Gaya Hidup By: Bibi Ramli February 19, 2018 @ 2:56pm

8 Ragam Wanita Yang Bikin Lelaki ‘Turn Off’ Dan Menyesal Dating Dengan Anda

Seperti wanita, lelaki juga sebenarnya mempunyai citarasa unik yang membuatkan mereka jatuh hati dengan pasangannya. Ada yang tertarik dengan senyuman manis pasangan mereka, ada yang mengagumi penampilan pasangan mereka malah ada juga yang jatuh hati dengan sifat pasangan. 

Tetapi awas, lelaki biasanya mudah turn off dengan wanita yang banyak ragam! Ragam apa? Baca ini. 

1. Asyik betulkan makeup di khalayak ramai

weeklysauce.com

“Makeup I okay tak? Rambut I macam mana?” Ada golongan lelaki berasa rimas apabila wanita terlalu taksub dengan rupa mereka; sampai setiap lima minit kena touch-up lipstick di depan orang ramai. Relaks jelah! Kalau mereka betul-betul sukakan anda, anda tak perlu risau sangat pasal rupa.

2. Suka mencarut

www.bluntmoms.com

Kaum hawa sepatutnya lemah-lembut dan bersopan-santun. Pada masa yang sama, mereka boleh menyuarakan pendapat dan pendirian mereka, tapi tidaklah sampai menyumpah-seranah dengan menggunakan bahasa kesat, ataupun menunjukkan sikap kasar. Lelaki lebih gemarkan wanita yang boleh meluahkan emosi mereka tanpa meninggikan suara atau mencarut.

3. Suka mencari perhatian

www.barstoolsports.com

Ada sesetengah wanita suka merengek dan mengadu mengenai perkara yang remeh-temeh semata-mata nak dapatkan perhatian teman lelaki mereka. Jangan! Nanti pasangan anda akan rasa menyampah pula. Kalau anda berkelakuan natural, lagi mereka akan rasa tertarik.

4. Tak sabar

today.mims.com

Ada sesetengah orang pula tak habis-habis complain mengenai semua perkara kerana tak sabar. Makanan lambat complain, kena beratur panjang complain, ish semua benda nak complain

Kalau anda meluahkan rasa ketidakpuasan hati anda terlalu kerap, nanti teman lelaki anda pula yang hilang sabar.

5. Queen Control

www.babble.com

Golongan lelaki secara semulajadinya tidak suka dikongkong, jadi janganlah cuba mendominasi hidup mereka. Walaupun anda dan seseorang lelaki itu sedang berpacaran, tak semestinya anda perlu lakukan semua aktiviti bersama-sama. Kalau anda terlalu mengawal ketat segala perbuatan teman lelaki anda, dia akan berasa rimas kerana dia perlukan kebebasan juga. Anda cuma perlu ada kepercayaan terhadapnya.

6. Menipu

theunboundedspirit.com

Tak kiralah lelaki atau perempuan, tiada siapa yang suka ditipu. Kalau seseorang lelaki tu dapat tahu yang girlfriend dia telah menipunya walaupun tipu sunat, hubungan mereka mesti tercalar.

Ingat! Hubungan yang sihat bermula dengan kejujuran dari kedua-dua belah pihak.

7. Bersikap pesimis

www.rd.com

Lelaki akan hilang mood jika teman wanita mereka bersikap terlalu negatif, mudah putus asa atau kecewa. Sebaliknya, anda perlu lebih bersemangat dalam hidup dan melihat semua situasi dari sudut positif. Barulah hubungan anda seronok!

8. Bersikap kebudak-budakan

thoughtcatalog.com

Lelaki yang ingin serius bercinta akan mahukan teman wanita yang matang, bukan seorang budak kecil yang hyper. Sedikit sebanyak barulah mereka tahu jika wanita tersebut turut serius dalam hubungan mereka. Dan kalau ada jodoh, wanita tersebut mungkin boleh dijadikan isteri.

Walau bagaimanapun, bukan semua lelaki mempunyai citarasa yang serupa. Kalau ada jodoh atau chemistry yang kuat, tak mustahil bagi hubungan anda untuk berkekalan.

Good luck!

Sumber: Curiousmob

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Tue, 6 Nov 2018

Ketagihan Minuman Coffee Cup Boleh Menyebabkan Kanser? Ini Sebabnya!

Acrylamide adalah bahan kimia yang digunakan terutamanya dalam proses perindustrian tertentu, seperti membuat kertas, pewarna dan plastik.

Gaya Hidup Wed, 20 Jun 2018

Pelajari Teknik Asas Seni Mempertahankan Diri Yang Anda Perlu Tahu Melalui Video Ringkas Ini

Kita tak tahu bila kita akan menjadi mangsa, jadi tak salah untuk kita bersedia dari awal.

Gaya Hidup Wed, 17 Jan 2018

Tabiat Yang Boleh Merosakkan Minda

Kita semua ingin bahagia. Tanpa sedar, meskipun selalu mahu sentiasa bahagia, kita mengulangi tabiat tidak sihat yang menghalang mencapai kebahagiaan. Ironi kan? Ini tabiat yang boleh merosakkan minda yang MESTI dihindari: 1) Berhenti mengeluh tentang […]

Featured Wed, 1 Apr 2020

Bila pocong jadi pengawal keselamatan, baru semua takut keluar rumah

Ini pocong sopan, beri cecair pembasmi kuman

Gaya Hidup Fri, 2 Mar 2018

18 Anak Selebriti Barat Yang Mirip Seperti Ibu Bapa Mereka, No. 14 Memang Sebiji!

Ada anak-anak artis yang ikuti jejak langkah mereka untuk menceburi bidang seni. Tapi ada juga anak-anak artis yang ikut rupa mereka, sampai nampak macam adik beradik! Yang macam kembar pun ada!

Featured Wed, 17 Jan 2018

7 Makanan Bantu Tingkatkan Nafsu Seks!

Kita selalu dengar tentang ungkapan kehidupan bagaikan roller coaster. Namun, kita tidak sedar keghairahan nafsu seks wanita juga seperti roller coaster, ada turun dan naiknya. Ada waktu cukup membara, tapi ada ketika, ‘selera’ pun tak […]

Featured Tue, 4 Sep 2018

26 Foto Ini Menunjukkan Kenapa Ramai Orang Merindui Barack Obama

Dia memang satu dalam sejuta, susah nak cari pengganti.

Gaya Hidup Tue, 1 May 2018

Kiub Ais Aloe Vera Mampu Kecutkan Jerawat. Buat Sendiri, Jimat & Senang!

Anda ada masalah jerawat yang teruk tapi tak tahu cara nak rawat? Jom DIY kiub ais aloe vera ini untuk kecutkan jerawat.

Featured Tue, 30 Jul 2019

Anak perempuan Eminem sekarang sudah besar panjang dan ‘cun’ habis!

Patutlah ramai yang ‘follow’ di Instagram!

Gaya Hidup Thu, 19 Apr 2018

5 ‘Port’ Air Terjun Yang Paling Menarik Di Malaysia. No.4 Paling Best!

Jom nikmati keindahan dan kecantikan air terjun di Malaysia. Pasti teruja!

| Live TV