Drama By: Syafiqa Irdina February 5, 2020 @ 6:08pm

“King Of OST” – Ramai Jatuh Hati Dengan Suara IPPO HAFIZ Sampai Repeat Banyak Kali!

Nama Ippo Hafiz sudah tidak asing lagi di dalam industri seni muzik tanah air sebagai penyanyi dan komposer lagu runut bunyi atau OST untuk drama tempatan.

Terbaharu, single berjudul “Seadanya Aku” sebagai OST Drama Seadanya Aku yang ditayangkan di slot Akasia TV3, telah menerima lambakan pujian dan tumpuan pengikut drama itu sehingga Ippo sendiri digelar “King Of OST”.

Tidak kurang daripada 17 hari muzik video tersebut dimuat naik, lagu dan lirik ciptaan Fedtri Yahya dan Ippo Hafiz itu telah menghampiri 1 juta tontonan. 

Rata-rata netizen meninggalkan reaksi  mereka mengenai suara dan melodi lagu ini di ruangan komen Twitter, Instagram dan Youtube seperti berikut:

 

“King Of OST Is Back”

Sumber: Youtube

Sumber: Youtube

 

“Sedap-sedap Belaka”

 

Sumber: Twitter

Sumber: Twitter

 

“Repeat Banyak Kali”

 

Sementara itu, pemilihan bintang utamanya, Zara Zya sebagai pelakon dalam video muzik lagu ini adalah untuk memberikan momentum kepada penonton setia drama itu.

Dalam perkembangan lain,  Ippo akui beliau turut menerima beberapa tawaran syarikat produksi tempatan lain untuk menghasilkan runut bunyi namun, beliau ingin fokus satu persatu untuk menghasilkan karya yang berkualiti.

Buat korang yang belum dengar lagi lagu ini, jom kita layan lagu daripada King of OST!

 

Sumber: Youtube TV3

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 25 Aug 2019

Waris Takut Buat Facial?

Kenapa ni waris?

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

《SINCE 5566》马来西亚演唱会延期至2020年

原定于2019年12月28日举行的《 Since 5566 2019 马来西亚演唱会》由于后勤技术不可预见的因素,将延期至2020年6月13日。

Hiburan Mon, 3 Dec 2018

Tahniah! Muaz Teruja Bakal Dapat Anak Kedua

Penyampai radio Kool FM, Muaz mengaku teruja kerana bakal menyambut kehadiran cahaya mata kedua tidak lama lagi. Muaz atau nama sebenarnya Muazanazzudin Mohamed memaklumkan isterinya, Ediana Aziz bakal melahirkan sekitar Mac 2019. “ Sudah tentu […]

Hiburan Mon, 18 Jun 2018

盛天俊陈子颖续「逆光之缘」三度合作

八度空间『原创强档』中文电视剧《守百年之约》日前进行开镜仪式!该剧是盛天俊和陈子颖继《逆光成长》和《春天花啦啦》后再演情侣。

Hiburan Tue, 26 Jun 2018

郑欣宜来马任《看见你的声音》来宾「他们都靠不住」

郑欣宜于近日来马为《看见你的声音》担任大来宾;节目中安排的“音痴搜查团” 她笑说他们都「靠不住」,反而是现场观众给了很多意见来协助她。

Hiburan Tue, 20 Feb 2018

BARU 2 TAHUN DAH DAPAT HADIAH JAM TANGAN MEWAH!

Pelbagai reaksi daripada netizen diterima. Ada yang kecam kenapa membazir duit membelikan jam mewah sedangkan mereka masih bayi dan waktu yang mereka tahu pun hanya waktu makan sahaja.

Hiburan Sat, 18 Aug 2018

Fasha Sandha Terima Lamaran Kahwin?

Alahai, cuba nasib ya dik? Semalam, pelakon Fasha Sandha telah berkongsi kisah lamaran seorang pemuda di laman Instastory.

Fab Foodies! Sun, 22 Apr 2018

Rasai Pelbagai Jenis Kek Yang Pastinya Buat Anda Sanggup Beratur Berjam-jam!

Bukan sahaja boleh makan kek yang fresh from the oven tau, anda juga boleh belajar cara untuk baking bersama teman rapat dan anak-anak anda!

Hiburan Mon, 14 Jan 2019

Dimarahi Produser Antara Pengalaman Pahit Sarah Hildebrand Dalam Pujaan Hati Kanda

Tahniah Sarah! Di harap Sarah akan banyak lagi berlakon dan bawa watak-watak jahat macam Nadine!

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Pelakon Utama Dia Menantu Rahsia Bakal Disenarai Hitam?

Akui A. Aida, kejadian ini merupakan insiden terburuk yang pernah dialaminya selepas lebih 20 tahun berada dalam bidang penerbitan.

| Live TV