Trending By: SGMS Faida February 26, 2018 @ 5:52am

TWEET BERBAUR LUCAH, ALAHAI WANITA SEKARANG!

Sedang asyik scroll mencari bacaan menarik di Twitter sebelum tidur, admin terkejut terbaca sebuah status yang dimuatnaik mengenai perbualan beberapa gadis! Fuh, nervous hakak. 

Merujuk kepada akaun milik lelaki bernama @icky_Az, jejaka ini telah memuat naik perbualan ‘santai’ yang dianggap boleh menjatuhkan maruah kaum wanita. Ish, awat jad lagu ni!

 

Status ini turut mendapat sebanyak 1,984 retweet dan 840 likes, woooo tinggi tu dik! Keterujaan seorang wanita terhadap lelaki kacak yang membuka baju begitu terserlah di situ. Tak segan ke dik, banyak mata memandang…aduhai

Dalam masa sama, status berbaur lucah itu turut mendapat ratusan retweet! Ada yang ‘sama naik’ dan ada juga yang mengecam perbuatan wanita itu. Apapun, admin harap awak sebagai seorang wanita, jaga adab dan maruah ya dik. Jangan cemarkannya dengan tingkah-laku yang menjengkelkan.

Apapun, korang jangan bergaduh sesama sendiri ok? Kaum wanita perlu mempunyai prinsip dan harga diri agar kekal dihormati. Renung-renungkan ya!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 2 Aug 2018

Selesai ‘Buat Kerja’, Perompak Ini Minta Maaf…

Setelah suspek beredar, mangsa mengemas rumah dan menjumpai satu nota permintaan maaf yang diletakkan lelaki terbabit di bahagian bawah pintu rumah mangsa. Hish, macam tu pun ada juga!

Trending Wed, 5 Dec 2018

OMG! Tragedi Cas Telefon Sambil Pakai Earphone Berulang Lagi

Tidak sangka hanya kerana gemar mendengar lagu menggunakan earfon maut

Trending Tue, 2 Jun 2020
Trending Wed, 29 Apr 2020
Trending Sat, 25 Jan 2020

(Viral) KKM Sahkan Kes Coronavirus Pertama Di Malaysia

Susulan wabak penularan Coronavirus di Wilayah, Wuhan. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini mengesahkan bahawa 3 warganegara Cina yang memasuki negara Malaysia disahkan positif menghidapi Coronavirus. Mangsa merupakan ahli keluarga yang turut dijangkiti kes Coronavirus […]

Trending Wed, 10 Jul 2019

Nak Beli Rumah Tapi Kena Black List PTPTN? Ini Berita Baik Untuk Korang!

Anda akan dikecualikan daripada sekatan sekiranya hendak membeli rumah pertama.

Trending Thu, 11 Jul 2019
Trending Thu, 3 May 2018

Maut Ketika Tonton Filem Avengers: Infinity War

Tambah pegawai polis Proddatur, India, mangsa yang dikenali sebagai Peddapasupula Baasha, 43, memutuskan untuk menonton filem garapan adik-beradik Russo itu sempena meraikan Hari Buruh pada 1 Mei lalu.

Trending Mon, 1 Jun 2020

KPM Nafi Keluar Tarikh Pembukaan Semula Sekolah

semak dulu dan dapatkan maklumat yang sahih baru percaya okay!

| Live TV