LIFESTYLE By: tex_admin January 7, 2019 @ 3:27pm

Japan Starts Implementing 1,000 Yen Departure Tax Today

Japan on Monday started levying a 1,000 yen (RM38.05) departure tax on each person leaving the country, a measure aimed at raising funds to further boost tourism.

The International Tourist Tax will cover everyone regardless of nationality – from business people to holidaymakers older than two years of age – and will be tacked on to the price of a airline ticket.

The government wants to use an estimated 50 billion yen (RM1,902,308,216) it will generate in additional tax revenue to improve tourism infrastructure, such as making airport immigration processes faster and encouraging visitors to explore areas beyond traditionally popular destinations such as Tokyo and Kyoto.

Japan has been aggressively courting international tourists as a new pillar of economic growth.

More than 30 million foreigners are estimated to have visited Japan in 2018, a new record, thanks to a steady flow of tourists from Asia – particularly China, South Korea and Taiwan.

The nation aims to boost visitor figures to 40 million by 2020, when Tokyo hosts the Olympic Games.

Source: NST

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 2 Dec 2019

It’s A Girl! Congratulations To Aeril Zafrel And Wife, Wawa Zainal

Wawa Zainal and Aeril Zafril welcomes their third child in the family with warmth.

LIFESTYLE Thu, 10 May 2018

5 Adab Ibu Bapa Gagal Terapkan Dalam Diri Kanak-Kanak Ketika Kecil

5 Adab Ibu Bapa Gagal Terapkan Dalam Diri Kanak-Kanak Ketika Kecil Anak Semakin Besar Semakin Kurang Ajar

Automobile Thu, 3 Oct 2019

HUAWEI Lancar 13 Produk Terbaharu Hari Ini

Wow! So, apa tunggu lagi dapatkan produk terbaru yang pastinya hot dari HUAWEI

LIFESTYLE Fri, 2 Feb 2018

DIY PINTU WALLPAPER BAWAH KOS RM40 SEBIJI PINTU

Perkongsian daripada Cik A yang berjaya tukarkan pintu lamanya dengan hanya RM40 setiap pintu menghasilkan sesuatu yang sangat mengagumkan!  Siapa jenis rumah pintu mcm ni buruk dan berubang mcm CA ni, boleh DIY dengan kos bawah RM40 […]

LIFESTYLE Fri, 12 Jul 2019

Pertama Kali Masuk Terus Menang, Moena Rashid Peluncur Ombak Paling Power!

Acara sukan Tenggara Wind Challenge yang diadakan setiap tahun di Pantai Cherating, Pahang, ini juga berjaya menarik peserta dari negara luar seperti Singapura, Itali, United Kingdom, Filipina dan Perancis.

LIFESTYLE Wed, 11 Jul 2018

Susah Bangun Pagi? Aplikasi Loceng Ini Boleh Bantu Anda!

Selama ni anda selalu snooze kan alarm bila tiba je waktu bangun kan? Bila dah terlambat, anda salahkan jam loceng pula. Cuba muat turun aplikasi ‘annoying’ ini, mesti dah tak lambat lagi!

LIFESTYLE Mon, 23 Jul 2018

「做决定死都不会改」6大星座

每个人处理事情的态度都不一样,有些人优柔寡断、想东想西,有些人则是速战速决,一旦下定决心就没有商量的余地。

LIFESTYLE Tue, 13 Feb 2018

儿童玩手机不应超过17分钟

家长们注意了!一项全球研究的结果指出,儿童玩平板电脑或手机每日不应该超过17分钟,以避免孩子的实力严重受损。

LIFESTYLE Fri, 4 May 2018

亚洲人才会的「亚洲蹲」 真有这么多好处?

双腿一跨、脚掌、脚跟贴地,自然蹲坐而下,这个再熟悉不过的姿势对你我来说可能轻而易举;但你知道吗?对不少西方人而言,这动作可是难上加难,只能踮起脚尖,脚跟一触地,常常一屁股跌坐地上,因而还被封上「亚洲蹲」的称号!

LIFESTYLE Thu, 10 Jan 2019

Petua Kenalpasti Minyak Masak Kitar Semula

Jika pengguna terdedah dalam tempoh jangka masa panjang dengan minyak masak yang sudah tercemar itu, risiko untuk mereka diserang penyakit kanser adalah amat tinggi.

| Live TV