Hiburan By: SGMS Faida January 4, 2019 @ 12:21pm

Hati Rita Rudaini Robek Lagi?

Bagi yang mengikuti perkembangan pelakon Rita Rudaini, pasti anda tahu wanita ini merupakan penggemar kucing. 

Sering kali memuat naik gambar kucing kesayangan dengan kapsyen lucu, sikap penyayang Rita turut mendapat pujian netizen.

Namun apa yang menyedihkan pelakon jelita ini, salah seekor kucing kesayangannya telah hilang, sebentar tadi.

“ ALLAH SWT sahaja yang tahu hati mommy hancur, kecewa, sedih, lembik…tiada yang boleh ganti Pekan. Benda bernyawa bukan macam hilang pensel boleh ganti.

“ Setap pagi dah tak ada dengar ketukan pintu dari Pekan, dah tak ada nak tunggu mommy depan pintu. Pekan adalah yang paling manja, mommy yang sambut dia lahir,” luahnya di Instagram.

Rita juga memaklumkan sejak dilahirkan, Pekan dilayan seperti anak sendiri.

“ Pekan tak pernah keluar rumah, tak pernah jejak tanah, mommy tatang macam minyak yang penuh, sayang macam anak sendiri, dukung macam anak, luluh hati… Allahuakbar,” katanya berharap agar Pekan segera ditemui.

Semoga Pekan ditemui segera dan jika ada yang terjumpa, jangan lupa pulangkan kepada Rita ya! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 17 Oct 2018

Wah…Bocey Pasang Hajat Rakam Lagu ‘Jiwang’

Sejak lima tahun lepas memang kami bercita-cita nak buat single tapi…

Events Tue, 25 Feb 2020
Hiburan Tue, 19 Nov 2019

Betul Ke Nasz Sally ‘Kembar’ Sherry Al Hadad?

Empat tahun di dalam industri seni, ramai yang keliru saya dengan Sherry…

Hiburan Mon, 19 Aug 2019

Mark Adam Benar-benar Menyesal Dan Minta Maaf

Lagi kes body shaming, kali ini giliran Mark Adam pula tampil mohon maaf!

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Yakin Bantuan Altimet, ArYanti Harap Tuah ‘Nak Apa Lagi’ Menjadi!

Wanita berusia 36 tahun ini berharap percubaan kali keduanya ini bakal membuahkan hasil, good luck ArYanti!

Hiburan Fri, 9 Mar 2018

Lee Dong Wook and Suzy are Dating!

Another new lovely couple has been formed.

Hiburan Mon, 15 Oct 2018

Selamat Datang Ke Kuala Lumpur, Mariah Carey! Korang Dah Beli Tiket Ke Belum?

Mesti gempak kan konsert tu nanti? Mariah Carey kot! Korang dah dapatkan tiket ke belum?

Hiburan Wed, 4 Dec 2019

《国民女神》特别企划全面招募中!打造 POTV大马国民女神

POTV《国民女神》特别企划全面招募中!寻找自信和魅力的你,展现最真实的一面。

Hiburan Wed, 7 Feb 2018

DUKUN BOCOR ANGKARA SIAPA?

Filem yang menjalani penggambaran pada tahun 2006 itu dilaporkan sudah dapat ditonton di laman Facebook. Difahamkan hampir keseluruhan filem itu sudah bocor. Aduhai…kerja siapa lah ni?

Hiburan Thu, 24 Oct 2019

The Return of Ex-PRISTIN Members; Confirmed New Group’s Name and Official Logo

Their debut is getting nearer and fans are getting pumped!

| Live TV