Hiburan By: SGMS Faida June 12, 2019 @ 10:00am

‘Bonda Nervous Nak Tambah Satu Lagi’- Yatt Hamzah Umum Hamil Anak Keempat

Pelakon Yatt Hamzah mengumumkan bakal menerima kehadiran anak keempat tidak lama lagi.

Yatt atau nama penuhnya Haryati Hamzah mengumumkan berita gembira itu di laman Instagramnya, semalam.

“Sempena mengambil keberkatan Syawal, bonda ingin kongsikan berita baik ini dengan semua sahabat dan followers. Bonda kini hamil anak keempat.

“Alhamdulillah minggu terakhir puasa baru sempat ke klinik untuk confirmkan. Alhamdulillah rezeki Ramadan. Kandungan kini berusia 12 minggu lebih,” tulisnya.

Pelakon yang pernah membintangi filem Impak Maksima itu berharap agar orang ramai dapat mendoakan kesejahteraannya.

“Mohon doa semua agar bonda yang lasak dan aktif menjaga tiga anak-anak kecil ini kuat dan sihat selalu dan baby dalam kandungan selamat serta kuat ya.

“Amin Ya Rabb. OK sekarang ini, bonda nervous nak tambah satu lagi ni. Moga ALLAH permudahkan,” ujarnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Kelakar bila teringat masa mula2 perasan perut ni buncit. Mati2 ingat sympton kegemukan. Langsung tak syak preggy sbb fully bf baby mmg jarang period, so mmg xtahulah kalau preggy melainkan check. Tu yg x tahu sampailah masuk minggu terakhir Ramadhan, dah lain macam buncit ni, baru tergerak hati nak test dg pregnancy test dlu then baru ke klinik. Dalam hati mmg ragu2, mcm tak percaya sbb kesian Medina kan kecil lg. Baru setahun x puas bermanja takkanlah dah nk dpt adik. Tp bila tgk positive kat strip pregnancy test tu, terus terdiam dan terkejut. Mampu redha dlm syukur. . Lepas tu terus buat appointment utk Ultrasound di @klinik_anda_wangsa_melawati dg Dr Sakinah yg baik lg cantik tu, utk confirmkan pregnancy ni. Bila scan je terus muncul makhluk comel ciptaan Allah di skrin Ultrasound tu. Terus bergenang air mata. Speechless, walaupun dah 4 kali lalui fasa yg sama ni tp msh perasaan yg sama ku rasa, sebak, gembira, gementar. Pandang suami, dia senyum saja dg muka selambernya. Tapi tahu dia pun happy dan kalau boleh kali ni nk baby Boy. Alhamdulillah dr Sakinah kata baby masa tu berusia 10 minggu 4 hari dan dlm keadaan sihat cuma masih x nampak jantina krn msh terlalu kecil. Alhamdulillah TQ @klinik_anda_wangsa_melawati . Bonda ni pun kalau boleh nk boy sbb semua all 3 girls kan. Tp Kalau Allah nk bg Girl juga x kisah, asalkan baby sihat dan sempurna. Syukur Alhamdulillah. Yg paling excited semestinya #theSucis Kak Nia & Iqlima. Yeayy, Bonda ada baby baru.. kata dorang. Medina pun dah tersengih2 tgk kakak2nya happy. Hehehe.. Tak tahu yg Bonda dah berpeluh2 memikirkan apa lah nasib Bonda nanti bila all 4 bergabung. Yg 3 ni pun Bonda dah collapse!? Doakanlah Bonda dan baby dlm perut ni sama2 kuat berjuang melayan kerenah 3 kakaknya, selamat dan sihat hinggalah hari dia berjumpa dg kakak2nya nanti. Aameen. . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #yatthamzah #babyYH #LilSuci #lilMujahidah #suci #anak2Bonda #SiBibirMerah #bondaYH #motherhood #mother #motherof3 #soontobemotherof4 #alhamdulillah

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Untuk rekod, Yatt berkahwin dengan juruvideo Mohammed Zulfadhli Khairuddin pada Februari 2016 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua orang zuriat, Humaira Iqlima, 3, dan Suci Hayfaa Medina berusia setahun.

Terdahulu, Yatt juga pernah mendirikan rumah tangga dengan Abdul Mutalib Shukor dan dikurniakan seorang zuriat perempuan iaitu Suci Hanania Malika, kini berusia tujuh tahun.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 13 Sep 2019

Rizman Akhirnya Tamatkan Zaman Bujang Dengan Pilihan Hatinya

Ikan di laut, asam di darat..di dalam kuali, bertemu jua..

Hiburan Mon, 24 Dec 2018

Lazarul Tersingkir, Empat Protege Mara Ke Pentas Akhir Mentor 7

Empat protege program realiti popular ini iaitu Pasya, Ranisha, Zaaim dan Azmirul bakal berentap di pentas akhir.

Hiburan Thu, 1 Aug 2019

Aliff Syukri Rela Dikecam Asalkan…?

Aliff mempunyai 645,000 subscribers di laman Youtube miliknya, TV Terlajak Laris.

LIFESTYLE Sat, 18 Aug 2018

Penyebab Uban Tumbuh Di Rambut

Rambut uban tidak tumbuh dengan sendirinya , Rambut hitam yang berada dikepala sebenarnya yang berubah menjadi lebih putih

Hiburan Tue, 6 Aug 2019

Netizen Tanya Rahsia Langsing, Apa Jawab Lufya Omar?

Amal cara tradisional jaga penampilan.

LIFESTYLE Tue, 9 Jan 2018

10 LOCAL DRUGSTORE MAKEUP PRODUCTS THAT YOU NEED TO TRY!

2018 resolution: to slay without breaking the bank – CHECKED!

You’re welcome!

Hiburan Fri, 19 Jan 2018

Tunang Remy Ishak Jadi Viral

Hanya kerana drama, tunang pelakon ini pun turut menjadi viral

Hiburan Tue, 21 Nov 2017

Scam RM30,000 Datuk Seri Vida Nyaris Jadi Mangsa

Jangan ingat kita orang luar sahaja yang terkena scam, Datuk Seri Vida pun nyaris jadi mangsa. Kalau tak dah kerugian RM 30,000

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

KENAPA FAZURA MENANGIS?

Dia tidak kisah dengan segala kritikan lantas, memperbaiki diri dengan menghadiri kelas vokal dan sentiasa bekerja keras untuk peminat-peminatnya.

Hiburan Thu, 28 Feb 2019

Asyik Tertukar Aliff, Isteri Alif Satar Pula Kritik Netizen?

Yassss! benda lama bila dah tegur takkan nak buat lagi kot

| Live TV