Trending By: Salma Syahbuddin June 9, 2020 @ 2:56pm

PKPP : Semua Surau Akan Beroperasi Mulai Esok

Akhirnya pembukaan surau disemua pusat membeli belah dan kawasan Rawat dan Rehat (R&R) boleh dibuka bermula 10 Jun 2020.

Menurut Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, mesyuarat khas hari ini membenarkan semua surau terutamanya di pusat membeli belah, dan R&R boleh dibuka selepas banyak kelonggaran diberikan oleh pihak Kerajaan termasuklah orang-ramai yang ingin merentas negeri.

“Memandangkan ramai yang sudah berkunjung ke pusat membeli-belah dan ramai yang akan berjalan jauh. Jadi mulai esok, semua surau akan dibuka. Namun, kena patuhi SOP yang telah ditetapkan” Katanya ketika sidang media harian di Putrajaya hari ini.

Jadi, korang bolehlah gunakan ruang surau dengan sebaik yang mungkin okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Feb 2021

Elak Kekeliruan, KWSP Digesa Percepat Kelulusan i-Sinar

Tu lah kata syarat pengeluaran sudah dimansuhkan …

Trending Fri, 4 Dec 2020
Trending Tue, 30 Mar 2021

Tonton Drama Bersiri ‘Shah Alam 40000’ Secara Awal & Eksklusif Di…

Peminat drama tempatan kini boleh menarik nafas lega apabila peneraju khidmat penstriman terbesar, iQiyi International, dan produksi serta pengedar kandungan tempatan terulung, Primeworks Studios, mengumumkan tayangan perdana drama bersiri Shah Alam 40000, yang ditayangkan secara […]

Trending Sun, 14 Feb 2021

“Tak Boleh Nak Give Up Macam Dulu” – Ayu Damit

Juara program realiti On In A Million (OIAM) musim kedua, Ayu Damit kini kembali memeriahkan dunia seni tanah air. Sebagai permulaan, Ayu tampil dengan single berjudul Permata yang dicipta dan ditulis oleh Mohd. Atlas bersama […]

Trending Mon, 8 Jul 2019

Mariah Carey Slayed the Bottle Cap Challenge

Carey sang so high, it snatched the cap off the bottle bald! Game over! All hail the Queen!

Trending Mon, 16 Dec 2019

这吃药习惯很多人都有!其实很伤身

用药是经常的事情,你可知道,吃药方式不对,就算药没问题,人也会出问题!

Trending Mon, 16 Apr 2018

Lembu Cemas Tersepit, Terima Kasih Abang Bomba!

Tujuh anggota bersama sebuah jentera tiba di lokasi kejadian lima minit kemudian dan tindakan menyelamat haiwan itu dilakukan. Alhamdulillah, akhirnya lembu itu berjaya dikeluarkan dengan selamat!

Trending Sat, 19 Jun 2021
Trending Mon, 21 May 2018

Malaysian Team Takes Home Gold Medal in Asian Pastry Cup

The group will be moving on to the Olympics of pastry soon!

| Live TV