Hiburan By: SGMS Faida August 25, 2019 @ 9:22pm

Rai Ulang Tahun Ke 10, Ernie Zakri ‘Throwback’ Gambar Lama

Sempena 10 tahun pembabitannya dalam bidang seni, penyanyi Ernie Zakri memuatnaik beberapa keping gambar serta video di persembahannya terdahulu.

Menerusi sebuah entri istimewa, penyanyi berusia 27 tahun ini berterima kasih kepada kelab peminatnya, Ernierators yang tidak jemu menyokong kariernya sejak dari hari pertama dia bergelar penyanyi. 

“10 tahun yang tidak terasakan. Sedih ada gembira pun ada tengok video ni. Terima kasih buat ingatan semua.

“Saya sendiri tak ingat hari ni anniversary kekonon tu. Thank you so much buat sokongan, anda buat saya terus kuat untuk berada disini. Doakan Ernie ya. Waaaay to go! Inshaa Allah,” tulisnya. 

 
 
 
View this post on Instagram

10 tahun yang tidak terasakan. Sedih ada gembira pun ada tengok video ni. Terima kasih buat ingatan semua. Saya sendiri tak ingat hari ni anniversary kekonon tu. ? Thank you so much buat sokongan, anda buat saya terus kuat untuk berada disini. Doakan Ernie ya. Waaaay to go! inshaaAllah! Repost @ernienators_official ✨ 2009 – 2019 ✨ Ernie Zakri – One Dekade Happy 10th Anniversary Lil Sweetheart @erniezakri ! You’ve been such an awesome and great singer ❤ Stay humble, and keep shining wherever you are! We, Ernienators will always got your back. Much love from us!! ?♥?♥??? #ErnieZakri10thAnniversary #ErnieZakri #ErnieNyanyi #ErnieNators #ErnieNatorsOfficial #TheOnlyOfficialFansClub

A post shared by @ erniezakri on

Terdahulu, kelab peminat pelantun lagu Ku Bersuara itu memuatnaik ucapan dalam sebuah entri khas buat penyanyi kesayangan mereka. 

“Ernie Zakri – One Dekade. Happy 10th Anniversary Lil Sweetheart @erniezakri ! You’ve been such an awesome and great singer. Stay humble, and keep shining wherever you are! We, Ernienators will always got your back. Much love from us,” tulis di entri berkenaan. 

Untuk rekod, Ernie merupakan salah seorang penyanyi berbakat besar tanah air yang pernah menjulang trofi Vokal Terbaik bersama Syamel pada Anugerah Juara Lagu Ke-32 (AJL 32).

Semoga terus sukses, Ernie! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 28 Dec 2017

AKHIRNYA MIMI FLY CERAI, MOHON NETIZEN JANGAN KERUHKAN KEADAAN

Mimi yang sebelum ini bersama Kumpulan One Nation Emcee membuat pengakuan mengenai status perceraian nya itu melalui akaun instgram miliknya

Hiburan Wed, 7 Aug 2019

SM Super Boy Group Sets to Debut featuring Members of SHINee, EXO and NCT

Can you imagine the power they’ll have? OMG! Wig!

Hiburan Tue, 11 Jun 2019
Hiburan Fri, 4 Jan 2019

Tahniah! Ziela Jalil Bakal Timang Cucu Pertama

Tahniah, mesti comel bayi itu nanti! Kami doakan agar urusan Datuk Ziela Jalil sekeluarga lancar hendaknya.

Contest Fri, 21 Dec 2018

#xtra好康头 | 送你去看《2019张韶涵「旅程」云顶演唱会》

一起重温青春记忆的美好! #xtra好康头 送你去看《2019张韶涵「旅程」云顶演唱会》

Hiburan Fri, 2 Nov 2018

BTS Dan Yuna Bakal Bergabung? Let’s Do It!

Tak sabar nak dengar lagu Yuna dan BTS kan? Sama-samalah kita tunguuuu…

Selebriti Fri, 17 Apr 2020
Hiburan Sat, 24 Mar 2018

Siti Muat Naik Teaser ‘Comel Pipi Merah’

kepulangan SITI ke kediaman daripada Hospital Gleneagles semalam petanda ibu kepada bayi yang digelar ‘Fatimah Az-Zahra’ ini sudah sihat dan pulih malah akan melalui proses berpantang selama 44 hari seperti kebiasaannya wanita lain bersalin.

Hiburan Sat, 18 Nov 2017

Malcolm Young Meninggal Dunia

Berita kematian Young, 64, dilaporkan dalam laman web kumpulan berkenaan.

Hiburan Thu, 11 Jul 2019

How Did EXO’s Baekhyun React when a Question about BTS was Asked on his First Solo Album’s Showcase?

On a press conference of EXO’s Baekhyun’s First Solo Album Showcase, a reporter stirred up the scene when BTS was mentioned.

| Live TV