Drama By: Syafiqa Irdina February 5, 2020 @ 6:08pm

“King Of OST” – Ramai Jatuh Hati Dengan Suara IPPO HAFIZ Sampai Repeat Banyak Kali!

Nama Ippo Hafiz sudah tidak asing lagi di dalam industri seni muzik tanah air sebagai penyanyi dan komposer lagu runut bunyi atau OST untuk drama tempatan.

Terbaharu, single berjudul “Seadanya Aku” sebagai OST Drama Seadanya Aku yang ditayangkan di slot Akasia TV3, telah menerima lambakan pujian dan tumpuan pengikut drama itu sehingga Ippo sendiri digelar “King Of OST”.

Tidak kurang daripada 17 hari muzik video tersebut dimuat naik, lagu dan lirik ciptaan Fedtri Yahya dan Ippo Hafiz itu telah menghampiri 1 juta tontonan. 

Rata-rata netizen meninggalkan reaksi  mereka mengenai suara dan melodi lagu ini di ruangan komen Twitter, Instagram dan Youtube seperti berikut:

 

“King Of OST Is Back”

Sumber: Youtube

Sumber: Youtube

 

“Sedap-sedap Belaka”

 

Sumber: Twitter

Sumber: Twitter

 

“Repeat Banyak Kali”

 

Sementara itu, pemilihan bintang utamanya, Zara Zya sebagai pelakon dalam video muzik lagu ini adalah untuk memberikan momentum kepada penonton setia drama itu.

Dalam perkembangan lain,  Ippo akui beliau turut menerima beberapa tawaran syarikat produksi tempatan lain untuk menghasilkan runut bunyi namun, beliau ingin fokus satu persatu untuk menghasilkan karya yang berkualiti.

Buat korang yang belum dengar lagi lagu ini, jom kita layan lagu daripada King of OST!

 

Sumber: Youtube TV3

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 19 Aug 2019

Caprice Cari Pasal Dengan Anak Muda Kelantan

Suka cipta kontroversi, Caprice cari gaduh dengan anak muda Kelantan pula.

Hiburan Tue, 1 Oct 2019
Hiburan Thu, 7 Dec 2017

BISIK PADA LANGIT BIKIN KONTROVERSI

Tidak semua cerita melayu yang  bila sahaja kita habis menyaksikan filem tersebut, kita akan mendapat input dari cerita itu. Ada cerita Melayu yang kita pergi ke pawagam, menonton cerita itu sehingga habis tetapi, “kosong” dan ada juga yang memberi kesan sehingga kita tersedar dari lamunan.

Hiburan Mon, 20 May 2019

Demi Anak, Sharnaaz Ahmad ‘Berkampung’ Di Hospital

Semoga cepat sembuh Jebat Jayden…

Hiburan Thu, 4 Apr 2019

‘Fresh Orange Ikat Tepi’ Punya Pasal…

Lagi satu, orang jarang beli fresh orange ikat tepi. Selalu teh ais, milo dan lain-lain. Kru siap tanya saya, ada ke orang pernah buat?

Hiburan Wed, 11 Sep 2019

惊喜福利来了!5566确定928来马办签名会

惊喜福利来了!配合《SINCE 5566》巡回演唱会,5566确定将于9月28日来马办签名会。

Hiburan Fri, 16 Aug 2019
Hiburan Thu, 2 Jan 2020

Sitkom J.K.K Cetus Kontroversi Gara-Gara…?

Amboiiii, Pak Kodie ni pun!

Hiburan Thu, 3 Jan 2019

Rambut Ala Tempurung, Aedy Ashraf Kembali Menjadi Sebutan

Alamak, rare juga style macam ni kan?

| Live TV