Hiburan By: Dhia Iwana May 21, 2024 @ 6:40pm

Marsha Milan Kongsi Rasa Teruja Bakal Buat Persembahan Di Shanghai, China

Penyanyi Marsha Milan meluahkan rasa teruja apabila bakal terbang ke Shanghai, China tidak lama lagi.

Menurut pelantun lagu Dulu, Kini dan Akhirnya itu, persembahan terbabit bakal berlangsung selama dua hari dan Marsha diterbangkan oleh Tourism Malaysia bagi tujuan mempromosikan budaya Malaysia di sana.

“Alhamdulillah, saya dirisik oleh Tourism Malaysia untuk bersama mereka ke Shanghai selama dua hari, bagi mempromosikan lagi culture di Malaysia. Saya rasa sangat teruja.

“Memandangkan kita bakal menyambut Pesta Menuai atau Kaamatan di sini, lagu-lagu yang saya akan persembahkan di Shanghai adalah lagu-lagu dari negeri Sabah. Insya-Allah, saya bakal melakukan persembahan solo di sana dan bakal berada di China selama empat hari,” jelasnya.

Marsha ditemui XTRA pada sesi pelancaran muzik video ‘Hening Rindu’ lagu runut bunyi drama bersiri Aku Bukan Ustazah di Warner Music Malaysia, Damansara, sebentar tadi.

 

Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai kemunculan rakannya, penyanyi Bella Astillah yang turut membuat persembahan di China baru-baru ini, Marsha turut berbangga dengan persembahan yang ditampilkan penyanyi Bella.

Dalam masa yang sama, dia mengharapkan lebih banyak penyanyi dari Sabah yang akan melebarkan sayap dalam industri ini.

“Saya sangat berbangga dengan dia (Bella). Sejak dulu lagi saya memang mengharapkan lebih banyak penyanyi Sabah dalam industri kita. Mungkin disebabkan jarak kita yang jauh dari Semenanjung dan platform di sana lebih kecil.

“Tapi saya sangat seronok bagi pihak Bella yang akhirnya melebarkan sayap dalam indsutri ini, bukan sahaja lakonan tapi nyanyian juga. And Of course I would like to see more Sabahan dalam indsutri ini,” katanya lagi

Untuk info, Marsha bakal berangkat membuat persembahan di Shanghai, China pada hujung bulan ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 17 May 2021

Hanya Vaksin Pfizer- BioNTech Sesuai Untuk Ibu Hamil

Menurut Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar,hanya vaksin Pfizer-BioNTech akan diberikan kepada ibu mengandung. Beliau memberitahu, vaksin akan diberi pada tempoh kandungan 14 hingga 33 minggu. Pengesyoran itu katanya adalah berdasarkan […]

Featured Mon, 2 Oct 2023
Acara Mon, 15 Aug 2022
Hiburan Mon, 27 Aug 2018

Bukan Tak Nak ‘Show Off’ Tapi Takut DiKebas Orang

Memang sedang dilamun cinta namun sengaja enggan mendedahkannya kepada umum kerana bimbang dirampas wanita lain.

Featured Mon, 5 Sep 2022
Hiburan Mon, 12 Jun 2023

Ustaz Wadi Annuar Perjelas Isu Hadiri Majlis Resepsi Janna & Dini – “Saya Ambil Keputusan Untuk Tak…”

Penceramah Ustaz Wadi Annuar tampil memberikan penjelasan berkenaan dirinya menghadiri majlis resepsi pasangan pelakon Janna Nick dan Dini Schatzmann di Langkawi, Sabtu lalu. Menurut Ustaz Wadi, dia dijemput untuk menghadiri majlis perkahwinan tersebut dan membacakan […]

Trending Tue, 28 Aug 2018

看过鳄鱼与长颈鹿的生活?会发现你的人生一点都不难

如果你觉得对生活很厌世的话,那你一定要看看这本日本插画家Keigo所绘制的新书!看完之后你觉得其实自己的人生还算好过……

Replicated Draft Wed, 19 Apr 2023

Kaki Kumpul Hati Beri Senyuman Sempena Aidilfitri

Syarikat pengeluar minyak dan gas yang semakin menempa nama di Malaysia, Petron, terus memberikan perkhidmatan yang terbaik buat pengguna setia mereka. Selepas lebih sepuluh tahun berada di pasaran minyak Malaysia, Petron terus komited dengan visinya […]