Hiburan By: Del14 October 18, 2019 @ 1:49pm

Siti Sarah Terkilan Sebab…?

“Sila faham! Tak semua orang akan baca artikel dalam!” luah penyanyi Siti Sarah yang bengang dengan sebuah portal yang meletak ‘headline’ mengundang fitnah mengenai suaminya, Shuib.

Melalui laman Instagram milik isteri pelawak dan penyampai radio popular Shuib Hot FM ini, dia mempertikai tindakan portal itu yang dianggap tidak sensitif dengan rumah tangga mereka.

“Apa niat tulis headline macam itu? Anda memang suka ke kalau orang bercerai- berai?

“Jangan kerana sesuap nasi anda sanggup bagi headline yang menganiaya lorang lain,” tulisnya.

Menurut Siti Sarah, setiap penulisan perlu ada sifat belas kasihan dan membezakan antara jenaka dan serius.

“Kawan wartawan lain pun banyak yang mengambil kapsyen artis untuk dijadikan bahan berita, tapi semua faham ‘headline’ yang bahaya macam ini orang tak pakai!,” tulisnya lagi.

Pada Selasa lalu, Shuib meninggalkan komen mengusik pada satu foto yang dimuat naik pengacara Jihan Muse.

Dalam komen jenaka itu, Shuib menulis kalau Jihan cantik pada minggu pertama Raja Lawak Mega 3 lalu, dia pasti sudah mengurat.

 
 
 
View this post on Instagram

Kadang2 cara menulis biar ada sifat belas kasihan pada orang lain .. jangan kerana sesuap nasi awak sanggup bagi headline yg menganiaya org lain .. kawan wartawan lain pun bayak yg pick up jugak story ni .. tapi semua faham Haedline yg bahya macam ni org tak pakai ! Lagi mereka berdua ni dah menikah dan dah ada anak! Jangan lah sebab penulisan awak ni keluarga orang kucar kcir!!! Apa niat awak tulis headline macam ni?? Awak memng suke ke klau org bercerai berai? Puas ke hati awak ?? Suka ke tengok anak anak kecil tak de mak tak de bapak?? Puas hati awak!!???? sila paham tak semua org baca artikel dalam!! Sedikit sebanyak org akan percaya pada tajuk.. yang berunsur fitnah ini.. #jangankeranacukurbululimaminitkausangguptengokorangbercerai

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

 

Oleh: Guy Masaki

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Thu, 8 Aug 2019
Hiburan Mon, 9 Jul 2018

Baru Sebulan Bercinta, Justin Bieber Bakal Berkahwin?

Selepas melalui episod percintaan bersama Selena Gomez, akhirnya Bieber memilih untuk berkahwin. Tapi…

FESYEN Fri, 4 Oct 2019
Events Fri, 20 Mar 2020

Siapa Kata #StayHome Boring? Jom Ikut Cara Angkasawan Negara Ini Habiskan Masa Di Rumah

So, boleh lah amalkan tips yang dibuat oleh angkasawan negara kita ni

Events Fri, 30 Aug 2019
Hiburan Tue, 26 Mar 2019
Hiburan Tue, 27 Mar 2018

Lima Ciri Bakal Menantu Idaman Rohana Jalil

“ Saya akui ramai jejaka yang cuba dekati dia. Ada yang handsome, kaya dan banyak kriteria menarik pada lelaki-lelaki itu tetapi nampaknya adik mahu fokus pada kariernya buat masa ini,” jawabnya ringkas.

Contest Mon, 28 Oct 2019

xtra好康头 | 送你云顶世界《尸速列车》鬼屋入门票

xtra好康头 将送你云顶世界《尸速列车》鬼屋入门票,让你向自己的胆量极限发起挑战!

Hiburan Thu, 23 Nov 2017

Hamil Kembar Zizie Izette Kongsi Rahsia

Hamil kembar apa rahsianya? Jadi Zizie berkongsi rahsia dan memberi semangat kepada pasangan yang masih tidak dikurniakan anak supaya terus berikhtiar dan berdoa untuk diberikan rezeki.

Hiburan Sat, 23 Jun 2018

Bapa Mendiang Micheal Jackson Kini ‘Nazak’

Tahap kesihatan bapa saya memang tidak memuaskan, tetapi perkataan ‘nazak’ dilihat agak kasar dan ia dinyatakan oleh penulis dan bukan saya.

| Live TV