Hiburan By: SGMS Enal October 11, 2019 @ 4:35pm

“Saran Wanita Kawal Marah”

Berita pembunuhan kejam seorang wanita dan anaknya telah menjadi topik bualan hebat di media sosial beberapa hari ini.

Insiden itu dikatakan berpunca daripada tindakan mangsa yang melemparkan hadiah ulang tahun yang telah diberikan oleh keluarga suspek. Disebabkan itu, berlaku pertengkaran dalaman sehingga mangsa meminta cerai.

Ekoran kejadian itu, terdapat segelintir netizen yang memberikan padangan supaya kaum wanita mengawal marah supaya kejadian seperti ini tidak berlaku.

Menerusi pandangan pemilik akaun Twitter berkenaan, terdapat pelbagai lagi cara yang boleh diambil untuk mengatasi masalah terutamanya yang melibatkan pasangan suami isteri. Rata-rata warganet juga memberikan pelbagai reaksi dan ada yang turut membidas kenyataan berkenaan.

“Jangan salahkan semuanya pada perempuan. Lelaki pun sama juga”

“Sampai nak bunuh bagai what the * macam takde otak”

“Bila marah diamlah keluar rumah kalau rasa bini melampau sangat”

“Kira pompuan je la kena jaga temper? Laki xpayah?”

Sumber: Twitter

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Bukan Lagi Anak Menteri, Dafi Lega Perubahan Bapanya?

Jujur saya katakan, pada awal selepas hal itu berlaku (peralihan Kerajaan), sana dan adik beradik juga tertanya, apa yang akan terjadi seterusnya.

Hiburan Fri, 26 Oct 2018
Hiburan Thu, 17 May 2018

Janna Nick Makin ‘Membawang’ Lepas Jadi Hos Melodi

Amboi dah boleh join makcik makcik bawang lah kalau macam nie

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Uqasha Senrose Akui Lebih Tenang Lepas Tunai Umrah

Alhamdulillah… Uqasha juga merancang untuk kembali ke Tanah Suci sebelum bulan Ramadhan nanti. Semoga dipermudahkan urusan Uqasha & keluarga.

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Rehat Mengacara Sepanjang Ramadan, Jihan Muse Fokus Berniaga Pes

Buat pertama kali, Jihan akan membuka booth di Select Fest di Singapura pada 17-19 Mei ini!

Hiburan Thu, 5 Sep 2019
Hiburan Thu, 17 Oct 2019
Events Tue, 9 Apr 2019

Barisan Artis Lagenda Bakal Buat Persembahan, Jom Ke KL Jamm 27-28 April Ini!

KL Jamm yang dianjurkan Music Unlimited International Sdn.Bhd ini, bakal menggabungkan pelbagai genre muzik seperti rock, hip hop, jazz dan juga pop. 

Hiburan Tue, 19 Feb 2019

‘Saya Pantas Orangnya…’-Delilah Kadir Tolak Muzik Jiwang

Jarang sekali kita dengar wanita gemarkan muzik begini. Jom support single Anti Cinta nyanyian Delilah di Hot FM & Kool FM!

Hiburan Wed, 9 May 2018

Selebriti Kongsi Gambar Jalankan Tanggungjawab Undi PRU14

Laman Instagram Selebriti kali ini meriah dimana rata-rata berkongsi gambar dakwat di jari menandakan yang undi telah dibuat

| Live TV