Featured By: Attiqah Mohd May 6, 2021 @ 8:12pm

“Tak Semua Orang Suka Apa Yang Kita Tunjuk…”- Naim Daniel Komen Isu Selebriti Rentas Negeri

Penyanyi Naim Daniel menyuarakan pandangan beliau berkenaan isu rentas negeri yang melibatkan selebriti dan influencer.

Menurut pemenang Anugerah Juara Lagu 34 ini, seseorang selebriti akan menjadi rujukan dan ikutan kepada para pengikut di sosial media.

Justeru, penting bagi selebriti untuk memberikan contoh yang terbaik.

“Kita feed kita punya audience dengan apa yang kita sampaikan melalui content. Bila ada masalah berkaitan instafamous atau segelintir artis, kita akan triggered kemarahan orang dan ini menimbulkan pukul rata di kalangan orang ramai yang semua artis ni tak boleh pakai,” katanya.

Malah, Naim menjelaskan bahawa reputasi  antara seseorang selebriti di kalangan netizen turut akan terjejas ekoran perkara terbabit.

Beliau juga tidak merasakan menjadi seorang selebriti atau influencer merupakan tiket untuk bebas melakukan semua perkara.

“Ada benda yang perlu share, ada benda yang tidak perlu share. Kita patut reserved sedikit privasi untuk diri sendiri” tambahnya lagi.

Tambah Naim, beliau  percaya bahawa laman sosial boleh menjadi tempat yang terbaik atau racun yang paling pahit buat seseorang.

“Kita tak tahu apa yang jadi pada hari esok, jadi untuk kita menunjukkan apa yang kita ada di sosial media bukan semua orang suka. Tak kisah selebriti atau netizen. Berpada-padalah,” ujar Naim ketika ditemui di sidang media rancangan Karok Ok .

Naim Daniel akan bergandingan bersama Sharifah Shahira sebagai hos di Rancangan Karok Ok pada 23 Mei ini jam 10:30 malam,  Antara artis jemputan yang akan memeriahkan program ini ialah Haqiem Rusly, Tuju, Loca B, Cik Manggis, Amir Masdi, Wany Hasrita dan ramai lagi.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 8 Sep 2020

COVID-19: 100 Kes Baru Dilaporkan, Tiada Kematian Terbaru

Jumlah angka terkini catat sejarah!

Featured Wed, 28 Nov 2018
Featured Mon, 15 Jul 2019
Trending Mon, 13 Jul 2020

Aishwarya Rai, Anak Perempuan Dijangkiti COVID-19

Terkejut! Pelakon popular Bollywood, Aishwarya Rai Bachchan dan anak perempuannya telah disahkan positif COVID-19. Bekas ratu cantik dunia itu disahkan positif sehari selepas bapa mertuanya, megastar veteran Bollywood, Amitabh Bachchan, 77, serta suami Aishwarya, Abhishek […]

Trending Sun, 17 Feb 2019

Penunggang Grabbike Yang Di Pesan Adalah Bapa Sendiri Yang 10 Tahu Terpisah

Gadis Terharu Tak Sangka Penunggang Grabbike Yang Di Pesan Adalah Bapa Sendiri Yang 10 Tahu Terpisah

Featured Sun, 24 May 2020
Featured Wed, 13 May 2020
Trending Sat, 9 Feb 2019
Trending Wed, 5 Sep 2018

| Live TV