Acara By: tex_admin November 28, 2019 @ 4:08pm

Festival Batu Permata serikan Jualan Akhir Tahun Habib 2019

Oleh Amnan Hibrahim

Bersempena Jualan Akhir Tahun 2019, Habib Jewels Sdn Bhd (Habib) menganjurkan Festival Batu Permata Habib dengan mempamerkan koleksi terbesar batu permata bermula 26 November sehingga 1 Disember 2019 di IOI City Mall, Putrajaya.

Festival julung kali diadakan itu menawarkan batu permata dalam pelbagai bentuk, warna dan saiz, namun apa yang lebih penting pada harga berpatutan.

Pengerusi Eksekutif Kumpulan Habib, Datuk Seri Meer Sadiq Habib, berkata penganjuran Festival Batu Permata Habib itu bertepatan dengan aliran semasa gaya pemakaian barangan kemas yang mula memberikan perhatian terhadap penggunaan batu permata.

Pengerusi Eksekutif Kumpulan Habib, Datuk Seri Meer Sadik Habib ketika berucap merasmikan Festival Batu Permata Habib sempena Jualan Akhir Tahun Habib 2019 di Putrajaya. Gambar NSTP/MOHD FADLI HAMZAH.

“Di seluruh dunia, kita dapat lihat ada permintaan yang tinggi terhadap batu permata pelbagai warna sebagai barang kemas. Selain itu, kita juga dapat melihat pendedahan masyarakat terhadap batu permata sudah menunjukkan peningkatan.

“Ramai daripada pelanggan kami juga menunjukkan minat terhadap batu permata yang lain daripada yang lain. Antara koleksi yang terdapat dalam koleksi permata kami ialah spinel dan paraiba,” katanya ketika ditemui selepas majlis pelancaran Festival Batu Permata Habib, baru-baru ini.

Pada majlis berkenaan, Habib turut mengadakan pertunjukan fesyen yang menampilkan  12 koleksi batu permata Habib yang digayakan oleh model ala puteri istana, sesuai dengan tema jualan akhir tahun Habib iaitu Magical Holiday Festivity.

ARTIKEL BERKAITAN: Himpunan Merdeka Habib 2019 Tampil Motif Antik

Pameran batu permata Habib menawarkan pelbagai barang kemas yang diperbuat daripada batu permata indah dan menawan. Gambar NSTP/MOHD FADLI HAMZAH.

Antara koleksi barangan kemas  yang ditawarkan pada festival berkenaan seperti berlian pelbagai bentuk, potongan dan karat, emas 916 terutama koleksi Oro Italia 916, jongkong emas, batu permata dan mutiara.

Apa yang lebih menarik, terdapat juga koleksi istimewa yang hanya ditawarkan ketika Jualan Akhir Tahun Habib iaitu Koleksi Eksport yang terkenal dengan rekaannya yang eksklusif bagi berlian terpilih pada setiap barang kemas.

Model memperagakan set barang kemas yang diperbuat daripada berlian. Gambar NSTP/MOHD FADLI HAMZAH.

Mengulas dengan lebih lanjut mengenai festival berkenaan, Meer Sadiq berharap pelanggan yang hadir ke Festival Batu Permata Habib itu dapat meningkatkan kefahaman mereka mengenai batu permata.

“Walaupun secara umumnya ramai yang sudah tahu mengenai batu permata, tetapi pengetahuan mereka mungkin masih belum cukup mendalam. Di sini, kita ada pakar yang begitu arif mengenai batu pertama termasuklah ahli gemologi.

“Di samping itu, ramai kakitangan kami yang memiliki tauliah dalam bidang gemologi. Sehubungan dengan itu, kami dapat memberi penerangan kepada semua pelanggan dengan lebih mendalam lagi mengenai batu permata,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Pameran Jualan Barangan Kumpulan Habib Meriah Dengan Promosi!

Sejak kebelakangan ini semakin ramai wanita yang berminat untuk menggayakan barang kemas diperbuat daripada batu permata berwarna. Gambar NSTP/MOHD FADLI HAMZAH.

Bagi yang yang masih tercari-cari hadiah untuk sambutan akhir tahun mahupun bagi majlis perkahwinan, barangan kemas Habib yang terdiri daripada batu permata pelbagai bentuk, warna dan karat dalam loket, cincin, gelang dan anting-anting boleh didapati pada harga serendah RM330.

Selain itu, lebih 1,000 koleksi barang kemas yang dihiasi batu permata berharga turut dipamerkan untuk dijual pada Jualan Akhir Tahun Habib.

Pelbagai rekaan barang kemas menarik disediakan sepanjang Jualan Akhir Tahun Habib 2019. Gambar NSTP/MOHD FADLI HAMZAH.

Jualan Akhir Tahun Habib 2019 berlangsung serentak di semua 28 bilik pameran Habib seluruh negara dengan menampilkan potongan harga menarik sehigga 1 Januari 2020.

Potongan harga istimewa juga ditawarkan sepanjang Festival Batu Permata Habib yang berlangsung sehingga 1 Disember 2019, antaranya:

  • Potongan sehingga 70 peratus untuk barangan kemas berlian dan batu permata
  • Hadiah percuma dengan sebarang pembelian RM1,000 dan keatas dalam satu resit (sementara stok masih ada)
  • Potongan RM10 hingga RM20 per gram untuk emas 916

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Acara Fri, 31 May 2019

Silka Cheras rai 35 Penghuni Rumah Kasih Nurul Hasanah

Petugas Silka Cheras beramal dengan cara tersendiri!

Oh Lawa Fri, 15 Jun 2018

Strawberi Mampu Buatkan Anda Cantik Dan Sihat!

Strawberi bukan sahaja sedap malah bermanfaat untuk kecantikan anda!

Acara Wed, 13 May 2020

UPSC sumbang 1,000 bubur lambuk kepada petugas barisan hadapan

Inisiatif bagi hargai pengorbanan mereka

Acara Wed, 25 Jul 2018

Jom Rasai Keterujaan Berganda Di Karnival Jom Heboh, KL Sports City Bukit Jalil Pada 28 & 29 Julai Ini!

Acara yang ditunggu-tunggu dan menjadi tarikan masyarakat tempatan ini bakal menyajikan keseronokan dan keterujaan berganda dengan pelbagai aktiviti serta tawaran istimewa!

Acara Thu, 5 Sep 2019
Oh Lawa Fri, 31 Aug 2018

Awalan Evolusi Fesyen Tempatan Menebal Nuansa Gaya Barat

Di peringkat awal perkembangan fesyen tempatan lebih terarah atau berkiblatkan resensi Barat.

Oh Lawa Fri, 28 Dec 2018
Acara Mon, 24 Jul 2023

‘Lekaih Mai’ Ke Karnival Jom Heboh Di Pulau Pinang

Hari Kari Malaysia BABA’S Menggandakan Kemeriahan Ulang Tahun KJH ke-20!

Oh Lawa Sat, 13 Oct 2018
error: Content is protected !!