Hiburan By: Ad Ops July 31, 2018 @ 5:00pm

Catriona Ross Berbesar Hati Dipuji Dr Amalina?

Kalau dilihat kepada berat dan bentuk badan pelakon Jangan Benci Cintaku, Catriona Ross sebelum ini dan sekarang ramai yang cukup teruja bagaimanakah agaknya pelakon itu berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 17 kilogram dalam masa lima bulan tanpa perlu mengambil mana-mana pil kesihatan.

Susulan itu, Dr Nur Amalina Che Bakri, seorang yang dianggap profesional dalam dunia perubatan, memuat naik kenyataan memuji usaha Catriona yang menjaga pengambilan makanan dan kerap bersenam tanpa bergantung kepada sebarang pil kurus untuk menurunkan berat badan, menerusi laman Twitternya. 

Menyedari hal itu, Catriona berbesar hati dan bersyukur dengan kenyataan diberikan oleh Dr Amalina. Tidak sangka doktor yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan keputusan 17A1 itu mengikuti perkembangan Catriona dalam  menurunkan berat badan dengan menjalani gaya hidup sihat.

“Apa membuatkan saya tersenyum adalah kenyataan diberikan beliau dapat membantu dan memberi inspirasi untuk terus memperbaiki usaha pada masa depan.

“Saya harap kata-katanya dapat dijadikan sebagai pembakar semangat kepada wanita terutama bergelar ibu agar kembali sihat dengan cara yang betul.” Katanya.

Tambah pelakon itu lagi, dia tidak pernah terfikir untuk mengambil jalan mudah dengan mengambil pil kurus untuk menurunkan berat badan.

“Seperti dikatakan Dr Amalina, memang benar saya tidak pernah mengambil sebarang pil diet kerana bimbang kesan akibatnya malah saya turut menjaga pemakanan harian,”€ katanya.

Contohilah pelakon Catriona Ross dalam menurunkan berat badan secara sihat ya. Usaha dan kerja keras pasti akan membuahkan hasil yang memuaskan!

Ditulis Oleh : Nik Nur Amira

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 13 Jul 2023
Hiburan Mon, 23 May 2022
Featured Fri, 9 Sep 2022

Dapat Tajaan Buat Rawatan Bariatrik, Tetapi Nora Ariffin Menolak Gara-Gara…

Wah siap dapat sponsor lagi.. Eh, tapi kenapa ditolak?

Hiburan Wed, 11 Dec 2019
Hiburan Tue, 12 Jun 2018

Faye Kusairi Balas Sindiran Elly, You’ve Crossed The Line!

Mohon sedar diri tu dah meningkat umurnya, punya anak dah pun. Matangkanlah diri tu. Bahasa melambang bangsa. Awak tu orang kenal, sedarlah sikit.

Hiburan Wed, 11 Dec 2019

Tak Kecil Hati Pun…

Jangan lupa tonton pentas akhir Mentor Milenia 2019 pada Ahad ini jam 9 malam di TV3! 

Hiburan Tue, 28 Jan 2020