Hiburan By: SGMS Faida April 5, 2019 @ 2:37pm

Peminat Nak Bunuh Diri, Ini Reaksi Faizal Tahir!

Penyanyi Faizal Tahir telah memuat naik sebuah video tentang seorang peminatnya yang berniat untuk membunuh diri. Dalam video tersebut, Faizal menyatakan bahawa ramai peminat menghubunginya apabila beliau memuat naik satu video di Instagram story dan meletakkan nombor telefonnya 2 bulan yang lepas supaya peminat boleh menghubunginya secara peribadi.

Jelas Faizal, ramai peminatnya menghantar mesej ke nombor tersebut namun Faizal tertarik kepada seorang peminatnya yang membuat pengakuan bahawa peminatnya itu pernah terdetik untuk membunuh diri akibat tekanan hidup.

” Dia ada hantar sebuah screenshot tweetnya sehari sebelum saya membuat video call. Saya tak dapat agak yang dia tertekan sehingga berniat untuk bunuh diri sebab mood dia sangat baik. Dia sangat ceria, senyum dan intonasi dia macam orang tiada masalah.

” Apa yang saya dapat simpulkan, depresi adakala tidak menunjukkan tanda pada wajah dah mood,” katanya dalam sebuah video berdurasi hampir lima minit itu. 

Pengakuannya itu dikongsikan kepada Faizal dengan menyertakan sebuah tangkapan skrin tweet nya yang bertarikh 17 Januari 2019 untuk membunuh diri.

Setelah mendapat mesej tersebut, Faizal terus menghubungi peminatnya untuk memberi semangat dan peminatnya itu menunjukkan rasa bersyukur kerana mendapat kata-kata semangat daripada Faizal sendiri.

Faizal juga melahirkan rasa bersyukur dan mengatakan bahawa inilah kekuatan muzik dan ini adalah antara sebab beliau masih meneruskan kerjaya muziknya. Yang paling penting, mesej yang ingin disampaikan dalam lagu Bisa Aja dapat memberi manfaat kepada semua lapisan masyarakat.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Sat, 6 Oct 2018

Buat Pencinta Alam Semulajadi, Ini Laluan Terbaru Awana Bio Park Hanya Di Resorts World Genting!

Rasailah pengalaman alam semulajadi dengan Awana Bio Park, Genting

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

#SetulusIkhlas : Semai Keikhlasan Sempena Ramadan Raya Tahun Ini Bersama TV3!

Semuanya yang terbaik dari kami di TV3 semepna sambutan Ramadan dan Syawal ini!

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Konti Pujaan Hati Kanda Jadi Bahan Lawak, Kreatif Atau Cuai?

Troll lah banyak-banyak, kecam lah berulangkali, yang penting PHK #3 trending okay!

Hiburan Mon, 1 Apr 2019
Hiburan Wed, 31 Oct 2018

Lepas Beri Bunga, Ara Johari PAKU Peminat Pula

Single ‘Paku’ ini diterbitkan sepenuhnya oleh Rocketfuel Entertainment Sdn. Bhd. dan bakal menemui peminat-peminat di corong-corong radio seluruh Malaysia tidak lama lagi.

Hiburan Tue, 22 Jan 2019

AJL33 Hanya Yang Terbaik Akan DiJulang!

Korang boleh menangtiket AJL33 bernilai RM110 juga tau! Cepat!

Hiburan Tue, 26 Nov 2019
Hiburan Wed, 27 Nov 2019
Hiburan Wed, 3 Oct 2018

Whoah! Akhirnya Janna Nick Buka Mulut Tentang Ucapan Berbayar

Dah lama saya impi untuk memulakan projek ini di mana wang kutipan disalurkan kepada mereka yang memerlukan. Terbaiklah Janna, semoga Allah SWT permudahkan segala usaha kamu dik!

| Live TV