Hiburan By: Del14 October 18, 2019 @ 1:49pm

Siti Sarah Terkilan Sebab…?

“Sila faham! Tak semua orang akan baca artikel dalam!” luah penyanyi Siti Sarah yang bengang dengan sebuah portal yang meletak ‘headline’ mengundang fitnah mengenai suaminya, Shuib.

Melalui laman Instagram milik isteri pelawak dan penyampai radio popular Shuib Hot FM ini, dia mempertikai tindakan portal itu yang dianggap tidak sensitif dengan rumah tangga mereka.

“Apa niat tulis headline macam itu? Anda memang suka ke kalau orang bercerai- berai?

“Jangan kerana sesuap nasi anda sanggup bagi headline yang menganiaya lorang lain,” tulisnya.

Menurut Siti Sarah, setiap penulisan perlu ada sifat belas kasihan dan membezakan antara jenaka dan serius.

“Kawan wartawan lain pun banyak yang mengambil kapsyen artis untuk dijadikan bahan berita, tapi semua faham ‘headline’ yang bahaya macam ini orang tak pakai!,” tulisnya lagi.

Pada Selasa lalu, Shuib meninggalkan komen mengusik pada satu foto yang dimuat naik pengacara Jihan Muse.

Dalam komen jenaka itu, Shuib menulis kalau Jihan cantik pada minggu pertama Raja Lawak Mega 3 lalu, dia pasti sudah mengurat.

 
 
 
View this post on Instagram

Kadang2 cara menulis biar ada sifat belas kasihan pada orang lain .. jangan kerana sesuap nasi awak sanggup bagi headline yg menganiaya org lain .. kawan wartawan lain pun bayak yg pick up jugak story ni .. tapi semua faham Haedline yg bahya macam ni org tak pakai ! Lagi mereka berdua ni dah menikah dan dah ada anak! Jangan lah sebab penulisan awak ni keluarga orang kucar kcir!!! Apa niat awak tulis headline macam ni?? Awak memng suke ke klau org bercerai berai? Puas ke hati awak ?? Suka ke tengok anak anak kecil tak de mak tak de bapak?? Puas hati awak!!???? sila paham tak semua org baca artikel dalam!! Sedikit sebanyak org akan percaya pada tajuk.. yang berunsur fitnah ini.. #jangankeranacukurbululimaminitkausangguptengokorangbercerai

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

 

Oleh: Guy Masaki

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 May 2018

Semarak Syawal Dengan Program Terhebat!

Selaku platform nombor satu pilihan Malaysia, MPTN komited dalam memastikan kualiti program hiburan dan kekeluargaan sepanjang perayaan ini memuaskan hati ramai.

Hiburan Mon, 24 Dec 2018

导演林孝谦和编剧吕安弦「突击」戏院送花和巧克力

《比悲伤更悲伤的故事》导演林孝谦和编剧吕安弦「突击」戏院送花和巧克力!暖举感动观众高呼惊喜~

Fab Foodies! Wed, 23 May 2018

Juadah Berbuka Puasa Untuk Si Comel!

Hidangan Ramadhan hari ketujuh ini, Chef Imelda Harris akan berkongsi menu kanak-kanak yang bakal membangkitkan selera anak anda dengan Baked Triple Cheese Pasta!

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

Bakal Ibu Mertua Puji Nick Jonas Matang

Pasangan ini dilaporkan bakal berkahwin tak lama lagi dalam suasana penuh gemilang dan perkahwinan bakal diadakan bertemakan tradisi India.

Events Tue, 27 Nov 2018

#SisCuba : Berjayakah Tiga Gadis Cantik Ini Tembusi Pasaran Antarabangsa?

Jangan lupa janji temu korang malam ni bersama Sunsilk #SisCuba tau!

Hiburan Thu, 26 Sep 2019
Hiburan Fri, 13 Dec 2019
Hiburan Mon, 1 Jul 2019

Dapat Anak Lelaki, Tahniah Izreen Azminda!

Syukur Alhamdulillah… Semuanya berjalan dengan lancar dan baik sekali. Terima kasih bagi semua yang mendoakan saya dan bayi.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

Kembali Bertiga, Team Pagi SURIA Lebih Kecoh!

Jangan lupa untuk dengarkan Team Pagi Suria okay!

Hiburan Tue, 15 Jan 2019

Hero Muzik Video Semakin Terjawab, Bukan Remy Tapi Syafiq Kyle!

Sarah juga tidak menolak seandainya tontonan muzik video ini berjaya menarik perhatian penonton, Syafiq adalah ‘pelarisnya’.

| Live TV