Gaya Hidup By: Yanie Baharom March 2, 2018 @ 3:00am

Ikut Cara Wanita Latin, Pasti Dapat Body Seksi Punya!…. Nah Ini Dia 4 Tips Menjadi Rahsia Wanita Latin!

 “Depan, belakang, kiri dan kanan, aduh mak ai semuanya cantik-cantik dan sado-sado belaka,” bicara seorang teman yang baru pulang dari bercuti di Caracas, ibu kota Venezuela.
  
Katanya yang pertama pertama kali menjejakkan kaki di negara itu, menyifatkan wanita Amerika Latin  susuk perempuan paling cantik dari semua bangsa. Apapun kecantikan itu adalah sesuatu yang subjektif. Cantik dimata kamu belum tentu cantik dimata orang lain.
  
Bercakap mengenai kecantikan wanita Amerika Latin,  mereka memiliki susuk tubuh tinggi lampai, berambut perang lebat dan panjang, saiz payudara juga punggung yang menggiurkan. Selain tona kulit tanned keemasan yang cukup seksi!
 
Justeru tidak hairanlah mengapa pertandingan ratu cantik khususnya Miss Universe, banyak diungguli peserta dari negara berkenaan.
 

http://www.listal.com

 
Selain Venezuela,  wanita Latin yang tidak kurang cantiknya adalah berasal dari Brazil, Argentina dan Columbia.
Lalu,  apa sebenarnya yang membuat mereka cantik? Mungkin ada petua rutin yang boleh diamalkan untuk wanita Malaysia juga  menjadi secantik mereka? 
 
Berdasarkan pelbagai kajian, ada  4 kesimpulan yang mendorong kepada rahsia kecantikan wanita Latin. Jom kita baca apakah petua mereka!  
 

1. Makanan 

 Dalam setiap hidangan atau apa juga masakan, buah avocado antara bahan juga ramuan wajib yang perlu ada.  Inya dimasak serta dihidang bersama minyak zaitun.
 
 

www.bbcgoodfood.com

 
Avocado memang menjadi buah paling digemari di negara Latin,  terutama Venezuela. Buah ini biasanya di jadikan salad, dicampur dalam saus,  atau hanya di potong dan siap di makan.  
 
Buah Avocado semamangnya berkhasiat dan kandungan biotin untuk kesehatan kulit dan unsur anti aging di dalamnya, yang memberi banyak kebaikan kepada kecantikan seseorang wanita. 
 
2. Berenang, Papan Luncur dan Bola Tampar Pantai. 

Cuaca negara-negara Latin seakan sama sepertimana Malaysia. Malah mempunyai banyak pantai indah dan dibanjiri ramai penduduk tempatan mahupun pelancong.

Bagi orang tempatan Venezuela, pantai ibarat  denyut nadi orang Latin kerana disanalah mereka biasa menghabiskan waktu bermain papan luncur.

Ketika di pantai, itulah kesempatan terbaik buat wanita Venezuela untuk mempamerkan tubuh mereka yang mengenakan berbikini. Apatah lagi mereka sememangnya berusaha untuk mendapatkan tubuh idaman dengan menjaga pemakanan serta  berolahraga seperti berenang, bermain papan luncur termasuk bola tampar pantai.
 
 

http://www.beachsoccer.com

 

3. Gemar Menari 

Selain menjaga pemakanan dan bersenam, wanita Latin gemar menari tarian Tango. Tarian  asal Argentina ini diminati hampir seluruh perempuan Latin. Banyak bergerak,  memang menjadi salah satu rahsia perempuan latin untuk menjaga bentuk badan mereka.
 
Melihat sekumpulan perempuan sedang berzumba di khalayak ramai, adalah senario biasa jika anda ke Venezuela dan Brazil khususnya.
 
 

http://www.ilearnanything.com

 4. Genetik  

Susuk tubuh wanita Latin yang boleh dikatakan perfect sememangnya mempunyai perkaitan dengan faktor genetik 
yang diwarisi nenek moyang mereka. 
 
Lelaki Latin mempunyai pandangan tersendiri mengenai tubuh wanita dan tidak gemarkan wanita kurus kerana bagi mereka kurus itu tidak seksi.  Mereka lebih suka yang curvy-curvy
 
 

www.timeanddate.com

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 7 Oct 2018

Jika Kereta Anda Terperangkap Dalam Banjir, 5 Perkara Ini Wajib Anda Buat!

Jangan sesekali hidupkan enjin kereta anda jika terperangkap dalam banjir.

Featured Fri, 31 May 2019
Featured Fri, 12 Jun 2020
Featured Sat, 14 Dec 2019

Sukar tidur? 5 tanaman ini mampu buat tidur lebih nyenyak

Tidak perlu lagi bergantung pada pil tidur

Gaya Hidup Mon, 25 Jun 2018

Mesin Basuh Kotor Dan Berkeladak. Ini Cara Mudah Untuk Bersihkannya!

Tetapi tahukah anda, mesin basuh juga akan menjadi kotor dan berkeladak jika tidak dicuci!

Acara Thu, 25 Jul 2019
Gaya Hidup Sun, 8 Apr 2018

Nak Jaga Suara, Amalkan 6 Perkara Ini

Suara yang merdu dan sedap didengar lazimnya dimiliki oleh para qari qariah, penyanyi, penyampai radio serta mereka yang menggunakan suara sebagai sumber pendapatan.

Kita yang mendengar bacaan, nyanyian ataupun celoteh mereka pasti terpesona atau terhibur. Bagaimanakah kita boleh mendapatkan suara sebegitu?

Gaya Hidup Fri, 17 May 2019

| Live TV