Trending By: Salma Syahbuddin April 6, 2021 @ 1:47pm

“Saya Akui Terkejut…” Genap Seminggu Berumah Tangga, Syamel Dedah Ernie Zakri Sebenarnya…

Genap seminggu berumah tangga, pasangan penyanyi popular, Syamel dan Ernie Zakri bersyukur segala urusan perkahwinan mereka berjalan lancar walaupun mengakui agak sedikit pelik kerana kini sudah berdua.

Menurut Syamel atau nama sebenarnya Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, perkahwinan ini bukan sahaja menjadikan dirinya dan isteri sebagai pasangan,  tetapi juga teman istimewa sepanjang hidup yang bakal dikongsikan kelak.

“Selama ni Syamel rasa segala apa yang dilalui sebelum ini hanya sendiri, dan kini kita ada teman istimewa untuk berkongsi hidup. Alhamdulillah”

Namun, kedua-dua pasangan manis ini juga sempat berkongsi mengenai perangai sebenar masing-masing memandangkan Syamel mahupun Ernie dilihat begitu serasi bukan sahaja di atas pentas tetapi juga ketika kelihatan bersama-sama.

“Adalah few things yang ibu mentua saya ceritakan, kiranya macam preparation lah lepas berkahwin. Tapi takdelah yang pelik atau mengejutkan sangat sebab sebelum ni pun Syamel akan sentiasa update mengenai hal dalam kehidupan dia. Serba sedikit tu tahu lah”

ARTIKEL BERKAITAN : Dengan Sekali Lafaz, Syamel & Ernie Zakri Selamat Bernikah

Honeymoon belum lagi…

Bukan itu sahaja, menurut pelantun lagu Gundah ini, walaupun sudah seminggu mendirikan rumah tangga, kedua-dua mereka masih tidak dapat ‘duduk bersama’  memandangkan kedua-duanya terikat dengan kerja yang sangat padat.

“Dalam seminggu kami bernikah ni, kami tidak sempat lagi duduk bersama betul-betul. Kami setiap hari bekerja tanpa henti. Bila bangun-bangun tidur je kami terus bekerja…”

Sumber : instagram @ernizakri

“Syamel terkejut, Ernie ni 24 jam…”

Menurut Syamel, beliau sama sekali tidak menyangka, Ernie Zakri sebenarnya kelihatan cantik 24 jam selain dapat membantu meringankan beban yang Syamel lalui sebelum ini.

“Syamel baru sedar yang kehadiran Ernie banyak membantu meringankan banyak beban sebelum ini sorang-sorang. Sebagai contoh, menjemur tuala, kalau kita campak, ada orang tolong kutipkan…”

Sumber : instagram @ernizakri

Ketika ditanya mengenai cabaran atau dugaan dalam berumah tangga, Syamel bagaimanapun berharap agar beliau dapat mengendalikan segala tanggungjawab ini dengan cermat dan baik.

Apapun, Xtra doakan agar hubungan yang dibina ini juga kekal hingga ke syurga.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 25 Jun 2019
Featured Thu, 15 Jul 2021

Lockdown Tidak Gagal Sepenuhnya, Varian Baru Delta Paling Bahaya Ragut Beribu Nyawa

Kes baru COVID-19 di Malaysia hari ini mencatatkan sebanyak 13, 215 kes sekaligus menjadi antara kes tertinggi pernah dicatatkan di negara ini. Menurut Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Datuk Seri Dr Noor Hisham Abdullah, antara […]

Featured Mon, 1 Feb 2021
Trending Sat, 27 Oct 2018

“Sampai Korea Pukul 8 Pagi, 4.30 Petang Kena Hantar Balik Malaysia,”

“Sampai Korea Pukul 8 Pagi, 4.30 Petang Kena Hantar Balik Malaysia,” Lelaki Kongsi Pengalaman Trauma Melancong Sebab 1 Kesilapan

Trending Wed, 13 Nov 2019

想拍仙女照却秒变掀女!日网友自嘲:理想VS现实差异照

大家翻看网美的旅游照时,心中会不会有这样的疑惑:她们生活在另一个世界吗?为什么随意捕捉到的瞬间都这么美?

Trending Wed, 3 Jun 2020
Trending Sun, 19 Nov 2017

Kereta Api Bergerak Awal 20 Saat, Tsukuba Express Mohon Maaf

Tsukuba Express Mohon Maaf keran keretapi berlepas awal 20 saat dari yang dijadualkan

Trending Mon, 12 Mar 2018

| Live TV