Program TV By: Padin November 30, 2021 @ 7:43pm

Ada Dinobat Sebagai Juara Idola Kecil Di Rumah, Bawa Pulang RM20,000!

Selepas lapan minggu bersiaran, program Idola Kecil Di Rumah telah sampai ke penghujungnya pada hari Ahad yang lepas 28 November 2021 dan menobatkan Adaputra Iskandar Danial Asdahrizam (Ada) bergelar juara.

Peserta berusia 11 tahun yang berasal dari Selangor itu membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM 20,000 manakala Razfazreyza Fenge Mat Rafengi (Reyza, 12 tahun, Selangor) pula terpilih sebagai naib juara dengan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM10,000.

Nur Qaireen Izyan Damia Jukiri (Qyen, 11 tahun, Sabah) pula muncul sebagai pemenang tempat ketiga dengan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM5,000 dalam program yang dihoskan oleh Sissy Imann dan dirakamkan secara ‘virtual’ tanpa kehadiran peserta cilik di studio.

Bersesuaian dengan norma baharu iaitu sesi pembelajaran dari rumah, Idola Kecil Di Rumah yang menampilkan Scott’s sebagai penaja eksklusif ini membuka peluang kepada enam orang kanak-kanak yang berumur antara 8 hingga 12 tahun untuk mengikuti pelbagai pengisian program ilmiah dan rekreasi yang bermanfaat.

Mereka yang turut menyertai program ini ialah Nur Zulaikha Mohamad Riduan (Ikha, 12 tahun, Selangor), NurAdyena Hanim Abdul Hamid (Dyna, 11 tahun, Negeri Sembilan) dan Nur Marsha Auni Zahira (Asha, 12 tahun, Kuala Lumpur).

Idola Kecil Di Rumah mengambil pendekatan melakukan sesi rakaman secara atas talian dengan enam peserta terpilih ini.

Selain melakukan persembahan secara maya dari rumah, para peserta juga diberikan cabaran-cabaran yang berbeza seperti Sembang IK dan Genius IK untuk menguji kebolehan komunikasi, IQ dan kecerdasan otak.

Program ini juga memaparkan selebriti jemputan dalam setiap episod untuk berinteraksi dengan peserta-peserta ini supaya pengisian program tetap menarik walaupun ia dirakam secara maya.

Menurut Muhamad Sufian Che Isa, Pengurus Projek Idola Kecil Di Rumah:

“Bagi pihak produksi, kami ingin mengucapkan tahniah kepada keenam-enam peserta yang telah mengikuti pengisian program Idola Kecil Di Rumah dari awal hingga ke akhir program.

“Kami sangat kagum dengan kesungguhan mereka untuk menyelesaikan semua tugasan dan cabaran mingguan yang diberikan dan tidak ketinggalan juga penghargaan tinggi kepada ibu bapa dan ahli keluarga yang sentiasa sudi bekerjasama untuk memastikan sesi rakaman dapat berjalan dengan lancar,” katanya.

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 16 Nov 2017

超爆笑乱入婚纱照,到底谁才是主角啊?

摄影师在按下快门的那一刻,可说是将许多扣人心弦的精彩瞬间永久定格在镜头中。除了一辑美美哒的婚纱照,有时的不完美,会让照片多了一份收藏的价值。

Trending Wed, 14 Oct 2020
Featured Sun, 27 Feb 2022

Dapat Jualan RM5.4 Juta, Koleksi Ramadan Tudung Milik Fazura Habis Terjual Dalam Masa 1 Jam

Patut sekarang ramai yang beralih pakai tudung bawal kan??

Featured Wed, 23 Nov 2022

[VIDEO] Safawi Rasid Jawab Gosip Bakal Berkahwin Dengan Syifa Melvin Dalam Masa Terdekat

Ada yang mendakwa mereka bakal bernikah 28 November ni 🫣🫣 Apapun, kalau dah namanya jodoh tak ke mana ❤️❤️

Featured Sun, 12 Mar 2023

JHEAT Sahkan Ustaz Azhar Idrus Tiada Tauliah Di Terengganu

UAI telah dipanggil sebanyak tiga kali oleh JHEAT untuk menjalani proses temuduga pemegang tauliah

Featured Wed, 25 Jan 2023

Teruja Staff Syarikat Penerbangan Berhijab, Komen ‘Pedas’ Aliff Syukri Buat Ramai Terkejut

Usahawan terkenal, Datuk Seri Aliff Syukri bersyukur melihat salah seorang staff AirAsia tampil mengenakan hijab. @aliffsyukriterlajaklarisYe ke awk??♬ bunyi asal – Dherbs Terlajak Laris Menerusi kemas kini terbaharu Aliff di TikTok, dia memuji kecantikan staff

| Live TV

error: Content is protected !!