TECH By: SGMS Putri June 28, 2018 @ 2:49pm

Permainan The Walking Dead: Our World Akan Akhiri Penantian Peminat

Penantian setahun peminat The Walking Dead akan berakhir pada 12 Julai ini kerana aplikasi permainan telefon pintar The Walking Dead: Our World akhirnya akan dikeluarkan. AMC dan Next Game telah bergabung untuk menghasilkan permainan gaya Pokemon Go ini. Aplikasi permainan ini boleh dimuat turun oleh pengguna iOS dan juga Android secara percuma.

Permainan telefon pintar berkonsepkan augmented reality (AR) ini memerlukan pemain untuk berjalan dikawasan sekitar anda dan berlawan dengan zombies disamping watak utama Walking Dead seperti Daryl, Rick dan Michonne. Pemain juga perlu menyelamat survivors untuk ditambah ke dalam koleksi permainan, menjalankan misi dan bekerjasama bersama pemain lain untuk cabaran mingguan.

Pada awal tahun ini, pemaju permainan iaitu Next Game turut mengumumkan bahawa The Walking Dead: Our World akan menggunakan Google Maps untuk beroperasi. Dengan itu, aplikasi permainan ini mempunyai data lokasi yang terkini dan mampu memberikan permainan meliputi mercu tanda ataupun bangunan terkenal didunia yang tepat pada lokasi pemain.

Sebenarnya saya membayangkan aplikasi permainan ini berasaskan third person shooter (TPS) seperti PUBG Mobile dimana pemain dapat merasai keghairahan membunuh zombies, mengutip senjata dan misi ke safe zone. Melalui video acah yang dipamerkan, saya secara jujurnya agak kecewa kerana ianya berlandaskan konsep AR seperti Pokemon Go. Apakah pandangan anda dengan aplikasi permainan ini? Kongsikan bersama saya diruangan komen di bawah.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 1 Feb 2018

Tips Sekat Iklan Dan “Pop -Up” Pada Pelayar Chrome Android

Rimas dengan iklan “Pop-Up”? Kalau sebelum ini kami pernah kongsikan cara untuk menyekat iklan dan “Pop – Up” pada PC, kali ini kami berikan tips untuk menyekatnya pada Android.

Tech News Sun, 6 May 2018

7 Perkara Menarik Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Permainan Video

Permainan video merupakan salah satu industri yang berjaya di Amerika Syarikat dan bekas Presiden Obama melakukan langkah bijak untuk memanfaatkannya.

TECH Wed, 11 Dec 2019

Pencipta ‘Barcode’ Meninggal Dunia

Menghasilkan puluhan paten untuk peralatan komputer dan imbasan (barcode)

TECH Fri, 23 Nov 2018
TECH Sat, 1 Sep 2018

Cara Install TouchBar ala MacBook Pro di Semua Android

Ingin membuat tampilan smartphone jadi keren? Aktifkan saja TouchBar ala MacBook Pro di Android dengan cara berikut ini.

TECH Tue, 14 Aug 2018

充电速度变慢?手机放口袋方式大不同

现代人大多都会随身携带手机,但你知道手机放在口袋里的方式,会影响它的寿命吗?

Automobile Fri, 8 Mar 2019

为什么只有掀背车有后雨刷?

不是车厂偏心,掀背车有后雨刷(Rear Wiper)是有原因的!

TECH Fri, 13 Jul 2018

Apple MacBook Pro 2018 Hadir Dengan Kejutan – Skrin, Sistem Cip & Memori Dinaiktaraf

Peminat peranti keluaran Apple hari ini telah dihidangkan dengan satu kejutan yang tidak disangka di mana Apple telah mengumumkan model komputer mudah alih mereka, MacBook Pro yang baru. Model berkenaan hadir dengan beberapa naiktaraf berbanding keluaran tahun lepas. Apple […]

TECH Fri, 6 Jul 2018

Tencent Bercadang Untuk Lancarkan Satu Lagi Permainan Game of Thrones Mobile

Berita baik untuk peminat siri popular HBO, Game of Thrones apabila pembangun aplikasi terkemuka dari China, Tencent bercadang untuk menghasilkan satu permainan video mudah alih untuk siri berkenaan. Permainan berkenaan akan dinamakan sebagai Game of Thrones : Winter […]

TECH Thu, 21 Dec 2017

苹果「终于」承认让旧iPhone变慢

长期以来存在于iPhone身上最大的迷思可能就是“为什么新一款机出来后,我的旧款就好像一下子变慢了?”一度有相当一部分人相信这是苹果的阴谋,不然好好的手机突然为何会那样?就在昨天(20日),苹果终于发表一份针对这一问题的声明。

| Live TV