Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Attiqah Mohd November 5, 2019 @ 6:12pm

‘Dia Tak Nak Balik Nak Duduk Dengan Puteri’- Netizen Dedah Pengalaman Seram Adik Disorok Bunian Di Kebun Getah

Kata orang, buniah adalah suku kaum yang tersembunyi. Biarpun kewujudannya tidak dapat dilihat oleh mata kasar tetapi kehadirannya tetap dapat dirasai oleh naluri manusia. 

Terbaru, seorang netizen di Twitter dikenali dengan nama Zainie Ibrahim mendedahkan pengalaman seram apabila adiknya disorok bunian sewaktu kecil.  Menurut wanita ini, sewaktu adiknya berusia 15 tahun, gadis itu  pernah disorok bunian di kebun getah berdekatan kawasan rumah mereka. 

Kisahnya  bermula apabila mereka berdua bermain di sekitar kawasan kebun getah dan kemungkinan adiknya ditegur “bunian” pada waktu maghrib, menurut wanita ini, adiknya mengadu untuk pergi ke tandas namun hilang pada malam kejadian.

Operasi pencariannya dilakukan oleh orang kampung namun gagal dijejaki sehingga ibu bapanya meminta pertolongan orang kampung termasuk pak imam untuk menjejaki adiknya. 

“Mak mimpi adik ada dalam kebun”

                                                             Sumber: Twitter

“Jumpa adik duduk celah batu, tengah cakap sorang-sorang bila panggil cakap tak nak balik nak duduk dengan puteri”

                                         Sumber: Twitter

“Adik tak bercakap seminggu selepas dijumpai, hanya duduk termenung”

Sumber: Twitter

Adiknya ditemui selepas ikhtiar dan laungan azan yang dilakukan, meskipun peristiwa itu berlaku beberapa tahun yang lalu namun kesannya masih terasa sehingga ke harini.

Berikutan pengalaman tersebut, adiknya pernah diejek “anak hantu” dan “anak jin” di sekolah malah gadis itu juga kerap mengalami gangguan histeria, menyebabkan dia tidak menamatkan pengajiannya di sekolah. 

Kalau korang nak baca cerita ni lanjut, korang boleh check thread Twitter kat bawah ni.

Betul la pesan orang tua-tua dulu, bila senja dan malam menjelma, makhluk ghaib akan muncul. Yang penting, hati dan iman kena kental. Tak gitu?

Sumber: Zainie Ibrahim

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Sun, 14 Feb 2021

“Tak Boleh Nak Give Up Macam Dulu” – Ayu Damit

Juara program realiti On In A Million (OIAM) musim kedua, Ayu Damit kini kembali memeriahkan dunia seni tanah air. Sebagai permulaan, Ayu tampil dengan single berjudul Permata yang dicipta dan ditulis oleh Mohd. Atlas bersama […]

Trending Tue, 16 Jun 2020
Trending Tue, 16 Jul 2019

研究证实:接吻能「帮女生减肥」、越亲人越美

研究证实:亲吻既能展现亲密,又能让身体健康,不要吝啬亲你的另一半啊~

Trending Sun, 21 Apr 2019

Video Pergaduhan Dua Pelajar Kolej Vokasional Tular

Punca pergaduhan dua pelajar lelaki yang kedua-duanya berumur 16 tahun itu masih tidak dapat dipastikan.

Trending Sun, 11 Mar 2018

Top 8 Craziest Things Malaysian Kids Used to Do When Our Parents Weren’t Home

When our parents are not at home, we kids rule the house!

Trending Wed, 2 May 2018

Taj Mahal Bertukar Warna?

Mahkamah Agung dalam satu kenyataan selepas meneliti foto terbaru Taj Mahal berkata, batu marmar itu pada mulanya bertukar ke warna kuning dan kini kelihatan seperti hijau kehitaman.

| Live TV