Hiburan By: Maya Basir August 24, 2022 @ 3:18pm

“Syarat Utama Saya Adalah…” – Jamal Abdillah Sudi Berduet Dengan Aliff Syukri

Raja Pop Datuk Jamal Abdillah sudi menerima pelawaan sekiranya Datuk Seri Aliff Syukri ajak berduet namun mengikut syarat yang ditetapkannya.

Memetik laporan Kosmo, kepada sesiapa yang mempunyai hasrat bergabung suara dengannya harus menyanyi dengan sepenuh hati selain tidak sumbang.

“Kita pun tahu dia bukan penyanyi, tetapi dia berkarya sebagai sebahagian daripada promosi bisnes.

“Bagi saya, jika mereka mengajak berduet saya anggap ia sebagai penghormatan dan kita pun dapat mengikuti ‘trend’ semasa untuk terus kekal relevan.

“Mungkin kalau direalisasikan, syarat utama saya adalah dia kena menyanyi dengan serius dan tidak sumbang sebab kita pun akan sakit telinga. Jadi orang tidak menyalahkan saya.

“Tak perlu pun belajar dengan guru vokal. Cuma saya akan turunkan ‘key’ suara biar seimbang dengan usahawan tersebut,” katanya.

Namun, penyanyi lagu Gadis Melayu masih belum menerima pelawaan tersebut secara rasmi kerana tiada sesiapa menghubunginya untuk berbincang.

“Saya ada dengar mengenai hasrat usahawan itu tetapi tidak tahu sejauh mana dia serius. Sampai sekarang pihak sana masih belum mengusulkan apa-apa,” ujarnya.

Selain itu, Jamal menganggap lagu usahawan yang sedang hangat diperkatakan itu adalah sebahagian daripada strategi perniagaan.

“Kita tak boleh salahkan dia kalau dia berbuat demikian kerana usahawan harus menggunakan pelbagai kaedah untuk melariskan produk.

“Kita janganlah tengok dia sebagai penyanyi, sebaliknya kita anggap saja dia berkarya demi kelangsungan bisnes.

“Secara peribadi saya rasa sesiapa pun boleh menyanyi dan tiada masalah jika dia menggunakan mekanisma tersebut untuk perniagaan.

“Orang pun boleh menilai sama ada dia menyanyi secara serius atau sekadar mencari publisiti bagi keperluan bisnes yang diusahakannya,” ujarnya.

Terdahulu, Aliff menerima pelbagai kecaman susulan muzik video Baby Sayang yang menyatakan hasrat mahu berduet dengan penyanyi popular antaranya adalah Jamal.

Sumber: Kosmo

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 1 Sep 2018

阿牛加入嘉宾阵容!山脚下演唱会「满满回忆杀」

山脚下男孩兄弟帮义气相挺同台演出,演唱会除之前宣布的了黄一飞、暌违多年再合体的年少外,连阿牛(陈庆祥)都点头答应参与演唱会,这个中秋节势必让大家带着满满的回忆杀啊!

Featured Sun, 2 Jan 2022

“Masih Mampu Tersenyum” – Lelaki Temui Semula Keretanya Hancur Musnah Selepas Dihanyut Banjir

Baru-baru ini, seorang pengguna TikTok telah berkongsi keadaan keretanya yang hancur berkecai akibat dipercayai dihanyutkan banjir yang berlaku di Bentong, Pahang. Video yang dimuat naik oleh @aimanxkesah92 itu menunjukkan sebuah kereta jenis Proton Inspira yang

Hiburan Wed, 25 Jul 2018

Super Junior’s Leeteuk Undergo Emergency Surgery

He has been pulled out of scheduled events.

Hiburan Mon, 20 Nov 2017

AIMAN TINO SAKIT TEKAK?

Aiman kelihatan sedikit terganggu dengan vokalnya ketika menyanyikan lagu tersebut.

Events Tue, 21 Jan 2020

林明祯直呼演戏没偶包!获导演大赞演技

林明祯挑《新年泰疯狂》女主角直呼没偶包豁出去,获导演戴敏非大赞演技!

Trending Tue, 17 Jul 2018

PTPTN Borrowers, Please Update Your Info Within 9 Days

If you don’t you might just regret it.

Hiburan Mon, 16 Apr 2018

Joe Flizzow Mohon Maaf Kerana 16 Baris, Publika Sesak Teruk!

16 Baris merupakan kolaborasi antara Kartel Records dan Rocketfuel Entertainment yang menghimpunkan artis-artis hip hop dan telah mendapat tontonan lebih 100k  menerusi platform digital Youtube mereka

Events Sat, 23 Apr 2022
Hiburan Thu, 24 Oct 2019

| Live TV