Featured By: Atiqah Johari October 22, 2022 @ 7:46pm

“Dajal Sungguh Lelaki Macam Ini” – Kongsi Kisah Curang Kenalan, Dr Say Shazril Samakan Curang Dengan ‘Tabiat’!

Baru-baru ini, doktor selebriti, Dr Say Shazril memuat naik hantaran di Instagram miliknya menceritakan kisah curang yang berlaku dalam rumah tangga seorang kenalan ketika sedang berpantang.

Menerusi hantaran panjang itu, Dr Say tampil berkongsi kisah curang yang berlaku dalam rumah tangga kenalan isterinya itu dikatakan kantoi bermalam dengan perempuan lain ketika isterinya tengah bersalin di hospital dan telah bercerai ketika berada dalam pantang.

“Pagi tadi bini cerita ada kawannya baru bercerai dengan suaminya masa dia tengah 9 hari berpantang. Katanya, suaminya kantoi bermalam dengan perempuan lain masa isterinya tengah nak bersalin di hospital,” tulisnya.

Menurut Dr Say, perbuatan si suami itu terdedah apabila isterinya menemukan foto tidak senonoh suaminya bersama perempuan itu malah lelaki itu pernah curang sebelum ini dan diberikan peluang kedua oleh isteri.

“Bila check phone, jumpa gambar-gambar tak senonoh antara suami dan teman wanitanya itu. In fact, dua tahun lepas, suaminya sudah kantoi dengan wanita yang sama tapi isterinya bagi peluang kedua.

“Dajal sungguh laki sebegini. Baru ini jugak seorang lelaki yang saya pandang tinggi dan segani pun kantoi kacau junior doctors padahal ada anak bini dekat rumah. Yang itu pun end up bercerai,” luah Dr Say.

Sehubungan itu, Dr Say turut melontarkan pandangan peribadinya dengan menyatakan ‘once a cheater, always a cheater’ kerana telah menjadi tabiat seseorang itu namun dia tidak mahu bercakap besar kerana risau kata-katanya akan berbalik semula.

“Saya percaya yang manusia ini susah nak berubah. Kalau habit pengotor, pengotor lah dia. Kalau habit mencuri, pencuri lah dia. Same goes with a cheater, once a cheater will always be a cheater. Saya tak nak cakap besar takut satu hari memakan diri in which saya berharap moga dijauhkan tapi sedarlah manusia baik lelaki mahupun wanita akan fakta ini.

“Saya tahu zaman sekarang susah nak cari lelaki yang berkualiti tapi sanggupkah kalian risikokan diri untuk kecewa di kemudian hari? Maybe mereka yang curang ni berbuat sedemikian sebab they like the adrenaline rush/ the thrill of flirting/ rasa diingini ini,” katanya lagi.

Bukan itu sahaja, Dr Say juga menyatakan yang orang yang curang ini tidak memiliki kelebihan dari aspek kewangan mahupun rupa tetapi ayat-ayat manis yang ditabur dan dijanjikan.

Malah, dia turut berpendapat bahawa dia sedih melihat ibu tunggal membesarkan anak-anak sendirian tanpa kasih sayang seorang ayah.

“Kadang tengok cheater ni muka tak gah mana pun, poket tak tebal mana pun, gigi tak tersusun mana pun tapi ayat & janji manis dia fuhh bikin ramai terkulai. Jadi, kalau kalian sedang bercinta & partner korang kantoi curang sampai tahap physical intimacy/ sexting/ dianggap keterlaluan bagi threshold curang masing-masing.

“Nasihat saya tutup buku itu & carilah yang lain. Cukuplah tengok single moms membesarkan anak-anak seorang diri kat luar sana & anak membesar tanpa kasih sayang seorang ayah. Nak poligami up to you tapi kalau nak touch & go better SAY NO ya peeps,” pesannya lagi.

Dalam pada itu, Dr Say dilihat sempat mengutarakan soalan kepada umum dengan bertanyakan adakah seseorang yang curang itu boleh berubah.

“What say you? Ke korang rasa cheater boleh berubah? Open conversation please,” tanya Say Shazril.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Menjengah di ruangan komen, ramai pengikutnya di Instagram memberi pendapat masing-masing mengenai isu curang ini.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 6 Sep 2019
Trending Sun, 17 Jan 2021
Trending Thu, 18 Jun 2020

Bilangan Jemaah Di Surau Masjid Ditambah Kepada 250 Orang – Sultan Selangor

Jom sama-sama kita mengimarahkan kembali surau dan masjid..

Featured Thu, 16 Apr 2020
Hiburan Wed, 9 Oct 2019

BTS Sumbang Berbillion Ringgit Buat Korea Selatan!

Wow, bukan sikit ya jumlah yang disumbangkan!

Hiburan Mon, 10 Sep 2018

Ariana Grande Tutup Ruangan Komen Instagram?

Difahamkan, Ariana dikatakan masih menahan kesedihan apabila mengetahui mengenai kematian bekas kekasihnya itu…

Hiburan Tue, 30 Oct 2018

#DramaTonton; GHAIB Buat Shukri Yahaya Meremang

Sebenarnya saya bukan seorang yang penakut tetapi bila berada di situ, saya jadi…

Trending Tue, 28 Apr 2020
Trending Sun, 17 Jan 2021

‘Tudung Periukʼ Buah Tangan Terbaru Dayang Nurfaizah

Tak sabar nak dengar single terbaru Dayang🌹

Hiburan Thu, 18 Apr 2019

Ramlah Ram Kurus Sebab Nak Kahwin?

Tanpa ambil pil tambahan, saya hanya kurangkan pengambilan karbohidrat. Saya juga baru mula makan nasi tetapi dalam kuantiti yang sangat sedikit.

| Live TV