TECH By: SGMS Putri January 7, 2019 @ 11:25am

3 Kesilapan Terbesar Yang Mungkin Anda Buat Apabila Membeli Telefon Pintar

Tidak dinafikan hakikat bahawa jualan telefon pintar telah mencapai ketinggian baru. Peranti pintar ini telah berjaya menarik perhatian ramai pengguna pada skala yang lebih besar dengan ciri-ciri menakjubkan mereka tanpa mengira kategori yang berbeza. Walaupun, semua kebaikan dalam bentuk telefon pintar ini, terdapat beberapa isu utama yang dihadapi oleh pengguna biasa.

10 biggest mistakes you might make when buying a smartphone

Ada beberapa kesilapan terbesar yang akan kami kongsikan di bawah. Perkara-perkara ini pasti membuka mata anda sebelum anda mungkin melakukan kesalahan semasa membeli telefon pintar.

1.Iklan TV mungkin tidak memberitahu segala-galanya

TV commercials may not tell everything

Iklan TV adalah penyamaran terbesar dalam nama telefon. Iklan-iklan ini dengan video berkualiti tinggi mereka hanya bercakap mengenai ciri yang diserlahkan. Iklan-iklan ini sering mewakili beberapa selebriti bercakap mengenai ciri tertentu. Para pengguna sering terbawa-bawa oleh daya tarik tersebut dan membelinya, tanpa benar-benar mengetahui ciri-ciri terperinci lain yang iklan tidak pernah dipaparkan. Jadi, elakkan apa-apa dan dapatkan maklumat terbaik sebelum anda membeli telefon.

2.Jangan selalu berpaut kepada jenama terkenal

Don’t always cling to the famous brands

Ini adalah isu utama orang yang buta mengikut jenama terkenal. Apabila anda boleh memaparkan telefon berharga sekitar 1700 ringgit  atau kebawah apakah keperluan untuk memiliki telefon mewah bernilai pada par atau lebih tinggi dari 3000 ringgit.

 

3.Jangan beli tanpa mengetahui keperluan anda

Don’t buy without knowing your requirements

Pengguna tanpa memahami keperluan mereka kadang-kadang memilih peranti yang salah, yang kemudiannya boleh dibuktikan sebagai mahal. Seperti, jika anda suka permainan skrin kecil atau prestasi yang buruk akan merosakkan segala-galanya. Begitu juga, pilihan telefon dengan sandaran bateri lemah boleh menyebabkan anda dalam keadaan yang sukar, ketika anda jauh dari rumah. Oleh itu, apabila anda membeli telefon baru, fikirkan apa yang sesuai dengan anda.

sumber: gizbot.com

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 17 Apr 2018

Cara Sembunyikan Mesej Pada Whatsapp

Mesti rimas kalau mesej kit dapat dibaca oleh orang lain. Kepada anda yang selalu mengalami masalah mesej selalu dibaca oleh pasangan ataupun rakan-rakan, berikut kami kongsikan satu cara mudah untuk anda menyembunyikan setiap perbualan pada aplikasi […]

TECH Mon, 2 Dec 2019

Cara Menukarkan Format Video Kepada Mp3 Pada Android

Pertama sekali pasang aplikasi Video to Mp3 converter pada Android anda, boleh sahaja mendapatkannya pda laman sesawang Apkpure.com sekiranya tidak disediakan pada playstore. Setelah siap pemasangan, pilih menu berikut. Kemudian pilih fail video yang ingin anda ubah kepada format […]

LIFESTYLE Sun, 5 Jan 2020

Sisi Positif Seorang “Gamers” Dalam Permainan Video

nternet kini menjadi saluran maklumat dan komunikasi yang digunakan secara meluas di merata tempat. Perkembangan ini memudahkan manusia berhubung tanpa sempadan sama ada menerusi sosial media mahupun permainan video. Jadi pastinya kemudahan dan perkembangan ini […]

TECH Fri, 16 Nov 2018

铲屎官注意!英团队推自动猫砂清理机Footloose

目前全球约有6亿只家猫,说这是「猫奴」世代也不为过。但猫主人都知道清理猫砂盘很费时,针对这个问题,英国新创团队研发出「 智慧猫砂盒—Footloose」,人们只需定时补充猫砂和丢弃底部的垃圾袋即可。

TECH Tue, 23 Jul 2019

消除心理压力! IG推隐藏贴文按赞数

会影响心情! IG尝试「隐藏贴文赞数」,消除用户心理压力~

TECH Mon, 12 Nov 2018

Cara menggunakan Animoji dalam gaya iPhone

terdapat pilihan untuk menyimpan video di bahagian bawah skrin. Anda juga boleh berkongsi Animoji melalui pelbagai aplikasi media sosial yang anda miliki.

TECH Thu, 13 Jun 2019

踮脚也看不到?矮个子必备神器「望远型眼镜」秒获得身高180视野

相信许多个子不高的人都曾经遇到过这样的困扰:被前方的人头或物体挡住,没办法看到远方想看的目标……

Automobile Fri, 27 Jul 2018

Love Cars and Bikes? Then You HAVE to Go to Art of Speed 2018

It’s all about hot engines and sexy builds.

TECH Thu, 12 Dec 2019

Google Dedah Senarai Carian Terbanyak Sepanjang Tahun 2019

Wow, bagus juga informasi ini yang dikongsikan oleh Google

TECH Sun, 27 Oct 2019

Kamera Terkecil Di Dunia Ini Sehalus Sebutir Pasir

Kamera tersebut hanya berukuran 0.65 x 0.65 x 1.158mm.

| Live TV