Trending By: Salma Syahbuddin December 4, 2020 @ 11:50am

KWSP i-Sinar : Pertimbang Permohonan Bagi Kategori 2

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) akan mempertimbangkan setiap permohonan kemudahan i-Sinar di bawah Kategori 2, kata Ketua Pegawainya Tunku Alizakri Raja Muhammad Alias.

Menurutnya, ahli yang terjejas dari segi kewangan tidak kira pendapatan kecil atau besar tetapi tidak layak membuat permohonan untuk i-Sinar di bawah Kategori 1, boleh memohon untuk kemudahan itu di bawah Kategori 2.

ARTIKEL BERKAITAN : Syarat Layak Mohon i-Sinar, Pengurangan Sehingga 30 Peratus

ARTIKEL BERKAITAN : KWSP : Permohonan i-Sinar Mula Dibuka Disember Ini

Ahli disaran tunjukkan dokumen bukti terjejas

Bagi kategori kedua, pihak KWSP menyarankan agar ahli menyiapkan dokumen yang boleh menunjukkan impak atau kesan terjejas pendapatan mereka dan hantar kepada KWSP pada 11 Januari 2021.

Dan, pihak KWSP akan membuat pertimbangan bagi setiap permohonan untuk memastikan semua ahli yang terjejas dapat dibantu.

Sebelum ini, KWSP telah mengumumkan pencarum yang layak membuat permohonan kemudahan i-Sinar terbahagi kepada dua kategori.

ARTIKEL BERKAITAN : KWSP i-Sinar: Boleh Mohon Mulai 21 Disember, Dibuka Kepada Semua Ahli Terjejas

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 3 Dec 2020
Hiburan Tue, 31 Aug 2021

“Hari Ni Our Wedding Anniversary, Jadi Pula Macam Ni” – Eina Azman, Suami & 2 Pembantu Positif Covid-19

Pelakon Datin Eina Azman dan suami, Datuk Paduka Gurmeet Abdullah serta dua pembantu rumah mereka disahkan positif wabak Covid-19. Eina menceritakan khabar duka ini menerusi salah sebuah hantaran terbaru yang dimuat naik di laman Instagram

Featured Mon, 18 Apr 2022
Featured Mon, 15 Feb 2021

126,000 Penerima Vaksin Disuntik Sehari Bermula 26 Februari

Menerusi Pelan Imunisasi Kebangsaan COVID-19 yang bermula 26 Februari ini, 126,000 rakyat negara ini dijangka disuntik vaksin COVID-19 sehari. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, berkata seramai tujuh vaksinator (petugas menyuntik vaksin) akan disediakan

Trending Thu, 5 Mar 2020

[VIRAL] “Buruk Bebenor!”—Poster Acara Larian Ala-Ala Zaman Microsoft Words 2000 Dituduh “Mengejar Virality”

Sama ada ini taktik mereka untuk menjadi viral atau tidak, tiada siapa boleh nafikan bahawa poster tersebut sangat kuno.

| Live TV