Trending By: Salma Syahbuddin April 6, 2021 @ 1:47pm

“Saya Akui Terkejut…” Genap Seminggu Berumah Tangga, Syamel Dedah Ernie Zakri Sebenarnya…

Genap seminggu berumah tangga, pasangan penyanyi popular, Syamel dan Ernie Zakri bersyukur segala urusan perkahwinan mereka berjalan lancar walaupun mengakui agak sedikit pelik kerana kini sudah berdua.

Menurut Syamel atau nama sebenarnya Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, perkahwinan ini bukan sahaja menjadikan dirinya dan isteri sebagai pasangan,  tetapi juga teman istimewa sepanjang hidup yang bakal dikongsikan kelak.

“Selama ni Syamel rasa segala apa yang dilalui sebelum ini hanya sendiri, dan kini kita ada teman istimewa untuk berkongsi hidup. Alhamdulillah”

Namun, kedua-dua pasangan manis ini juga sempat berkongsi mengenai perangai sebenar masing-masing memandangkan Syamel mahupun Ernie dilihat begitu serasi bukan sahaja di atas pentas tetapi juga ketika kelihatan bersama-sama.

“Adalah few things yang ibu mentua saya ceritakan, kiranya macam preparation lah lepas berkahwin. Tapi takdelah yang pelik atau mengejutkan sangat sebab sebelum ni pun Syamel akan sentiasa update mengenai hal dalam kehidupan dia. Serba sedikit tu tahu lah”

ARTIKEL BERKAITAN : Dengan Sekali Lafaz, Syamel & Ernie Zakri Selamat Bernikah

Honeymoon belum lagi…

Bukan itu sahaja, menurut pelantun lagu Gundah ini, walaupun sudah seminggu mendirikan rumah tangga, kedua-dua mereka masih tidak dapat ‘duduk bersama’  memandangkan kedua-duanya terikat dengan kerja yang sangat padat.

“Dalam seminggu kami bernikah ni, kami tidak sempat lagi duduk bersama betul-betul. Kami setiap hari bekerja tanpa henti. Bila bangun-bangun tidur je kami terus bekerja…”

Sumber : instagram @ernizakri

“Syamel terkejut, Ernie ni 24 jam…”

Menurut Syamel, beliau sama sekali tidak menyangka, Ernie Zakri sebenarnya kelihatan cantik 24 jam selain dapat membantu meringankan beban yang Syamel lalui sebelum ini.

“Syamel baru sedar yang kehadiran Ernie banyak membantu meringankan banyak beban sebelum ini sorang-sorang. Sebagai contoh, menjemur tuala, kalau kita campak, ada orang tolong kutipkan…”

Sumber : instagram @ernizakri

Ketika ditanya mengenai cabaran atau dugaan dalam berumah tangga, Syamel bagaimanapun berharap agar beliau dapat mengendalikan segala tanggungjawab ini dengan cermat dan baik.

Apapun, Xtra doakan agar hubungan yang dibina ini juga kekal hingga ke syurga.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 21 Nov 2018

Nekad Tinggalkan Dunia Gelap, Ketua Gangster Ini Mati Ditembak Selepas…

Nedim mengambil keputusan untuk meninggalkan kumpulannya dan menyertai program pemulihan selepas mengetahui isterinya mengandung.

Trending Wed, 11 Jul 2018

Tak Tahan Asyik Disindir, Lelaki Ini Tikam Rakan Sekerja!

Dalam masa sama, suspek dilaporkan mempunyai rekod dan menjalani rawatan akibat masalah tekanan di Hospital Banting.

Trending Thu, 4 Mar 2021

Semua Pawagam Dibuka Semula Bermula Esok

Mesti ramai yang tak sabar nak pi tengok movie kan??

Trending Thu, 27 Dec 2018

OMG! Pantai Samila Bergegar Terkena Bom

Alhamdulillah…tiada rakyat Malaysia yang dilaporkan cedera dalam kejadian itu.

Trending Fri, 29 Jan 2021

Hafiz Hamidun Bakal Tampil Dengan Konsert ‘Virtual’ Marhaba

Tak sabar rasanya nak dengar album Marhaba

Trending Tue, 14 May 2019

Aliff Aziz Kantoi Lagi, Check In Hotel Bulan Puasa?

Betul ke Aliff Aziz ni? Haih, bulan ramadan pun nak check in hotel ke bang?

Trending Wed, 20 Jun 2018

Pembantu Trump Undur Diri?

Nampaknya Joe juga mengucapkan selamat tinggal kepada presiden AS itu! Beliau juga menyertai senarai panjang bekas petugas yang mengundurkan diri dari Rumah Putih sejak beberapa bulan lalu, sama ada secara sukarela atau kerana dipecat.

Trending Thu, 21 Jun 2018

母牛以为自己要没命了「吓到狂流泪」没想到等待着它的却是天堂!

万物皆有灵性,动物在面对生命终结时,也会出于本能地感到恐慌与惧怕!

Trending Wed, 20 May 2020

PKPB : Cubaan Balik Kampung Sia-Sia, PDRM Arah Patah Balik

Hormati SOP yang ditetapkan dan jangan degil!

Trending Thu, 25 Jan 2018

110公斤胖美人渡边直美「女孩都有值得欣赏的美」

有一种自信,叫渡边直美!这位来自日本最红的女谐星,从不会受到自己的体重和外形而感到自卑,因为她知道“自信就是美丽!”

| Live TV