Hiburan By: SGMS Enal November 22, 2017 @ 2:34pm

Elizabeth Tan Pelajari Agama Islam!

Elizabeth Tan  cuba mempelajari agama Islam. Pernah melalui fasa kemurungan yang agak kritikal, Lizzy bangkit semula menikmati kehidupan dengan positif dengan mempelajari beberapa agama termasuk Islam.

“Saya pasti kita mempunyai pandangan dan pendirian sendiri terhadap sesuatu perkara. Tapi ini adalah kehidupan saya dan biarlah saya pilih kehidupan sendiri. Saya baca banyak buku dan tonton video menerusi Youtube. Ada stu saluran yang mana saya tonton dan kandungannya tidak hanya terhad kepada satu agama sahaja”

“Bagi saya kalaulah saya bakal anut mana-mana agama sekali pun, biarlah saya anutinya dengan ikhlas. Bukan hanya terikut-ikut. Lebih baik saya fajainya secara menyeluruh,” jelasnya kepada para media yang hadir

Tidak silap suatu ketika dulu juga, Lizzy pernah dikaitkan bercinta dengan seorang ahli perniagaan ang beragama Islam namun hubungan itu putus di tengah jalan. Mungkin kerana itu juga, Lizzy sudah terbiasa dikelilingi orang beragama Islam seterusnya mempunyai minat untuk memahami Islam

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 30 Mar 2018

Ini Gambar Kahwin Choi Ji Woo, Pelakon Winter Sonata!

Berita gembira mengenai perkahwinannya itu juga telah disahkan oleh pihak YG Entertainment menerusi satu kenyataan media yang turut disertakan gambar perkahwinan pelakon popular ini

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

暌违19年再踏槟城舞台!费玉清经典美声824槟城重现

「小哥」费玉清暌违19年后再度踏上槟城的舞台,让粉丝再有机会一睹小哥的风采!

Hiburan Mon, 8 Jan 2018

第75届金球奖 《意外》横扫4奖项成大赢家

第75届《金球奖》于马来西亚时间8日早上9时盛大举行!《意外》横扫4奖项成为本届大赢家;影帝由凭着《最黑暗的时刻》精湛演出获得肯定的盖瑞欧德曼,而影后则是由《意外》法兰西斯麦多曼摘下宝座。

Events Wed, 13 Nov 2019

Mesti Ramai Yang Familiar Korus Lagu Ni Kan? Jom Kita Dengar Versi Acapella Pula!

Amacam, best tak lagu versi acapella dari protege-protege kita ni?

Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Izzmad Harun Tak Kisah Digelar ‘Wajah Charity’

Busking Permata Kasih Untukmu bakal diadakan pada 7 Disember ini bertempat di BMC Mall, Cheras bagi memungut dana membantu adik Akif yang menghidap kanser Leukimia.

Hiburan Thu, 23 Apr 2020
Hiburan Sat, 22 Jun 2019

Sudah Mula Rasa Tak Sihat, Shaheizy Sam Akui Berat Badan Makin Bertambah

Gemuk tak salah, yang penting kesihatan perlu diutamakan okay!

Hiburan Mon, 14 May 2018

Dakwaan Tak Masuk Akal, Bodyguard Kylie Jenner Beri Penjelasan!

Betul ke pengawal peribadi Kylie Jenner iaitu Tim Chung mungkin merupakan bapa kandung kepada anak perempuan Kylie,

Hiburan Thu, 28 Feb 2019

Asyik Tertukar Aliff, Isteri Alif Satar Pula Kritik Netizen?

Yassss! benda lama bila dah tegur takkan nak buat lagi kot

| Live TV