TECH By: SGMS Putri July 10, 2019 @ 11:28am

5 “Bluetooth Headphone” Terbaik Mampu Milik

Kepada anda yang gemarkan muzik, sememangnya sangat puas sekiranya dapat menghayati bait – bait lagu dengan fon telinga yang berkualiti.

Kepada anda yang masih tercari – cari fon telinga denga sambungan Bluetooth, berikut kami kongsikan 5 yang terbaik boleh anda pilih.

1. Creative Sund Blaster Jam (RM 312)

Fon tanpa wayar berjenama Creative Sound Blaster Jam menyampaikan audio yang kuat dan mempunyai badan yang ringan serta harga yang menarik. Sesuai bagi pengguna yang sentiasa sibuk, peranti ini mempunyai sambungan NFC bagi one-touch pairing, hayat bateri yang baik dan jarak kadar bluetooth yang memberangsangkan.

 

2. Skull Candy Grind Wireless (RM 449)

Fon Kepala  Skullcandy Grind Wireless memberikan gaya dan pengalaman bunyi yang cemerlang. Terdapat dalam beberapa skim warna yang menarik perhatian, peranti ini mempunyai mempunyai kualiti ciri-ciri yang kukuh, pad telinga yang lembut dan bateri yang boleh tahan sehingga 12 jam. Jika ianya anda kehabisan bateri, anda bolehlah menggunakan cable audio untuk meneruskan penggunaan.

 

3. JBL Duet BT (RM 249)

Peranti tanpa wayar Duet BT yang berwarna-warni oleh JBL menyampaikan pengalaman bunyi bass-dominated, menjadikannya hebat bagi gaya muzik moden, permainan atau menonton filem. Dengan bateri yang bertahan sehingga 16 jam dan pada masa yang sama anda boleh menyambung alat dengar tersebut kepada dua peranti.

 

4. Sony MDRZX220BT (RM 493)

Fon Telinga Sony’s MDRZX220BT mempunyai hayat bateri sehingga lapan jam, serta NFC ( near-field communication) untuk one-touch pairing dengan telefon pintar yang serasi. Seperti yang dijangkakan oleh produk Sony, Fon telinga ini dapat menghasilkan bunyi yang sangat baik, walaubagaimanapun adalah lebih baik sekiranya kapasiti bateri di besarkan sedikit.

 

5. Jabra Move (RM 329)

Peranti ini mempunyai reka bentuk Scandinavia yang anggun, pilihan warna yang kotemporari dan badan yang ringan, tahan jatuh. Bunyi yang cemerlang, mudah untuk berpasangan dengan telefon pintar kegemaran anda, tablet atau komputer riba dan kawalan intuitif membuatkan Jabra Move tersenarai dalam  ini.

 

Penafian : Harga yang disenaraikan adalah untuk rujukan semata – mata, ianya mungkin akan berubah bergantung kepada promosi dan diskaun oleh pengedar atas talian.

sumber: wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Wed, 4 Apr 2018

Cara Mengecilkan Saiz Fail PDF

Format PDF merupakan salah satu jenis fail yang paling banyak digunakan sama ada pada dokumen jenis teks mahupun gambar.

TECH Mon, 12 Nov 2018

Cara menggunakan Animoji dalam gaya iPhone

terdapat pilihan untuk menyimpan video di bahagian bawah skrin. Anda juga boleh berkongsi Animoji melalui pelbagai aplikasi media sosial yang anda miliki.

TECH Tue, 6 Aug 2019

5 Trick Untuk Hasilkan Tulisan Unik Di WhatsApp

Ini dikongsikan kepada anda cara-cara untuk menghasilkan tulisan unik pada aplikasi WhatsApp.

TECH Tue, 9 Jul 2019

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

  Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas […]

TECH Thu, 5 Jul 2018

Asus Zenfone 5Z Diperkenalkan Di India Dengan Harga Serendah RM 1,760

Pada minggu lepas, kami telah melaporkan bahawa peranti kelas perdana terbaru dari Asus, Zenfone 5Z akan mula berada di pasaran India pada 4 Julai ini. Sehubungan dengan itu, peranti tersebut telah pun mula disenaraikan di pasaran Flipkart dengan harga serendah 29999 INR(~RM […]

TECH Sun, 8 Jul 2018

Cara Untuk Aktifkan Fungsi Rakaman Skrin Pada iPhone

iPhone menyediakan fungsi perakam skrin tanpa memerlukan anda muat turun apa-apa aplikasi daripada Appstore.

Automobile Fri, 15 Mar 2019

亚洲规模最大GT盛事!China GT雪邦站时间表

China GT(中国超级跑车)锦标赛首冲出中国,3月15到17日在马来西亚雪邦赛道举行「亚洲GT赛车节」打响第一炮!

TECH Fri, 1 Nov 2019

Selain 15GB Storan Percuma, Ini Kelebihan Menggunakan Google Drive

Google Drive memberi ruang storan kepada anda untuk menyimpan sebarang fail dan ia termasuklah foto, lukisan, reka bentuk, rakaman suara mahupun video dan pelbagai lagi. Anda diberi peluang untuk membawa fail itu ke mana sahaja […]

TECH Wed, 27 Jun 2018

Instagram三大新功能上线!视讯通话让你边聊边滑App

Instagram一次推出多样新功能,包含视讯通话、新的探索功能介面,以及第三方品牌AR滤镜等。

TECH Sun, 3 Nov 2019

Cara Untuk Menghapuskan “Youtube History” Secara Otomatik

Kepada anda yang berkongsi peranti dengan pihak ketiga atupun anak – anak untuk menonton video pada YouTube, berikut kami kongsikan cara untuk mempastikan aplikasi tersebut segera memadam sejarah tontonan anda sebelum ianya digunakan oleh orang […]

| Live TV