Kisah Viral By: Fatin Nurain November 7, 2022 @ 9:51am

REV Perkenalkan Suara Kita, Myundi Sedia Perkembangan Terkini PRU15

Pilihan Raya Umum (PRU) Malaysia 2022, atau secara rasmi Pilihan Raya Umum Malaysia ke-15 akan diadakan pada 19 November 2022 setelah parlimen dibubarkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob, 10 Oktober lalu.

Pada edisi kali ini, kita bakal menyaksikan 222 kerusi parlimen dan sebanyak 117 kerusi negeri di Pahang, Perak, Perlis, dan Sabah akan dipilih untuk pilihan raya ini. Oleh itu, seluruh rakyat Malaysia boleh mengikuti dan mendapatkan segala info dan perkembangan terkini pilihan raya umum melalui portal myundi di www.myundi.com.my.

Portal sehenti yang telah dilancarkan oleh REV Media Group (“REV”) ini telah diperkenalkan sejak pilihan raya umum 2018 lagi. Portal ini menyalurkan berita-berita semasa, maklumat terkini berkaitan pilihan raya serta keputusan keseluruhan pilihan raya.

Myundi adalah platform digital semua-dalam-satu yang menyediakan penglibatan interaktif dengan statistik pilihan raya yang tepat. Untuk edisi kali ini, myundi turut memperkenalkan ciri baharu Suara Kita, yang memberi peluang untuk seluruh rakyat menyuarakan pendapat dan idea berkenaan kerajaan baharu yang bakal dipilih.

“Suara Kita adalah ruang untuk semua rakyat berkongsi impian dan aspirasi mengenai Malaysia baharu dan kerajaan untuk masa hadapan,” kata Nicholas Sagau, Ketua Pegawai Operasi, REV.

Rakyat Malaysia boleh pergi ke pautan https://www.myundi.com.my/suara-kita dan selepas menjawab beberapa soalan ringkas, mereka boleh menyuarakan idea untuk masa depan Malaysia seterusnya kongsikan idea mereka di laman sosial.

Boleh diakses secara langsung selama 24 jam, orang ramai boleh memanfaatkan penggunaan myundi sepenuhnya bagi mendapatkan berita, video, infografik yang interaktif dan banyak lagi perihal berkaitan pilihan raya.

Orang ramai boleh melawat myundi untuk mendapatkan perkembangan terkini terutamanya pada 5 November untuk kemas kini penamaan calon dan pada malam 19 November untuk keputusan pilihan raya yang terpantas.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan 19 November sebagai tarikh mengundi. Berikut merupakan antara tarikh-tarikh penting bagi pilihan raya umum ke-15:

05 November 2022 – Hari Penamaan Calon
15 November 2022 – Hari Pengundian Awal
19 November 2022 – Hari Pengundian

Portal berita myundi boleh diakses melalui komputer, telefon pintar dan tablet di www.myundi.com.my di seluruh dunia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Wed, 15 May 2019

Biar Betul! Buffet Best Ramadhan 2019 Paling Murah Di Dorsett Grand Subang

Serius la Buffet Ramadhan kat Dorsett Grand Subang serendah RM 99! Jom serbu!

Trending Fri, 22 May 2020
Featured Fri, 26 Nov 2021

Angkara Pembesar Suara Seorang Lelaki Kurang Siuman Terkoban Nyawa

Akibat pergaduhan yang membawa maut, polis telah menahan tiga suspek termasuk dua beranak yang dipercayai terlibat dalam kejadian itu di pasar pagi Flat Jalan Ashby di Ipoh, Perak pada Khamis. Memetik laporan Sinar Harian, mangsa

Hiburan Sun, 25 Feb 2018

Pelakon India SrideviI Meninggal Dunia

Mendiang menghembuskan nafas terakhirnya di sisi suami, Boney Kapoor dan anak perempuannya Khushi.

Trending Fri, 6 Nov 2020
Featured Tue, 8 Feb 2022
Trending Mon, 4 Mar 2019

Pemain-pemain Jepun ini membersihkan kawasan sekolah di Malaysia. Alamak, segannya!

Kanak-kanak di negara itu memang dilatih jaga kebersihan sejak kecil

Hiburan Sat, 4 May 2019

Buang Imej Gedik, Aliff Syukri Mengaku Sudah Penat…

Saya ada lebih 100 produk untuk diketengahkan, mustahil saya boleh lakukan seorang diri.

Featured Fri, 7 Oct 2022

[VIDEO] Tak Sabar Nak Cium Isteri, Suami Tasnim Shah Dikecam – “Gaya Macam Mat Rempit, Tak Jaga Aib!”

Alamak, apa kes ni gais? Tengah kecoh kat Twitter tuu 🥵 Mungkin Amin Daniel saja bergurau tapi…. 🥲

| Live TV