Events By: Salma Syahbuddin January 2, 2018 @ 11:43am

MENANGI 30 PASANG TIKET DAN PAS PERCUMA KE AFTER PARTY RATED XTRA AJL32

Sesuai dengan tema Anugerah Juara Lagu 32 kali ini iaitu Fesyen dan Muzik (Evolusi, Ekspresi dan Identiti), Anugerah Juara Lagu ini terus mencetuskan transformasi nya dengan mengambil kira transisi fesyen yang senantiasa berubah-ubah semenjak kemunculan awal anugerah ini iaitu pada tahun 1986 sehinggalah sekarang.

Kalau anda peminat nombor satu AJL, pastinya semua peminat dan penonton yang menyaksikan anugerah yang berprestij ini akan mengingati fesyen yang ditampilkan oleh penyanyi Ramlah Ram yang berani tampil dengan baju berevolusi iaitu baju berbentuk kunci dan hati. Semenjak itu, fesyen dilihat begitu sinonim dengan anugerah ini.

Ramlah Ram dan baju berbentuk hati antara gimik yang melekat

Jika melihat pada pemilihan fesyen terkini, Dayang Nurfaizah dilihat antara finalis yang begitu peka dan sentiasa konsisten dengan penampilannya di atas pentas. Dayang juga tidak pernah silap dengan setiap persalinan mewah dan bergaya, bersesuaian dengan lagu yang disampaikannya sehingga ianya menjadi identiti beliau. 

Dayang tampil dengan persalinan dan vokal yang memukau

Awan Yang Terpilu, nyanyian Ning Baizura juga tidak kurang hebatnya walaupun hanya tampil dengan sepasang baju kurung lusuh namun, persembahan beliau pada ketika itu cukup memukau dan dianggap begitu dekat dengan penonton mahupun mereka yang hadir menyaksikan anugerah tersebut pada ketika itu. 

Selain Ning Baizura, antara persembahan yang sentiasa menjadi bualan sehingga ke hari ini ialah persembahan dari penyanyi yang cukup hebat dari segi vokalnya, Hafiz Suip. Persembahan Hafiz dalam lagu Awan Nano pada anugerah juara lagu ke-26 itu bukan sahaja menampilkan fesyen yang kosnya tidak melebihi RM100, tetapi bagi Hafiz apa yang ditampilkannya pada malam itu mampu memberi impak yang cukup besar dan melengkapkan jalan cerita dalam lagu tersebut walaupun hanya berseluar track dan berbaju T, berwarna biru. 

Hafiz Suip tampil dengan seluar track dan kemeja T pada AJL31 lepas

Justeru itu, AJL lantas memberikan setiap artis mahupun finalis bebas bereksperimentasi dalam memilih fesyen untuk menyerlahkan ekspresi diri mereka melalui muzik dan lagu.

Dan, bagi merancakkan lagi arena atas talian, tonton membawakan temubual eksklusif dan terkini dari belakang pentas AJL32 menerusi laman web www.tonton.com.my dan buat pertama kalinya, tonton menawarkan 30 pas percuma dan peminat boleh merasai sendiri acara AJL32 After Party Rated Xtra dengan hanya menjawab soalan  klik carian di bawah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Wed, 7 Nov 2018

Wohooo! Spice Girls Umum Konsert Jelajah Tahun Depan

Kali terakhir mereka membuat kemunculan bersama adalah pada tahun 2012 di acara penutup sukan Olimpik di London.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Henti Promosi Produk Kesihatan, Fattah Tak Mahu Lagi Tipu Peminat

Universal Music, bersama pihak peguam akan terus memantau dan berusaha menyelesaikan isu yang dibangkitkan terhadap MRP International dan beberapa klien lain yang telah menandatangi kontrak dengan bekas pihak pengurusan Fattah Amin sebelum ini.

Hiburan Mon, 9 Sep 2019
Hiburan Sat, 12 May 2018

Senyum Lebar Buku Laris Terjual 3000 Naskhah

Cetakan pertama terjual lebih 3,000 naskah betul ke?

Hiburan Thu, 17 May 2018

G-Dragon Needs Surgery on His Ankle!

He is currently hospitalised in Seoul.

Hiburan Wed, 19 Jun 2019

‘Kami Berpisah Cara Baik’- Bekas Isteri Radhi OAG

Isteri kepada vokalis OAG iaitu Nur Shahira Ayu Zahiri
mendakwa penyanyi terbabit sudah melafazkan talak pada 25 Mac lalu.

Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Sufian Suhaimi Mengimbau Memori Manis

Tahun ini, saya tak lupa menyediakan persalinan untuk keluarga namun persiapan semuanya serba sederhana.

Featured Mon, 30 Aug 2021

Saman Fitnah Siti Nordiana: Sam Samin & Aida G Failkan Pembelaan, Akan Lawan Tuntunan Di Mahkamah

Sam Musyadzafar Samin atau Sam Samin dan Razidah Ahmad Senusi atau Aida G. yang merupakan defendan keempat dan kelima disaman oleh Siti Nordiana atas dakwaan memfitnah beliau di laman media sosial Instagram memasuki fasa baharu […]

Hiburan Wed, 11 Jul 2018

陈思颐代言养生美容馆 自嘲变性成功有伴侣

本地网路电台主持人Cindy 陈思颐和新晋男演员Sampson 周力文签约代言养生美容馆;陈思颐自嘲在开始了护理后,让她「变性成功」更有女人味,脱离单身狗的生活。

Hiburan Fri, 8 Mar 2019

| Live TV