Hiburan By: Del14 January 16, 2020 @ 3:00pm

Teringat Arwah Datuk, Fathia Latiff Nekad Jadi Penyanyi

Meskipun berdepan dengan pelbagai kisah kontroversi, pelakon Fathia Latiff tidak pernah putus asa untuk terus mencuba nasib sebagai anak seni.

Selepas sekian lama bergelar pelakon, kini Fathia mencuba untuk bergelar penyanyi pula.

“Saya masih teringat ketika arwah datuk masih ada dia selalu menyanyi untuk saya.

“Sejak dulu lagi saya memasang impian untuk menjadi penyanyi. Kalau saya ke acara santai pasti saya akan menyanyi untuk suka-suka,” katanya yang kehilangan datuk tersayang tiga tahun lalu.

Tampil dengan single berjudul Jika Aku Tahu hasil ciptaannya sendiri, Fathia berharap percubaan pertamanya ini diterima baik peminat.

“Kalau diterima baik saya akan teruskan jadi penyanyi. Sebagai permulaan saya belajar vokal dengan cikgu Bob Yusof (AF),” katanya.

Ditanya alasan dia memotong rambut pendek untuk melariskan lagu, Fathia menafikan hal itu.

“Sempena tahun baharu saya mahu sesuatu yang fresh. Bukan sebab tertekan atau gimik lariskan lagu,” akuinya selesa dengan imej rambut pendek.

Oleh: Fas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 18 Dec 2018

阿哲漂移赛车成绩亮眼!横扫2项年度总冠军!

东于哲成员陈泽耀(阿哲)一口气在马来西亚速度节的漂移赛事(Drift Gonzo)拿下「Super  1600」和「Street Categories」两个项目的年度积分总冠军! 阿哲近年来醉心于赛车并成为业余赛车手,这是他继歌手、演员,最广为人知的身份;今年演艺行程虽排得满满,但他仍抽出时间参加各大小的漂移赛事,优异的表现更让他拿下马来西亚速度节(MSF)两个项目的年度积分总冠军,真正地以实力说话拿出真本事得奖。 阿哲表示这是他第一次参加累积分数的赛事,却每场都出席比赛,相当积极累积比赛经验。他透露,并不是每一场比赛都抱有很大的胜算,相比起获奖他更注重的是比赛中得到的经验。  他透露参赛各种赛事的过程其实并不顺利,各种突如其来的意外看起来都十分触目惊心,虽然挫折感但也感叹一路走来其实很励志。 “毕竟我是从零开始学习,到接触比赛,然后得奖。这可以激励更多想踏出第一步的朋友们,勇敢的去做自己喜欢的事情,会有意想不到的惊喜。”  阿哲目前已向公司请假,正计划在明年参与泰国的漂移比赛,并专注较大的漂移比赛上。“2019年会慢下脚步,看准一些大型的赛事才参加。希望有一天能在国外比赛,从赛事主持人口中介绍我是来自马来西亚的车手。”   最热娱乐焦点、最新艺人动态,守着八度空间中文娱乐新闻节目《八八六十事》。

FESYEN Wed, 14 Aug 2019

Fazura’s Spilling Tea on E! News About Fattah’s Fashion

The fashion starlet, Fazura reveals her individuality through her fashion picks and thoughts

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Awie Keluar Hospital, Bakal Cuba Kaedah Alternatif Pula

Ini semua mungkin Allah nak uji dan saya reda…

Hiburan Tue, 26 Jun 2018

郑欣宜来马任《看见你的声音》来宾「他们都靠不住」

郑欣宜于近日来马为《看见你的声音》担任大来宾;节目中安排的“音痴搜查团” 她笑说他们都「靠不住」,反而是现场观众给了很多意见来协助她。

Hiburan Fri, 30 Nov 2018

Pertama Kali Jadi Duta Periuk, Siti Nurhaliza Pecah Rekod Peribadi

Wanita mana yang tak happy bila dihadiahkan periuk berkualiti kan? Tahniah Dato Seri Siti Nurhaliza!

Hiburan Sun, 10 Nov 2019

Wah…Eyka Farhana Siap Sedia Jadi Penyanyi

Wah…tak sabar nak dengar suara Eyka!

Hiburan Fri, 25 May 2018

Bila Dah Pulih, Fendy Kongsi Cerita Ya!

Assalammulaikum kesayangan abang. Untuk makluman semua abang sihat saja kat sini. Sakit pun cuma sikit saja. Tak ada la sampai teruk sangat macam yang hangpa (kamu) tengok tu. Ironman pun boleh sakit, takkan la abang yang macam ni tak boleh sakit…

Hiburan Tue, 7 Nov 2017

AIR ASIA’S BIG BOSS SAID, “I DO”

Mr Fernandes wanted to keep this wedding of his hush hush. Set in the scenic Cote D’Azur, in the southeast corner of France, the VERY private wedding held last weekend was attended by close family and friends only.

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

“IG I, Suka Hati I Lah!”. Siapa Buat Aishah Bengang?

Persembahan hebat dari penyanyi ‘legend’ Aishah sewaktu Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 (ABPBH 32) baru-baru ini mendapat pujian kerana masih ‘berbisa’.  Aishah atau nama penuhnya, Wan Aishah  Wan Ariffin (54) menyanyikan dua buah lagu, […]

Hiburan Thu, 10 Jan 2019

‘Nak Cakap Apa, Cakaplah’, Lan Typewriter Jawab Isu Guna Model Seksi Dalam Video Klip

Guna wanita seksi sebagai strategi pemasaran, apa kata Lan Typewriter?

| Live TV