LIFESTYLE By: SGMS Faida May 2, 2019 @ 5:26pm

Jangan Takut BEKAM, Ar-Rayyan Sedia Ruang Berkonsep Spa

Pernah mengusahakan pelbagai jenis perniagaan sebelum ini, namun ternyata percubaanya dalam bidang bekam antara yang paling mendapat permintaan tertinggi.

Pengasas Spa Bekam Ar-Rayyan Muhammad Fathullah Melatu Samsi yang sudah empat tahun menjalankan perniagaan bekam kini memiliki sebanyak 19 cawangan di seluruh Malaysia.

” Alhamdulillah, Ar-Rayyan semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia. Kami sudah beroperasi di hampir setiap negeri cuma di empat lokasi iaitu Terengganu, Perlis, Kedah dan Sarawak yang hanya menunggu masa untuk mula beroperasi.

” Saya juga berhasrat untuk membuka cawangan di Indonesia dan Brunei. Perbincangan awal sudah dilakukan cuma menunggu green light dari pihak sana,” katanya kepada XTRA.

Spa Bekam Ar-Rayyan membawa inisiatif dalam memperkenalkan amalan Bekam kepada masyarakat dan pada masa sama menjadikannya sebagai alternatif gaya hidup bagi penjagaan kesihatan di samping memartabatkan amalan Sunnah ke tahap yang lebih tinggi.

” Ramai yang takut untuk mencuba Bekam kerana bila mendengar jarum, mereka jadi takut. Sedangkan Bekam zaman sekarang sudah lengkap dengan teknologi baharu. Tanpa rasa sakit, Bekam memiliki banyak manfaat dalam penjagaan kesihatan.

” Untuk anda yang sering mengalami migrain, jerawat, resdung, stress dan banyak lagi, amalam Bekam adalah amat disarankan. Jangan takut kerana ia tidak sakit,” katanya.

Pusat Bekam berkonsep spa ini juga memberi jaminan keselesaan kepada pelanggan dan mengutamakan kebersihan dalam perawatan serta mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Spa Bekam Ar- Rayyan bakal memulakan operasi di Terengganu dan Bukit Berutung, Selangor dalam masa terdekat, 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

FESYEN Sat, 3 Mar 2018

Labuhkan Balik Tudung Dan Henti Jual Tudung Singkat, Lofa – Dr Norsaleha

Neelofa sebagai ikon wanita muslimah Malaysia perlu berbuat demikian sebagai tanda bertaubat dan serius menerima teguran orang ramai.

LIFESTYLE Mon, 6 Aug 2018

Lebih Ramai Dijangka Alami Depresi Menjelang 2020

Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan pada tahun lepas menunjukkan 29 peratus rakyat Malaysia mengalami depresi dan gangguan kecelaruan berbanding 12 peratus pada 2011.

LIFESTYLE Fri, 5 Oct 2018

Melenggang Perut: Antara Budaya, Khurafat Dan Fakta Sains?

Melenggang Perut: Antara Budaya, Khurafat Dan Fakta Sains?

LIFESTYLE Wed, 26 Dec 2018

Jangan Marah kalau Isteri Buat Silap, Lelaki Ini Berkongsi Pengalaman

Lelaki Ini Kongsi Pengalaman Kenapa Jangan Marah kalau Isteri Buat Silap

LIFESTYLE Tue, 13 Mar 2018

Alamak, Tersalah Hantar Mesej… Sempat Padam Tak Ni?

Walaupun para pengguna dapat melakukan ‘padam untuk semua’ atau ‘delete for everyone’, pengguna lain masih dapat mengetahui terdapat teks yang dipadam.

Events Tue, 10 Jul 2018

Wow! Tun M Kongsi Rahsia Gaji Selama 29 Tahun

Saya simpan gaji saya. Itulah duit yang saya ada sekarang sebab semuanya dibayar oleh kerajaan.

Fab Foodies! Thu, 9 May 2019
LIFESTYLE Sun, 9 Sep 2018

Ciri-Ciri Pasangan Main Kayu Tiga

Tanda-tanda pasangan curang boleh dikatakan klise dan selalu dilakukan oleh pasangan yang pernah curang sebelum ini

LIFESTYLE Mon, 22 Oct 2018

Trend Kahwin Muda Masih Relevan? Tunggu Sampai Usia Korang Cecah 18 Tahun

Boleh diberi kelonggaran yang mahu berkahwin bawah 18 tahun dan perlu bersebab dan perlu ada kelulusan (sokongan) Menteri Besar atau Ketua Menteri.

Fab Foodies! Sun, 10 Mar 2019

鸡蛋该冷藏吗?「放错位置」臭更快…

鸡蛋需要冷藏吗?大多数欧洲国家认为没有必要将鸡蛋冷藏储存,但美国却认为将鸡蛋储存在室温下是不安全的,谁才是正确的?