Trending By: Padin February 17, 2022 @ 12:04pm

“Apabila Dibelah, Kaki Saya Tidak Ada Langsung Darah & Nanah,” – 6 Doktor Pakar Masih Gagal Kesan Penyakit Misteri Ustaz Kazim Elias

Pendakwah selebriti terkemuka, Datuk Mohd Kazim Elias, 49, mendedahkan sakit misteri yang dialami semenjak tahun lalu masih gagal untuk dikesan biarpun dirawat oleh enam doktor pakar.

Menurut Kazim, 49, dia masih meneruskan rawatan bersama doktor dan tetap terus berikhtiar untuk berubat menggunakan cara moden dan alternative.

“Syukur Alhamdulillah, saya masih teruskan berubat di hospital. Setakat ini, enam orang doktor pakar yang merawat, tetapi sampai sekarang, sakit yang saya alami masih gagal untuk dikesan.

“Saya buat semua prosedur, ambil darah, ambil sampel, buat imbasan imbasan pengimejan resonans magnetic (MRI) tetapi jawapan yang saya dapat setiap kali buat rawatan itu tetap sama, seperti sudah saya jangka.

“Bila saya dimaklumkan yang saya tidak berpenyakit, saya tetap teruskan dengan rawatan alternatif dan terus berubat. Dengan doktor pun sama, saya tetap teruskan berusaha untuk ikhtiar dan akan hadir ke raatan susulan di hospital pada minggu hadapan,” katanya.

Kazim ditemui pada majlis pelancaran perisa baharu Susu Kambing Faa-iz di Kompleks Islam Darul Faizin (KIDaF) pada Rabu.

Mengimbas semula situasi ketika kakinya menjalani prosedur pembedahan sekitar hujung tahun lalu, Kazim mendedahkan doktor tidak menemui sebarang masalah, malah tiada darah atau nanah yang keluar ketika kakinya dibedah.

“Disebabkan kaki saya sudah membengkak, maka saya memberikan keizinan doktor untuk menjalankan prosedur pembedahan dan memeriksa keadaan saya.

“Apabila dibelah, kaki saya tidak ada langsung darah dan nanah. Bukti saya ada, bukti video, tapi masalahnya hendak tunjuk kepada media, saya takut dikatakan cari propa. Perkara itu yang berlaku, bukan saya tidak serahkan kepada rawatan pakar.

ARTIKEL BERKAITAN: “Kaki & Perut Membengkak, Keluar Jarum Berkarat” – Ustaz Kazim Elias Dedah Alami Ujian Ketika….

ARTIKEL BERKAITAN: “Mungkin Orang Tak Kasi Keluar TV Atau Media Sosial…” – Ustaz Kazim Elias Akui Alami Kepedihan Muka Yang Teruk

“Malah ada juga rakaman video ketika kaki saya dibedah, tidak keluar darah walhal saya dah makan ubat cair darah. Sebelum ini, apabila saya mengalami luka biarpun sedikit, darah akan keluar dengan banyak,” tambahnya.

Terdahulu, Kazim pernah membuat pendedahan menerusi sebuah video ‘live’ di laman Facebook miliknya pada Oktober tahun lalu dan ia menarik minat orang ramai.

Kazim menunjukkan wajahnya yang kelihatan semakin cengkung serta uzur dan menerusi paparan terbabit, Kazim yang sering muncul dalam program dan forum agama Islam di kaca televisyen sebelum ini mendedahkan mengalami perubahan fizikal yang ketara pada wajah terutama bahagian mata dan bibir.

Kazim dapat merasakan penderitaan yang dialaminya kini mungkin disebabkan sihir yang berkaitan hasad dengki dan iri hati pihak yang tidak menyukainya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 4 Apr 2019

Tular Di Laman Sosial, Kehilangan Acap Ada Kaitan Dengan Kisah Hassan Ayat 10 Tahun Lalu?

Sehingga kini, kehilangan Hassan Ayat masih menjadi misteri. Ungkapan sajak yang ditanggalkan oleh Hassan seolah-oleh memberi mesej beliau memilih untuk tinggal di “alam” lain.

Featured Sun, 3 Apr 2022
Trending Tue, 12 Jan 2021

Agong Perkenan Darurat Sehingga 1 Ogos 2021

Kita belum menang, patuh SOP!

Trending Fri, 20 Dec 2019
Featured Fri, 19 Aug 2022
Featured Tue, 10 Jan 2023
Featured Wed, 23 Feb 2022
error: Content is protected !!