Trending By: Salma Syahbuddin April 6, 2021 @ 1:47pm

“Saya Akui Terkejut…” Genap Seminggu Berumah Tangga, Syamel Dedah Ernie Zakri Sebenarnya…

Genap seminggu berumah tangga, pasangan penyanyi popular, Syamel dan Ernie Zakri bersyukur segala urusan perkahwinan mereka berjalan lancar walaupun mengakui agak sedikit pelik kerana kini sudah berdua.

Menurut Syamel atau nama sebenarnya Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, perkahwinan ini bukan sahaja menjadikan dirinya dan isteri sebagai pasangan,  tetapi juga teman istimewa sepanjang hidup yang bakal dikongsikan kelak.

“Selama ni Syamel rasa segala apa yang dilalui sebelum ini hanya sendiri, dan kini kita ada teman istimewa untuk berkongsi hidup. Alhamdulillah”

Namun, kedua-dua pasangan manis ini juga sempat berkongsi mengenai perangai sebenar masing-masing memandangkan Syamel mahupun Ernie dilihat begitu serasi bukan sahaja di atas pentas tetapi juga ketika kelihatan bersama-sama.

“Adalah few things yang ibu mentua saya ceritakan, kiranya macam preparation lah lepas berkahwin. Tapi takdelah yang pelik atau mengejutkan sangat sebab sebelum ni pun Syamel akan sentiasa update mengenai hal dalam kehidupan dia. Serba sedikit tu tahu lah”

ARTIKEL BERKAITAN : Dengan Sekali Lafaz, Syamel & Ernie Zakri Selamat Bernikah

Honeymoon belum lagi…

Bukan itu sahaja, menurut pelantun lagu Gundah ini, walaupun sudah seminggu mendirikan rumah tangga, kedua-dua mereka masih tidak dapat ‘duduk bersama’  memandangkan kedua-duanya terikat dengan kerja yang sangat padat.

“Dalam seminggu kami bernikah ni, kami tidak sempat lagi duduk bersama betul-betul. Kami setiap hari bekerja tanpa henti. Bila bangun-bangun tidur je kami terus bekerja…”

Sumber : instagram @ernizakri

“Syamel terkejut, Ernie ni 24 jam…”

Menurut Syamel, beliau sama sekali tidak menyangka, Ernie Zakri sebenarnya kelihatan cantik 24 jam selain dapat membantu meringankan beban yang Syamel lalui sebelum ini.

“Syamel baru sedar yang kehadiran Ernie banyak membantu meringankan banyak beban sebelum ini sorang-sorang. Sebagai contoh, menjemur tuala, kalau kita campak, ada orang tolong kutipkan…”

Sumber : instagram @ernizakri

Ketika ditanya mengenai cabaran atau dugaan dalam berumah tangga, Syamel bagaimanapun berharap agar beliau dapat mengendalikan segala tanggungjawab ini dengan cermat dan baik.

Apapun, Xtra doakan agar hubungan yang dibina ini juga kekal hingga ke syurga.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 4 Dec 2017

Majikan WhatsApp lepas waktu kerja beri tekanan?

Pekerja yang berhadapan dengan situasi demikian mengakui arahan majikan melalui WhatsApp menjejaskan kehidupan peribadi.

Trending Fri, 26 Feb 2021

Kompaun RM10,000 Jika Langgar SOP Bermula…

Jaga SOP, Kita masih belum menang!

Featured Wed, 26 May 2021

Netizen Dakwa Eina Azman & Suami Potong Barisan Vaksin

Tular di laman sosial apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik beberapa gambar dan status yang mengesahkan dia dan suami, Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Abdullah telah menerima vaksin di Hospital Bainun, Perak semalam. Pasangan […]

Trending Tue, 15 Sep 2020
Trending Tue, 5 May 2020
Trending Mon, 10 Dec 2018

“Rindu Sebagai Seorang Kawan” – Sharifah Rose

Sudah berdamai, namun bukan kembali bercinta dengan Ismail Izzani.

Trending Mon, 19 Mar 2018

Tengok Apa Reaksi Camila Cabello Bila Berdepan Dengan ‘Paparazzi’. Kelakar Betul!

Haih, bukan senang nak jadi artis Barat yang popular tau. Memanglah seronok apabila dikenali di seluruh dunia.

Featured Wed, 15 Apr 2020

| Live TV