Featured By: Khairil Khusyairi January 9, 2023 @ 5:33pm

“Ada Beberapa Projek di Indonesia, Thailand & Filipina…” – Ambil Iktibar Kontroversi, Meerqeen Mahu Cemerlang Dalam Kerjaya

Pelakon Meerqeen, 22, terus akan memberikan yang terbaik dalam karier apabila bakal tampil dengan beberapa projek di luar negara kelak.

Menyifatkan tahun 2022 sebagai tahun yang penuh sukses, pemilik nama Muhammad Shameer Shauqeen Saiful Izam ini memberitahu dia akan fokus dalam karier lakonannya.

“Kalau tahun lepas kira macam tahun saya tetapi tahun ini orang cakap ‘I will be more confident, I will make more’. Saya mahu cakap, setiap tahun adalah tahun saya.

“Banyak projek lagi yang akan dijalankan dan akan dikeluarkan tahun ini. Ada beberapa projek di Indonesia, Thailand dan Filipina tetapi saya tak mahu berkongsi lagi.

“Saya banyak juga kerja di luar, saya perlu stabilkan dan susun baik-baik jadual saya. Semua dalam perancangan lagi.

“Saya akan fokus pada lakonan sahaja, karier saya membesar dari lakonan juga. Tiada siapa yang boleh halang saya, tiada siapa boleh arahkan saya buat itu buat ini kerana kasih sayang saya dekat situ. Saya hanya fokus pada lakonan sampai bila-bila,” katanya.

Meerqeen ditemui XTRA pada Malam Kemuncak Anugerah Ikon Sukan Harian Metro (AISHM), malam tadi.

Mengambil iktibar daripada beberapa kontroversi tahun lalu, Meerqeen berkata dia tekad tinggalkan episod panas dan terus mengorak dengan lebih cemerlang serta mengetahui kekuatan dan kelemahan dirinya.

“Itu ‘lesson learn’ untuk saya, apa yang buruk tahun lalu kita tinggalkan sama ada orang nampak ataupun tidak, yang saya tahu, yang orang tak tahu, Meerqeen akan tinggalkan.

“Saya ambil sinar tahun lalu dan bawakan ke tahun ini. Meerqeen akan menyinar tahun ini. Insya-Allah.

“Biasalah, bila seseorang berada di satu pentas yang orang lain inginkan, selalu ada penghalang dan haters yang akan menjatuhkan. ‘I know myself, I know my strength, my weakness also’,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 17 Apr 2020
Hiburan Thu, 1 Feb 2018

Peserta Hero Oven 2 Bengang

Adam, bekas peserta program Hero Oven musim kedua, baru-baru ini dihambat kontroversi apabila meluahkan rasa terkilannya dengan rakyat Malaysia yang gemar menyentuh isu status halal sesuatu makanan.

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

恭喜!玛格罗比怀孕了

玛格罗比(Margot Robbie)在《Suicide Squad》中饰演「小丑女」爆红,随即在2016年底宣布和汤姆艾克力(Tom Ackerley)结婚,原本以为她可能打算就此隐归家庭生活,但她不想错失多个争相邀约演出的好机会,因此生育计画也因此延后,为了未来宝宝也特地冻卵,没想到就在20日时爆出她已经怀孕3个月了!

Trending Wed, 25 Mar 2020
Hiburan Mon, 1 Oct 2018

Model Dan Instafamous Ini Dipercayai Mati Di Dalam Keretanya Sendiri

Di jumpai mati di dalam keretanya dengan kesan tembakan di kepala.

Trending Thu, 21 Jun 2018

Najib ‘Explains’ Why He Had So Much Cash and Luxury Items

Trust me, you’ll LOVE to see what he had to say.

Hiburan Thu, 23 Jan 2020

Sweet Qismina Buka Peluang Bersedekah Melalui IG

Semoga peroleh Umrah yang mabrur buat Sweet dan ahli keluarganya…

Featured Fri, 3 Jun 2022

“Mummy Tak Tidur Dari 2 Pagi” – Anak Rebecca Nur Al Islam Terkena Jangkitan Paru-Paru

Semoga Rebecca tabah hadapi ujian ini dan semoga Nor Ahmet Al Reagan cepat sembuh dari segala penyakit.

| Live TV