LIFESTYLE By: SGMS Faida May 2, 2019 @ 5:26pm

Jangan Takut BEKAM, Ar-Rayyan Sedia Ruang Berkonsep Spa

Pernah mengusahakan pelbagai jenis perniagaan sebelum ini, namun ternyata percubaanya dalam bidang bekam antara yang paling mendapat permintaan tertinggi.

Pengasas Spa Bekam Ar-Rayyan Muhammad Fathullah Melatu Samsi yang sudah empat tahun menjalankan perniagaan bekam kini memiliki sebanyak 19 cawangan di seluruh Malaysia.

” Alhamdulillah, Ar-Rayyan semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Kami sudah beroperasi di hampir setiap negeri cuma di empat lokasi iaitu Terengganu, Perlis, Kedah dan Sarawak yang hanya menunggu masa untuk mula beroperasi.

” Saya juga berhasrat untuk membuka cawangan di Indonesia dan Brunei. Perbincangan awal sudah dilakukan cuma menunggu green light dari pihak sana,” katanya kepada XTRA.

Spa Bekam Ar-Rayyan membawa inisiatif dalam memperkenalkan amalan Bekam kepada masyarakat dan pada masa sama menjadikannya sebagai alternatif gaya hidup bagi penjagaan kesihatan di samping memartabatkan amalan Sunnah ke tahap yang lebih tinggi.

” Ramai yang takut untuk mencuba Bekam kerana bila mendengar jarum, mereka jadi takut. Sedangkan Bekam zaman sekarang sudah lengkap dengan teknologi baharu. Tanpa rasa sakit, Bekam memiliki banyak manfaat dalam penjagaan kesihatan.

” Untuk anda yang sering mengalami migrain, jerawat, resdung, stress dan banyak lagi, amalam Bekam adalah amat disarankan. Jangan takut kerana ia tidak sakit,” katanya.

Pusat Bekam berkonsep spa ini juga memberi jaminan keselesaan kepada pelanggan dan mengutamakan kebersihan dalam perawatan serta mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Spa Bekam Ar- Rayyan bakal memulakan operasi di Terengganu dan Bukit Berutung, Selangor dalam masa terdekat, 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Tue, 18 Dec 2018

长期吃得太清淡也不行? 小心缺「碘」问题找上你!

为了养生,家中长辈的饮食往往较为清淡,但是长期下来就需要注意缺「碘」问题。

LIFESTYLE Sat, 5 May 2018

Cara Mengangkat Barang Dengan Betul

Tahukah Anda Cara Mengangkat Barang Dengan Betul Bagi Mengelakkan Sakit Belakang?

Hiburan Mon, 22 Jan 2018

MEGHAN MARKLE HAS PICKED HER WEDDING DRESS DESIGNER

Alert to all royal wedding fans, Meghan Markle has picked her wedding dress designer and spills more information for her royal wedding too!

LIFESTYLE Sat, 22 Dec 2018

Festival Takanakuy, Penduduk Dibenarkan Bertumbuk, Menggigit Satu Sama Lain

Festival Takanakuy, Penduduk Dibenarkan Bertumbuk, Menggigit Satu Sama Lain Untuk Lepas Geram Setiap 25 Disember

Fab Foodies! Thu, 7 Feb 2019

Impress Your Partner By Bringing Them Out on a Fancy Date at GRAZE

Gorgeous people deserve gorgeous food on Valentine’s Day.

LIFESTYLE Mon, 21 Oct 2019

Wanpaku Sandwich Menu “Clean Diet” Betul Ke?

Nutritionist Ini Jelaskan Realiti Sebenar Yang Mengejutkan

LIFESTYLE Tue, 7 Nov 2017

THIS ABANG JUST LAUNCHED SATIN TUDUNG COLLECTION

Malaysia is definitely a prime example in documenting the rapid rise of modest, modern Muslimah fashion. With modest fashion houses growing like mushrooms everywhere, whether you’re going for the hipster look, corporate look, extra modest look, you name it, Malaysia has got it all!

LIFESTYLE Mon, 24 Sep 2018

彩妆大师小凯101携全新彩妆品牌来马

相信大马人对小凯老师并不陌生,但这次他带着亲自研发的全新彩妆品牌来马,于10月1日进行唯一的一场见面会。

Gaya Hidup Fri, 16 Oct 2020

Kena Hina Gemuk Macam B*bi – Faizdickie Nekad Berubah, Hilang Lebih 25 Kilogram

Selebriti popular Instagram, Faizdickie hilang lebih 25 kilogram selepas merehatkan diri selama empat bulan di laman sosial. Faiz atau nama sebenarnya, Mohd Nasrul Faiz Abu Azal, 32, kini muncul semula di Instagram dan tampil dengan […]

LIFESTYLE Sun, 25 Nov 2018

Inilah Angel Falls Air Terjun Tertinggi Di Dunia

air terjun tertinggi di dunia yang terletak di Venezuela. Air terjun ini terletak di dalam kawasan Taman Negara kedua terbesar milik negara itu iaitu Taman Negara Canaima.

| Live TV