Hiburan By: Mohd Fuad Mohd Noor July 31, 2018 @ 5:00pm

Catriona Ross Berbesar Hati Dipuji Dr Amalina?

Kalau dilihat kepada berat dan bentuk badan pelakon Jangan Benci Cintaku, Catriona Ross sebelum ini dan sekarang ramai yang cukup teruja bagaimanakah agaknya pelakon itu berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 17 kilogram dalam masa lima bulan tanpa perlu mengambil mana-mana pil kesihatan.

Susulan itu, Dr Nur Amalina Che Bakri, seorang yang dianggap profesional dalam dunia perubatan, memuat naik kenyataan memuji usaha Catriona yang menjaga pengambilan makanan dan kerap bersenam tanpa bergantung kepada sebarang pil kurus untuk menurunkan berat badan, menerusi laman Twitternya. 

Menyedari hal itu, Catriona berbesar hati dan bersyukur dengan kenyataan diberikan oleh Dr Amalina. Tidak sangka doktor yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan keputusan 17A1 itu mengikuti perkembangan Catriona dalam  menurunkan berat badan dengan menjalani gaya hidup sihat.

“Apa membuatkan saya tersenyum adalah kenyataan diberikan beliau dapat membantu dan memberi inspirasi untuk terus memperbaiki usaha pada masa depan.

“Saya harap kata-katanya dapat dijadikan sebagai pembakar semangat kepada wanita terutama bergelar ibu agar kembali sihat dengan cara yang betul.” Katanya.

Tambah pelakon itu lagi, dia tidak pernah terfikir untuk mengambil jalan mudah dengan mengambil pil kurus untuk menurunkan berat badan.

“Seperti dikatakan Dr Amalina, memang benar saya tidak pernah mengambil sebarang pil diet kerana bimbang kesan akibatnya malah saya turut menjaga pemakanan harian,”€ katanya.

Contohilah pelakon Catriona Ross dalam menurunkan berat badan secara sihat ya. Usaha dan kerja keras pasti akan membuahkan hasil yang memuaskan!

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Wed, 23 May 2018

Juadah Berbuka Puasa Untuk Si Comel!

Hidangan Ramadhan hari ketujuh ini, Chef Imelda Harris akan berkongsi menu kanak-kanak yang bakal membangkitkan selera anak anda dengan Baked Triple Cheese Pasta!

Hiburan Tue, 20 Mar 2018

Raja Ilya Kini Pelakon Hollywood?

Bagi Raja Ilya, beliau terpaksa menolak tawaran tersebut kerana terdapat beberapa perkara yang dianggapnya tidak sesuai dengan dirinya

Hiburan Fri, 1 Mar 2019

Nonny Nadirah kembali Sendiri

Semoga terus tabah dan kuat ya Nonny!

Hiburan Thu, 24 Jan 2019

Amylea Panik Sebab AJL33?

All the best buat Amylea dan Kaer di pentas AJL33 nanti!

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

#ASK2018 : Jika Menang Malam Ini, Ia Bonus Buat Saya

Memegang watak sebagai pesakit kanser dalam drama Tulus Cinta, pelakon jelita ini memaklumkan dia tidak meletakkan harapan terlalu tinggi untuk menang besar malam ini. Kalau ada rezeki, Insya Allah…

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

Dakwaan Jadi Perampas, Nina Iskandar Jawab Netizen!

Apa boleh saya katakan, kami mula berkawan rapat dan hubungan mula serius selepas perkara ini selesai…

Hiburan Sat, 29 Dec 2018
Hiburan Wed, 18 Sep 2019

Solekan Angelina Jolie Dalam Maleficent: Mistress of Evil Memang Jahat!

Jom Countdown sama-sama untuk tengok cerita ni!

Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Bakal Masuk Set Nur 2, Syafiq Kyle Buat Persediaan Lebih ‘Segar’

Bagi Syafiq, dia tidak nafikan keterujaan untuk masuk ke set dan sekurang-kurangnya dengan pembikinan Nur 2, ia menjadi alasan untuk tenaga produksi Nur berkumpul sekali lagi.

Hiburan Tue, 6 Feb 2018

GEGARIA嘉年华8个必打卡点

一个聚集了吃喝玩乐的Gegaria嘉年华,于上周末在新山Plaza Angsana圆满举行!受邀出席采访的小编发现,嘉年华不仅适合老人与小孩,更是年轻人「必去」,因为……实在有太多可以打卡的点, po一个星期都没有问题!

| Live TV