TECH By: SGMS Putri June 28, 2018 @ 2:49pm

Permainan The Walking Dead: Our World Akan Akhiri Penantian Peminat

Penantian setahun peminat The Walking Dead akan berakhir pada 12 Julai ini kerana aplikasi permainan telefon pintar The Walking Dead: Our World akhirnya akan dikeluarkan. AMC dan Next Game telah bergabung untuk menghasilkan permainan gaya Pokemon Go ini. Aplikasi permainan ini boleh dimuat turun oleh pengguna iOS dan juga Android secara percuma.

Permainan telefon pintar berkonsepkan augmented reality (AR) ini memerlukan pemain untuk berjalan dikawasan sekitar anda dan berlawan dengan zombies disamping watak utama Walking Dead seperti Daryl, Rick dan Michonne. Pemain juga perlu menyelamat survivors untuk ditambah ke dalam koleksi permainan, menjalankan misi dan bekerjasama bersama pemain lain untuk cabaran mingguan.

Pada awal tahun ini, pemaju permainan iaitu Next Game turut mengumumkan bahawa The Walking Dead: Our World akan menggunakan Google Maps untuk beroperasi. Dengan itu, aplikasi permainan ini mempunyai data lokasi yang terkini dan mampu memberikan permainan meliputi mercu tanda ataupun bangunan terkenal didunia yang tepat pada lokasi pemain.

Sebenarnya saya membayangkan aplikasi permainan ini berasaskan third person shooter (TPS) seperti PUBG Mobile dimana pemain dapat merasai keghairahan membunuh zombies, mengutip senjata dan misi ke safe zone. Melalui video acah yang dipamerkan, saya secara jujurnya agak kecewa kerana ianya berlandaskan konsep AR seperti Pokemon Go. Apakah pandangan anda dengan aplikasi permainan ini? Kongsikan bersama saya diruangan komen di bawah.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sat, 29 Sep 2018

4 Cara Mudah untuk Menguatkan Isyarat WiFi

cara untuk menguatkan isyarat WiFi supaya sambungan menjadi lebih stabil

TECH Sun, 4 Mar 2018

Tips Hentikan Aplikasi Luar Daripada Mengakses Akaun Facebook

Tahukah anda bahawa pendaftaran aplikasi pada peranti pintar dengan menggunakan akaun Facebook berkemungkinan akan menyebabkan maklumat peribadi anda terdedah?

TECH Tue, 10 Jul 2018

Zen Dari China; Cip Pemprosesan Mikro x86 Oleh Pengeluar China Berdasarkan Senibina AMD

Cip pemprosesan x86 Dhyana yang berdasarkan senibina mikro Zen oleh AMD telah mula muncul dari pengeluar cip Hygon yang berpusat di China. Cip ini berjaya dihasilkan setelah berlaku perjanjian perlesenan antara AMD dengan rakan kongsi China mereka. […]

TECH Tue, 28 Aug 2018

Cara Install Navigation Gesture ala iPhone X di Semua Android

Salah satu contoh system gesture yang ada di iPhone X. Apple menghilangkan tombol home dan mengubah bentuk iPhone X menjadi layar penuh, secara otomatis sistem navigasinya-pun berubah.

TECH Sun, 25 Feb 2018

Tips Mematikan Notifikasi Pada Chrome Dan Mozilla Firefox

Rimas dengan pelbagai notifikasi ketika melayari internet? Sememangnya Google Chrome dan Mozilla firefox merupakan pelayar laman sesawang paling terkenal dan banyak digunakan diseluruh dunia.

LIFESTYLE Mon, 28 Jan 2019
Events Wed, 29 Aug 2018

Berita Baik! Tonton Kini Ditayangkan Secara Percuma

Langkah ini sekaligus membolehkan tonton  menjangkau lebih ramai khalayak dan mengurangkan kos dengan memasukkan pemain video YouTube dan Daily Motion pada laman web dan platform mudah alihnya

Contest Fri, 18 Oct 2019

Win an HONOR 20 and More by Just Snapping the Most Picturesque #DayNight Shot

Flaunt your creativity with HONOR’s #DayNight Photography Contest.

Automobile Sun, 29 Apr 2018

4 Aplikasi Edit Gambar Yang Selalu Digunakan Artis Kpop!

Ini lah rahsia di sebalik gambar yang cantik macam artis kpop korang!

TECH Tue, 10 Dec 2019

Selamat Guna Telefon Bimbit Ketika Ribut Petir

Tahukah anda bahawa penggunaan telefon bimbit ketika ribut petir sebenarnya selamat jika dibandingkan dengan penggunaan telefon yang disambung dengan kabel telefon dalam sesebuah bangunan. Ini kerana telefon yang disambung dengan kabel telefon mampu bertindak sebagai konduktor cas elektrik serta memungkinkannya disambar […]

| Live TV