Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Events By: Salma Syahbuddin January 2, 2018 @ 11:43am

MENANGI 30 PASANG TIKET DAN PAS PERCUMA KE AFTER PARTY RATED XTRA AJL32

Sesuai dengan tema Anugerah Juara Lagu 32 kali ini iaitu Fesyen dan Muzik (Evolusi, Ekspresi dan Identiti), Anugerah Juara Lagu ini terus mencetuskan transformasi nya dengan mengambil kira transisi fesyen yang senantiasa berubah-ubah semenjak kemunculan awal anugerah ini iaitu pada tahun 1986 sehinggalah sekarang.

Kalau anda peminat nombor satu AJL, pastinya semua peminat dan penonton yang menyaksikan anugerah yang berprestij ini akan mengingati fesyen yang ditampilkan oleh penyanyi Ramlah Ram yang berani tampil dengan baju berevolusi iaitu baju berbentuk kunci dan hati. Semenjak itu, fesyen dilihat begitu sinonim dengan anugerah ini.

Ramlah Ram dan baju berbentuk hati antara gimik yang melekat

Jika melihat pada pemilihan fesyen terkini, Dayang Nurfaizah dilihat antara finalis yang begitu peka dan sentiasa konsisten dengan penampilannya di atas pentas. Dayang juga tidak pernah silap dengan setiap persalinan mewah dan bergaya, bersesuaian dengan lagu yang disampaikannya sehingga ianya menjadi identiti beliau. 

Dayang tampil dengan persalinan dan vokal yang memukau

Awan Yang Terpilu, nyanyian Ning Baizura juga tidak kurang hebatnya walaupun hanya tampil dengan sepasang baju kurung lusuh namun, persembahan beliau pada ketika itu cukup memukau dan dianggap begitu dekat dengan penonton mahupun mereka yang hadir menyaksikan anugerah tersebut pada ketika itu. 

Selain Ning Baizura, antara persembahan yang sentiasa menjadi bualan sehingga ke hari ini ialah persembahan dari penyanyi yang cukup hebat dari segi vokalnya, Hafiz Suip. Persembahan Hafiz dalam lagu Awan Nano pada anugerah juara lagu ke-26 itu bukan sahaja menampilkan fesyen yang kosnya tidak melebihi RM100, tetapi bagi Hafiz apa yang ditampilkannya pada malam itu mampu memberi impak yang cukup besar dan melengkapkan jalan cerita dalam lagu tersebut walaupun hanya berseluar track dan berbaju T, berwarna biru. 

Hafiz Suip tampil dengan seluar track dan kemeja T pada AJL31 lepas

Justeru itu, AJL lantas memberikan setiap artis mahupun finalis bebas bereksperimentasi dalam memilih fesyen untuk menyerlahkan ekspresi diri mereka melalui muzik dan lagu.

Dan, bagi merancakkan lagi arena atas talian, tonton membawakan temubual eksklusif dan terkini dari belakang pentas AJL32 menerusi laman web www.tonton.com.my dan buat pertama kalinya, tonton menawarkan 30 pas percuma dan peminat boleh merasai sendiri acara AJL32 After Party Rated Xtra dengan hanya menjawab soalan  klik carian di bawah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Lima Ciri Bakal Menantu Idaman Rohana Jalil

“ Saya akui ramai jejaka yang cuba dekati dia. Ada yang handsome, kaya dan banyak kriteria menarik pada lelaki-lelaki itu tetapi nampaknya adik mahu fokus pada kariernya buat masa ini,” jawabnya ringkas.

Trending Fri, 3 Jul 2020

Pagar Masjid & Surau Disaran Tidak Dikunci – Dr Zulkifli

Sama-samakita alert dan bertanggungjawab ok!

Hiburan Mon, 19 Mar 2018

Dilabel Perempuan Jahat, Fatin Afeefa Minta Wanita Tersebut Dedahkan Diri

Bagi membuktikan perkara yang sebenar, Fatin turut mencabar wanita tersebut agar mendedahkan dirinya kepada umum. Kerana, dengan hanya berbuat demikian sahaja dapat mengesahkan bahawa berita tersebut adalah benar atau sebaliknya

TECH Wed, 17 Oct 2018

Nightstream is a New Game You Must Check Out

The game features multiple playable characters, each with their own personalities, motivations, and musical themes!

Hiburan Wed, 20 Nov 2019
Hiburan Wed, 18 Dec 2019
Events Fri, 1 Nov 2019
Hiburan Mon, 8 Oct 2018

Fathia Latiff Tak Setuju Wany Hasrita Menang Artis Paling Popular?

Suara pun macam katak ada hati nak menang nampak sangat RASUAH. FACE THE REALITY LISTEN TO HER SONG CAREFULLY!

Hiburan Sat, 7 Jul 2018

Aktivis LGBT Dilantik Jadi Pegawai Di KBS? Ini Jawapan Syed Saddiq!

“Terdapat ‘permata’ yang tersembunyi di seluruh Malaysia. Sebab itu saya mengambil pendirian untuk menerima CV (curriculum vitae) dari sesiapa pun. Haaa, dengar tu semua! Bolehlah korang cuba nasib, siapa tahu anda ‘permata’ yang dicari itu!

FESYEN Thu, 11 Apr 2019

| Live TV