Hiburan By: SGMS Faida August 25, 2019 @ 9:22pm

Rai Ulang Tahun Ke 10, Ernie Zakri ‘Throwback’ Gambar Lama

Sempena 10 tahun pembabitannya dalam bidang seni, penyanyi Ernie Zakri memuatnaik beberapa keping gambar serta video di persembahannya terdahulu.

Menerusi sebuah entri istimewa, penyanyi berusia 27 tahun ini berterima kasih kepada kelab peminatnya, Ernierators yang tidak jemu menyokong kariernya sejak dari hari pertama dia bergelar penyanyi. 

“10 tahun yang tidak terasakan. Sedih ada gembira pun ada tengok video ni. Terima kasih buat ingatan semua.

“Saya sendiri tak ingat hari ni anniversary kekonon tu. Thank you so much buat sokongan, anda buat saya terus kuat untuk berada disini. Doakan Ernie ya. Waaaay to go! Inshaa Allah,” tulisnya. 

 
 
 
View this post on Instagram

10 tahun yang tidak terasakan. Sedih ada gembira pun ada tengok video ni. Terima kasih buat ingatan semua. Saya sendiri tak ingat hari ni anniversary kekonon tu. ? Thank you so much buat sokongan, anda buat saya terus kuat untuk berada disini. Doakan Ernie ya. Waaaay to go! inshaaAllah! Repost @ernienators_official ✨ 2009 – 2019 ✨ Ernie Zakri – One Dekade Happy 10th Anniversary Lil Sweetheart @erniezakri ! You’ve been such an awesome and great singer ❤ Stay humble, and keep shining wherever you are! We, Ernienators will always got your back. Much love from us!! ?♥?♥??? #ErnieZakri10thAnniversary #ErnieZakri #ErnieNyanyi #ErnieNators #ErnieNatorsOfficial #TheOnlyOfficialFansClub

A post shared by @ erniezakri on

Terdahulu, kelab peminat pelantun lagu Ku Bersuara itu memuatnaik ucapan dalam sebuah entri khas buat penyanyi kesayangan mereka. 

“Ernie Zakri – One Dekade. Happy 10th Anniversary Lil Sweetheart @erniezakri ! You’ve been such an awesome and great singer. Stay humble, and keep shining wherever you are! We, Ernienators will always got your back. Much love from us,” tulis di entri berkenaan. 

Untuk rekod, Ernie merupakan salah seorang penyanyi berbakat besar tanah air yang pernah menjulang trofi Vokal Terbaik bersama Syamel pada Anugerah Juara Lagu Ke-32 (AJL 32).

Semoga terus sukses, Ernie! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 2 May 2018

Takut Dipanggil Gemuk, Tengok Apa Kanye West Buat

Ibu Kanye, Donda West meninggal dunia pada tahun 2007 akibat komplikasi selepas mengalami pembedahan plastik termasuk liposuction.

Hiburan Sat, 2 Mar 2019

Sambut Ulang Tahun Ke 25, Justin Bieber Dihujani Ucapan Istimewa

Happy Birthday Justin Bieber, rindu nak dengar lagu baru dia kan!

Hiburan Sun, 25 Nov 2018

#SFMM33: Misha Omar Buktikan ‘Otai Masih Berbisa’

Macam ke gimnasium, kita kena rajin dan jadikan rutin harian untuk kekal sihat. Insya Allah, saya akan praktik hal yang sama.

Hiburan Fri, 7 Sep 2018

Ini Ujian Paling Hebat Buat Saya – Ismail Izzani

Saya tak mahu komen mengenai apa yang didakwa oleh mereka. Bila tiba masanya saya akan keluarkan kenyataan. Sabarlah ya…

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

2018 DIJANGKA TAHUN LEBIH INDAH AMAR BAHARIN

Amar juga mengakui tahun 2018 merupakan tahun yang sangat sibuk bagi dirinya mahupun Amyra

Hiburan Mon, 26 Aug 2019
Hiburan Wed, 23 Oct 2019

Mahu Berlakon Filem, Nazim Othman Letak Syarat

Dalam perkembangan lain, drama lakonan Nazim dan Ayda Jebat berjudul Cindai bakal bersiaran pada November ini menerusi slot Samarinda di TV3.

Events Mon, 15 Jan 2018

KPOP TAKES OVER MALAYSIA IN RECENT K-WAVE 2 MUSIC FESTIVAL

K-Wave 2 Music Festival officially ended on January 13th, for fans who had missed it, fear not as this article will highlight all the information about the epic concert.

Hiburan Tue, 7 Jan 2020

| Live TV