Hiburan By: Padin December 19, 2022 @ 5:39am

[VIDEO] Famili Duo: Netizen Dakwa Janna Nick Bingit, Nak Tiru Kak Lina… Ini Penjelasan Empunya Badan

Selebriti serba boleh, Janna Nick menjawab dakwaan sesetengah netizen yang mengatakan dia meniru cara pengacaraan Elly Mazlein.

Mengemudi program Famili Duo TV3 bersama Sean Lee, warganet meluahkan pendapat di media sosial sepanjang program itu berlangsung dengan mendakwa Janna ‘try hard’ ingin menjadi seperti Elly yang dikenali dengan nama Kak Lina.

“Saya tak ‘try hard’, tapi ini adalah permintaan penerbit. Bukan untuk saya jadi seperti Kak Lina Pom Pom, tidak.

“Saya tak buat kajian pun cara Kak Lina mengacara. Jika betul-betul nak jadi dia, saya memang tiru ‘sebijik’ apa yang Kak Lina buat.

@xtra_my Netizen cakap Janna Nick bingit mengacarakan #FamiliDuoTV3. Pastu ada cakap Janna nak tiru Kak Lina. Ye ke gais? #FamiliDuo #xtramy #xtratonton #tontonxtra #JannaNick #FYP #sembangentertainment ♬ original sound – XTRA

“Tapi ini adalah permintaan penerbit. Penerbit mahukan saya 100 peratus mewakili peserta dan saya bersuara untuk peserta. Jadi saya memang kena ‘lawan’ juri.

“Mungkin orang akan cakap, kenapa Janna Nick lebih-lebih sangat dengan juri, kenapa buat juri macam kawan-kawan, kenapa kena bersuara bagi pihak peserta?

“Itu adalah apa yang penerbit minta saya buat, untuk bersuara bagi pihak peserta. Jika ada kata-kata juri yang agak ‘panas’, saya kena suarakan. Saya kena bersuara bagi pihak peserta dan itu adalah permintaan penerbit.

“Sebagai pengacara yang dibayar gaji untuk melakukan perkara tersebut, saya kena tonjolkan DNA Famili Duo,” katanya kepada XTRA.

Janna juga tenang menjawab kritikan mengenai cara dia mengendali Famili Duo yang dianggap bingit.

“Bingit itu saya memang akui, kesilapan saya. Pada awal acara, mikrofon saya mengalami masalah. Saya tak dapat mendengar suara saya, jadi ketika itu saya anggap orang tak dengar, saya anggap di kaca TV pun tak dengar, jadi saya bercakap dengan lebih kuat bila saya ingat orang tak dengar.

“Bila dah tukar mikrofon, baru semuanya baik semula. Apabila saya melihat komen orang lain, baru saya sedar lontaran suara kuat dan selepas itu saya perlahankan suara saya,” katanya lagi.

Tujuh pasangan selebriti popular yang mempunyai hubungan kekeluargaan untuk merebut hadiah bernilai RM 10,000 setiap minggu dan hadiah utama bernilai RM100,000 di pusingan akhir.

Bersiaran secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, jangan lupa saksikan Famili Duo setiap Ahad, pukul 9.00 malam hingga 11.00 malam di TV3.

Famili Duo juga dapat ditonton di laman portal video rasmi tonton secara definisi tinggi di www.tonton.com.my.

Gunakan tanda pagar #familiduoTV3 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 23 Oct 2021

Positif Covid-19, TMJ Kini Sudah Pulih

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim mendedahkan dirinya kini sudah pulih daripada jangkitan COVID-19. Perkara itu dikongsikan TMJ menerusi ruangan Instagram Story dan turut mendedahkan dirinya mengambil masa dua minggu untuk pulih. TMJ berkongsi

Featured Wed, 30 Nov 2022

Nyanyian Duet ‘Jangan Pisahkan’, Didie Alias Minta Doa Warganet Buat Roslan Salleh

Pelakon dan pelawak, Didie Alias berkongsi momen melawat pelakon veteran Roslan Salleh yang sedang sakit. Didie juga sempat berduet menyanyikan lagu Jangan Pisahkan bersama Roslan yang sedang terbaring di atas katil. @mumydidiealias Alhamdullillah syukur dapat

Trending Sat, 17 Nov 2018

Pemancing Teruja Dapat Ikan, Tapi Rupanya…

Tujuh anggota dikejarkan ke lokasi kejadian dan operasi bertindak mengeluarkan mangsa di dasar sedalam satu meter dengan menggunakan tali.

Hiburan Mon, 22 Apr 2019
Featured Mon, 31 Jan 2022

Tahniah! Neelofa Selamat Melahirkan Baby Boy

Tak sabar nak tengok baby boy Lofa!

Hiburan Sun, 18 Mar 2018

Super Junior’s Kyuhyun Slaps TVXQ’s Changmin While He Was Asleep!

Best friends tend to do silly things together.

| Live TV