Trending By: Attiqah Mohd November 5, 2019 @ 6:12pm

‘Dia Tak Nak Balik Nak Duduk Dengan Puteri’- Netizen Dedah Pengalaman Seram Adik Disorok Bunian Di Kebun Getah

Kata orang, buniah adalah suku kaum yang tersembunyi. Biarpun kewujudannya tidak dapat dilihat oleh mata kasar tetapi kehadirannya tetap dapat dirasai oleh naluri manusia. 

Terbaru, seorang netizen di Twitter dikenali dengan nama Zainie Ibrahim mendedahkan pengalaman seram apabila adiknya disorok bunian sewaktu kecil.  Menurut wanita ini, sewaktu adiknya berusia 15 tahun, gadis itu  pernah disorok bunian di kebun getah berdekatan kawasan rumah mereka. 

Kisahnya  bermula apabila mereka berdua bermain di sekitar kawasan kebun getah dan kemungkinan adiknya ditegur “bunian” pada waktu maghrib, menurut wanita ini, adiknya mengadu untuk pergi ke tandas namun hilang pada malam kejadian.

Operasi pencariannya dilakukan oleh orang kampung namun gagal dijejaki sehingga ibu bapanya meminta pertolongan orang kampung termasuk pak imam untuk menjejaki adiknya. 

“Mak mimpi adik ada dalam kebun”

                                                             Sumber: Twitter

“Jumpa adik duduk celah batu, tengah cakap sorang-sorang bila panggil cakap tak nak balik nak duduk dengan puteri”

                                         Sumber: Twitter

“Adik tak bercakap seminggu selepas dijumpai, hanya duduk termenung”

Sumber: Twitter

Adiknya ditemui selepas ikhtiar dan laungan azan yang dilakukan, meskipun peristiwa itu berlaku beberapa tahun yang lalu namun kesannya masih terasa sehingga ke harini.

Berikutan pengalaman tersebut, adiknya pernah diejek “anak hantu” dan “anak jin” di sekolah malah gadis itu juga kerap mengalami gangguan histeria, menyebabkan dia tidak menamatkan pengajiannya di sekolah. 

Kalau korang nak baca cerita ni lanjut, korang boleh check thread Twitter kat bawah ni.

Betul la pesan orang tua-tua dulu, bila senja dan malam menjelma, makhluk ghaib akan muncul. Yang penting, hati dan iman kena kental. Tak gitu?

Sumber: Zainie Ibrahim

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 11 Mar 2021
Trending Wed, 8 Apr 2020

“Ianya Simbol Kesucian Dan Ketulusan Hati Para Frontliner” Gaun PPE Jovian Mandagie Tampak Mewah

Syabas dan Terima Kasih buat Datuk Jovian Mandagie dan pasukannya!

Trending Tue, 4 Sep 2018

Teh Tarik Condoms Exist?!

That’s a new way of consuming teh tarik.

Trending Sun, 28 Oct 2018

Isteri Mati Dipercayai Ditetak Suami

Tragedi Di Dapur Rumah, Isteri Mati Dipercayai Ditetak Suami

Featured Sun, 5 Sep 2021

Aktif Dalam Pementasan Teater Di Australia, Raja Emina Ashman Warisi Jiwa Seni Ibu

Personaliti dan jiwa seni yang dimiliki Raja Emina Aliyyah Raja Ashman Shah menjadikan beliau lebih menyerlah. Kini bergiat aktif dalam pementasan teater, puisi karya wanita yang dikenali dengan nama Emina Ashman ini semakin mendapat perhatian […]

Trending Thu, 12 Mar 2020
Trending Thu, 2 Jul 2020
Trending Tue, 29 Jun 2021

Kempen Kibar #BenderaPutih, Isyarat Anda Perlukan Bantuan – “Kita Tolong Mana Yang Termampu”

Kempen kibar #benderaputih ni inisiatif yang not bad jugak kan? Syabas!

Trending Tue, 21 Nov 2017

Menteri Kantoi Kencing Tepi Jalan Pada Hari Tandas Sedunia

seorang ahli politik India terkantoi apabila videonya yang sedang membuang air keicl di kawasan awam menjadi viral

Trending Fri, 15 Jan 2021

| Live TV