Featured By: Atiqah Johari August 10, 2022 @ 10:11pm

“Saya Mengaku Itu Saya” – Tak Kisah Dilabel G*y, Dr Say Terima ‘Hadiah’ Lumayan Ketika Sertai Pertandingan…

Pengacara dan doktor selebriti, Dr Say dikatakan tergolong dalam golongan gay gara-gara membuat perkongsian tentang dirinya yang pernah memasuki pertandingan badan cantik di Malaysia.

Tidak cepat melatah, Dr Say tampil memberi penjelasan mengenai peristiwa tersebut bagi mengelakkan salah faham berpanjangan mengenai orientasi seksualnya menerusi hantaran di Instagramnya.

“Oktober 2013 saya habis belajar medic di India. Sebelum housemanship bermula, saya menyertai pertandingan badan cantik dekat Malaysia. Sempat sertai empat pertandingan dan menang tempat pertama untuk semua pertandingan itu.

“Satu hari saya dapat satu poster pertandingan yang saya ingatkan pertandingan kelima badan cantik. Saya ons sahajalah dah alang-alang win streak, lepas itu ada kawan-kawan yang join badan cantik pun sertai pertandingan itu.

Jelasnya, hadiah yang ditawarkan sangat lumayan membuatnya berminat untuk menyertai pertandingan tersebut.

Ketika itu, dia tidak mengetahui bahawa pertandingan tersebut diadakan dalam kelab golongan gay.

“Hadiah besar RM3,000, siapa tak terduduk hadiah banyak tu tahun 2014. Lepas sign up, katanya pertandingan itu ada dua bahagian. Bahagian pertama macam runway, kemudian top 12 akan masuk bahagian kedua.

“Masa bahagian pertama, little that I know yang club where the competition was held was a club kaum pelangi. Saya naïve, mana saya nak tahu kat Malaysia wujud kelab sebegini.

“Nak tarik diri dah terlambat maka saya teruskan runway pakai jeans dengan t-shirt putih. Tup tap saya terpilih masuk top 12. Masa ni baru dia beritahu untuk bahagian kedua, you have to do a performance dan depa bagi seminggu untuk persiapan,” ceritanya.

Sementara itu, Dr Say memaklumkan bahawa Dr Azura Abbas yang merupakan tunangnya semasa itu mengetahui tentang dirinya menyertai pertandingan tersebut.

“Saya ini kaki bangku segala benda, baik bola sepak, menyanyi, menari. Saya tanya bini yang masa tu tunang saya, ‘apa I nak buat ni?’. Gelak-gelak dia tersebut Magic Mike.

“Terus saya muat naik filemnya, amati tariannya dan terasa mudah pergerakannya sebab macam flexing cuma dengan pakaian yang pada awalnya penuh jadi berkurangan saban waktu.

“Maka Dr Say bersewakan uniform bomba dengan persembahan Magic Mike terhasil. Siapa yang tengok video tu kat Twitter, saya mengaku itu saya. Am I proud of it?

“Definitely not but back then I thought as long as I didn’t do any harm to anyone, it’s fine. Sepanjang pertandingan tu pun, tunang saya @azuraabas sentiasa ada di sisi,” ujarnya.

Susulan itu, Dr Say menyatakan bahawa dia tidak kisah tentang tanggapan orang terhadap dirinya asalkan isterinya mengetahui siapa dirinya yang sebenar.

Ujarnya lagi, dia menggunakan wang yang dimenangi sebagai hantaran perkahwinan.

“Saya menang pertandingan itu. RM3,000 itu buat hantaran kawin kot. Zaman jahiliah masa tu peeps. Menjawab soalan ‘What is something everyone always gets wrong about you that you would like to change’, I must say I wouldn’t change anything.

“Orang nak fikir apa fasal saya, fikirlah. Saya dan isteri hidup kehidupan ini sama-sama dan dia tahu orientation saya sejak azali. That’s what matters most,” tulisnya.

Untuk info, Dr Say dan Dr Azura telah mendirikan rumahtangga sejak 2014 lalu. Hasil perkahwinan tersebut pasangan itu telah dikurniakan dua orang permata hati iaitu Aezreil dan Sefriel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Nov 2017

Kena Tunggu 23 November Kata Fattah Amin, Fazura

Apa yang cuba disampaikan dan kenapa perlu tunggu hingag 23 November? Apa yang special hari tu nanti

Featured Tue, 11 Jun 2019
Hiburan Thu, 8 Feb 2018

AJL 32: HAZAMA TAK KECIL HATI, JANJI PERSEMBAHAN MANTAP

Andai kata kononnya pemilihan saya di AJL sekadar memenuhkan ruang, ia tidak mengapa. Saya tetap akan memberikan persembahan terbaik.

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

Solat Masih Sah Tapi Perbuatan Itu Haram

Awal pastinya mempunyai jawapan tersendiri di atas pilihannya itu.

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Did You Know About Seo In Guk’s Birth Secret?

He found out the same day everyone else did.

Hiburan Sat, 25 Aug 2018

Nadiyah Shahab Tak Harap Majlis Kahwin Terlampau Gah

Untuk mengikuti lakonan terbaharu Nadiyah, anda boleh menyaksikan telefilem Mama Tak Akan Sama diportal rasmi  di www.tonton.com.my 

Trending Thu, 23 Jul 2020

Kes Meningkat, Selangor Pantau Semula SOP Covid-19

Ingat, Kita masih belum menang!

Trending Sun, 14 Feb 2021

“Saya Tak Tahu Apa Yang Bakal Jadi Nanti” – Nabila Razali Bersedia Dengan Segala Kemungkinan AJL35

Penyanyi Nabila Razali yang kini giat menjalani persiapan untuk ke pentas akhir Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35) bersedia dengan segala kemungkinan yang bakal terjadi ketika menyanyikan lagu Peluang Kedua. Pernah melalui isu yang kurang menyenangkan

| Live TV