Events By: Salma Syahbuddin January 2, 2018 @ 11:43am

MENANGI 30 PASANG TIKET DAN PAS PERCUMA KE AFTER PARTY RATED XTRA AJL32

Sesuai dengan tema Anugerah Juara Lagu 32 kali ini iaitu Fesyen dan Muzik (Evolusi, Ekspresi dan Identiti), Anugerah Juara Lagu ini terus mencetuskan transformasi nya dengan mengambil kira transisi fesyen yang senantiasa berubah-ubah semenjak kemunculan awal anugerah ini iaitu pada tahun 1986 sehinggalah sekarang.

Kalau anda peminat nombor satu AJL, pastinya semua peminat dan penonton yang menyaksikan anugerah yang berprestij ini akan mengingati fesyen yang ditampilkan oleh penyanyi Ramlah Ram yang berani tampil dengan baju berevolusi iaitu baju berbentuk kunci dan hati. Semenjak itu, fesyen dilihat begitu sinonim dengan anugerah ini.

Ramlah Ram dan baju berbentuk hati antara gimik yang melekat

Jika melihat pada pemilihan fesyen terkini, Dayang Nurfaizah dilihat antara finalis yang begitu peka dan sentiasa konsisten dengan penampilannya di atas pentas. Dayang juga tidak pernah silap dengan setiap persalinan mewah dan bergaya, bersesuaian dengan lagu yang disampaikannya sehingga ianya menjadi identiti beliau. 

Dayang tampil dengan persalinan dan vokal yang memukau

Awan Yang Terpilu, nyanyian Ning Baizura juga tidak kurang hebatnya walaupun hanya tampil dengan sepasang baju kurung lusuh namun, persembahan beliau pada ketika itu cukup memukau dan dianggap begitu dekat dengan penonton mahupun mereka yang hadir menyaksikan anugerah tersebut pada ketika itu. 

Selain Ning Baizura, antara persembahan yang sentiasa menjadi bualan sehingga ke hari ini ialah persembahan dari penyanyi yang cukup hebat dari segi vokalnya, Hafiz Suip. Persembahan Hafiz dalam lagu Awan Nano pada anugerah juara lagu ke-26 itu bukan sahaja menampilkan fesyen yang kosnya tidak melebihi RM100, tetapi bagi Hafiz apa yang ditampilkannya pada malam itu mampu memberi impak yang cukup besar dan melengkapkan jalan cerita dalam lagu tersebut walaupun hanya berseluar track dan berbaju T, berwarna biru. 

Hafiz Suip tampil dengan seluar track dan kemeja T pada AJL31 lepas

Justeru itu, AJL lantas memberikan setiap artis mahupun finalis bebas bereksperimentasi dalam memilih fesyen untuk menyerlahkan ekspresi diri mereka melalui muzik dan lagu.

Dan, bagi merancakkan lagi arena atas talian, tonton membawakan temubual eksklusif dan terkini dari belakang pentas AJL32 menerusi laman web www.tonton.com.my dan buat pertama kalinya, tonton menawarkan 30 pas percuma dan peminat boleh merasai sendiri acara AJL32 After Party Rated Xtra dengan hanya menjawab soalan  klik carian di bawah.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 2 Apr 2019

SilverPush Launches in Hong Kong, Expands APAC Operations

SilverPush is introducing the latest way of advertising; AI based marketing-technology.

Hiburan Thu, 16 Jan 2020
Hiburan Tue, 26 Dec 2017

BERJUBAH, IMEJ BARU ZUL ARIFFIN

Gambar yang baru sahaja dimuat naik itu telah mendapat 104,642 likes dan ribuan komen dari peminat-peminat beliau yang  mencapai purata 1.8 juta followers

Hiburan Wed, 24 Apr 2019

“We’ll Be Ready…” – BTS Members Share Their Sentiments on Joining the Military

It’s inevitable for all South Korean men but these boys are absolutely ready for it.

Hiburan Wed, 28 Nov 2018

黄鸿升、玉兔、李艳馨来马宣传《舞极限》

配合电影《舞极限》即将上映,导演李闳杰将于12月1日至3日,携演员小鬼、玉兔和李艳馨一起北中南马展开电影宣传活动。

Hiburan Fri, 21 Feb 2020

Takziah, Anak Dayangku Intan Meninggal Dunia

Takziah diucapkan buat keluarga Dayangku Intan.

Hiburan Mon, 5 Aug 2019

Tahniah…Nina Iskandar Kini Bergelar Isteri Penolong Pengarah!

Bagi saya, ini waktu sesuai saya mengadakan majlis resepsi selain diadakan sempena hari jadi.

Hiburan Sat, 8 Sep 2018

Rawat Hati Terluka, Selena Pindah Keluar Dari LA?

Selepas putus cinta, Selena nekad berpindah dan mahu menjalani kehidupan lebih sederhana.

Hiburan Mon, 8 Jan 2018

DATUK HANS ISAAC DAN NEELOFA KELUAR BERSAMA?

Adakah Neelofa ingin menyembunyikan sesuatu selepas mereka dipertemukan semula dalam program rancangan bual bicara itu. Apa sahaja difikiran netizen, yang pastinya pasangan ini sudah tidak janggal untuk keluar bersama setelah sekian lama.

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

Jamal Abdillah Bawa Konsert 3 Suara Ke Ipoh

Tiga penyanyi lagenda Dato Jamal Abdillah, Ameng dan Zamani bakal berkongsi semula pentas untuk konsert 3 Suara pada 6 April depan. Menurut Dato Jamal selaku penganjur dari Binjamal Event Sdn Bhd, beliau memaklumkan pihaknya akan […]

| Live TV