Trending By: Salma Syahbuddin August 20, 2021 @ 8:30am

Remy Ishak Bakal Tamatkan Zaman Bujang Sabtu Ini

Pelakon popular, Remy Ishak dikhabarkan bakal menamatkan zaman bujangnya bersama kekasih hati, Ezza Yusof pada Sabtu ini.

Menurut Harian Metro, Remy dan Ezza akan bersiap di sebuah hotel terkemuka tanah air  sebelum dibawa ke lokasi pernikahan pada pagi Sabtu ini.

Difahamkan, sebelum ini Remy dan Ezza sepatutnya mengadakan majlis pernikahan pada Mei lalu, namun akibat Perintah Kawaln Pergerakan dan prosedur operasi standard (SOP) yang ketat majlis tersebut terpaksa dibatalkan dan ditunda kepada tarikh dan hari yang sesuai.

“Saya ingatkan nak bina masjid pada bulan Syawal selepas ombak, segala badai di lautan yang kami tempuhi sebelum ini, tapi apakan daya, perancangan Allah itu lebih besar daripada kehendak kami,” katanya.

Terdahulu, Remy atau nama sebenarnya Mohammad Zalimei Ishak pernah mengikat tali pertunangan dengan gadis pilihan hatinya ini sekitar tahun 2017, namun dilaporkan putus pada 2019.

Bagaimanapun, hubungan kedua-duanya berputik semula selepas Remy dilihat meraikan hari jadi Ezza di sebuah restoran.

“Saya rasa semua tahu, perhubungan saya dengan Ezza ada pasang surutnya dan pernah putus tunang, namun bercantum kembali” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 10 Mar 2021
Trending Fri, 24 Jul 2020
Trending Mon, 3 May 2021
Trending Tue, 17 Apr 2018

Takut Tidur Sendirian Alasan Remaja Ini Berkahwin Di Bawah Umur

Takut tidur seorang antara alasan pasangan remaja berusia 14 dan 15 tahun di daerah Bantaeng, Sulawesi Selatan di Indonesia ini untuk berkahwin pada usia muda.

Featured Sat, 24 Jul 2021

“Netizen Jangan Taasub Dan Cuba Jadi Hakim..”- PU Syed Tegur Netizen Isu Ebit Lew & Caprice

Isu melibatkan misi bantuan kemanusiaan antara Ebit Lew dan Caprice semakin hari semakin mendapat perhatian ramai. Malah, kenyataan yang dikeluarkan oleh pihak Ebit Lew mahupun Caprice tidak menunjukkan tanda-tanda mereka akan menemui jalan penyelesaian. Walaubagaimanapun, […]

Trending Sat, 3 Jul 2021

Dijangka Tempoh 3 Bulan Akan Datang Lebih Kritikal – Khairy

Semoga Malaysia sentiasa terpelihara ♥

Trending Fri, 23 Feb 2018

Government Scheme Allows Mummies to Claim RM1,000 on Breastfeeding Equipment

Good news for all new mothers and mothers-to-be!

Featured Thu, 31 May 2018
Trending Thu, 12 Apr 2018

Anda Perlu Bayar Cukai ‘Sayonara’ Kalau Nak Keluar Dari Jepun. Bila Kena Bayar?

Baru-baru ini kerajaan Jepun telah mengumumkan tentang cukai baharu yang perlu dibayar jika anda ingin ke negara tersebut pada tahun hadapan.

| Live TV