kurus kerana bagi mereka kurus itu tidak seksi.  Mereka lebih suka yang curvy-curvy
 
 

www.timeanddate.com

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Wed, 20 Feb 2019

Kajian terkini dapati hubungan cinta boleh lindungi anda daripada dijangkiti demam selesema

Orang yang dilamun cinta didapati mempunyai sistem imuniti lebih kuat

Featured Fri, 21 Dec 2018
Gaya Hidup Wed, 7 Mar 2018

Terkena Air Panas? Jauhi Petua-Petua Pelik, Ini Langkah Betul Perlu Dipelajari

Setiap kali kalau kita terkena air atau minyak panas mesti kita akan panik kan?

Gaya Hidup Fri, 2 Nov 2018

Jangan Cuba-Cuba ‘Chup’ Parking Kalau Tak Mahu Meringkuk Enam Bulan Dalam Penjara

Penalti untuk kesalahan ini adalah denda sehingga RM2,000 atau penjara sehingga 6 bulan.

Gaya Hidup Tue, 10 Apr 2018

Anda Mengalami Masalah Eye Bag Yang Teruk? Ikuti 5 Tips Mudah Ini

Eye bag atau lingkaran gelap bawah mata adalah salah satu masalah yang kerap mengganggu setiap wanita. Eye bag berpunca daripada tabiat kurang tidur, kerap menangis, alahan, keturunan, water retention dan sebagainya.

Featured Sat, 2 Feb 2019
Featured Fri, 27 Mar 2020
Gaya Hidup Wed, 9 May 2018

Ikuti Tip-Tip Ini Jika Anda Selalu Menggunakan Komputer, No. 3 Paling Penting!

Tak kiralah penggunaan desktop atau laptop, tip-tip atau hack ini memang khas untuk anda.

Featured Wed, 8 Apr 2020

| Live TV