Program TV By: Padin November 30, 2021 @ 7:43pm

Ada Dinobat Sebagai Juara Idola Kecil Di Rumah, Bawa Pulang RM20,000!

Selepas lapan minggu bersiaran, program Idola Kecil Di Rumah telah sampai ke penghujungnya pada hari Ahad yang lepas 28 November 2021 dan menobatkan Adaputra Iskandar Danial Asdahrizam (Ada) bergelar juara.

Peserta berusia 11 tahun yang berasal dari Selangor itu membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM 20,000 manakala Razfazreyza Fenge Mat Rafengi (Reyza, 12 tahun, Selangor) pula terpilih sebagai naib juara dengan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM10,000.

Nur Qaireen Izyan Damia Jukiri (Qyen, 11 tahun, Sabah) pula muncul sebagai pemenang tempat ketiga dengan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM5,000 dalam program yang dihoskan oleh Sissy Imann dan dirakamkan secara ‘virtual’ tanpa kehadiran peserta cilik di studio.

Bersesuaian dengan norma baharu iaitu sesi pembelajaran dari rumah, Idola Kecil Di Rumah yang menampilkan Scott’s sebagai penaja eksklusif ini membuka peluang kepada enam orang kanak-kanak yang berumur antara 8 hingga 12 tahun untuk mengikuti pelbagai pengisian program ilmiah dan rekreasi yang bermanfaat.

Mereka yang turut menyertai program ini ialah Nur Zulaikha Mohamad Riduan (Ikha, 12 tahun, Selangor), NurAdyena Hanim Abdul Hamid (Dyna, 11 tahun, Negeri Sembilan) dan Nur Marsha Auni Zahira (Asha, 12 tahun, Kuala Lumpur).

Idola Kecil Di Rumah mengambil pendekatan melakukan sesi rakaman secara atas talian dengan enam peserta terpilih ini.

Selain melakukan persembahan secara maya dari rumah, para peserta juga diberikan cabaran-cabaran yang berbeza seperti Sembang IK dan Genius IK untuk menguji kebolehan komunikasi, IQ dan kecerdasan otak.

Program ini juga memaparkan selebriti jemputan dalam setiap episod untuk berinteraksi dengan peserta-peserta ini supaya pengisian program tetap menarik walaupun ia dirakam secara maya.

Menurut Muhamad Sufian Che Isa, Pengurus Projek Idola Kecil Di Rumah:

“Bagi pihak produksi, kami ingin mengucapkan tahniah kepada keenam-enam peserta yang telah mengikuti pengisian program Idola Kecil Di Rumah dari awal hingga ke akhir program.

“Kami sangat kagum dengan kesungguhan mereka untuk menyelesaikan semua tugasan dan cabaran mingguan yang diberikan dan tidak ketinggalan juga penghargaan tinggi kepada ibu bapa dan ahli keluarga yang sentiasa sudi bekerjasama untuk memastikan sesi rakaman dapat berjalan dengan lancar,” katanya.

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 21 Dec 2018

Wanita Ini Kongsi Bagaimana Seorang ‘Perempuan Baik’ Hampir Berjaya Suruh Anaknya Seludup Dadah!

Anda mungkin takkan sangka yang ia boleh berlaku kepada diri anda.

Trending Tue, 4 Aug 2020

Permohonan e-Penjana RM50 Tidak Lulus? Ikuti Langkah-Langkah Ini..

Buat korang yang tak lulus e-Penjana, wajib baca!

Trending Wed, 14 Jul 2021

Bayaran Tambahan RM1,000 Bagi GKP 4.0, Permohonan Mula Dibuka Esok

Siapa yang belum pernah mohon GKP, Dah boleh standby esok k!

Gaya Hidup Wed, 9 Oct 2019

Dituduh menunjuk-nunjuk kekayaan, Kylie Jenner padam foto kereta mewahnya

Komen orang ramai di Instagramnya pedas-pedas belaka!

Trending Tue, 30 Apr 2019
Trending Wed, 27 Jun 2018

Sharnaaz Ahmad Perli Abang Terlajak Laris

Adakah Sharnaaz Ahmad mengeluarkan kenyataan tersebut dengan niat mahu memerli tindakan Abang terlajak laris?

Trending Thu, 18 Jul 2019

Pemimpin Parti Jadi Dalang Video Semburit Haziq

Pemimpin Parti Politik dikenal pasti menjadi dalang melakukan pakatan jahat merakam dan menyebar video hubungan songsang dikaitkan dengan Haziq Abdullah Abdul Aziz bersama seorang lagi lelaki.

Featured Thu, 27 May 2021

Langgar SOP, Siti Nurhaliza & Datuk K Dikompaun RM10,000

Berikutan pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) ketika majlis tahnik anak keduanya, Muhammad Afwa pada 26 April lalu, penyanyi terkenal tanah air, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa masing-masing dikenakan kompaun […]

Trending Wed, 28 Aug 2019

“Terima Kasih”, Firefly Airlines to Give Back to the Community

Firefly Airlines remind us on the basics of the briefest etiquette with ‘Terima Kasih’.

| Live TV