Gaya Hidup By: Bibi Ramli March 20, 2018 @ 1:01pm

Mariah Carey Kongsi Makan Dua Benda Ini Saja Setiap Hari. Biar Betul, Tak Bosan Ke?

Kalau makan benda yang sama setiap kali, mesti boring!

Tapi ada orang yang berpendapat, kalau dah jumpa sesuatu yang anda suka, makanlah benda yang sama sampai mati, untuk breakfast, lunch dan dinner, no hal punya.

Contohnya, Don Gorske, 64, disahkan sihat oleh doktor walaupun dia makan dua Big Mac setiap hari sejak 46 tahun lalu. Wow! Tak bosan ke? Tak pernah ke terasa nak makan Spicy Chicken McDeluxe ke, Fillet O’ Fish ke…

Rupa-rupanya Mariah Carey, penyanyi top yang empunya suara luar biasa tu pun berkongsi logik yang sama!

“Anda akan benci makanan kegemaran saya — ikan salmon dari Norway dan capers (putik bunga yang dijerukkan, selalu dijumpai di negara-negara Mediterranean).”

Foto: www.undercurrentnews.com, www.meusu.com

Ini je benda yang dia makan setiap hari, setiap kali. Ini je! Katanyalah.

Selepas bangun pagi, dia akan makan salmon dan capers. Bila lapar di waktu tengahari, dia akan makan lox (ikan salmon yang direndam dalam air garam) serta capers.

Untuk dinner pulak, dia makan ikan dan capers lagi! Sama jugalah kalau dia tiba-tiba lapar di tengah malam. Gilalah!

Hmm, mungkin ikan salmon dan capers tu baik untuk kerongkong. Yelah, dia kan penyanyi diva. Mestilah kena maintain suara yang top!

Kalau anda pula bagaimana? Boleh ke anda makan dua benda je sepanjang hidup? Kalau diberi pilihan, apakah dua benda tu?

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Thu, 27 Sep 2018

Saksikan Persembahan Koir ‘Voci Vivace’ Oleh The Canticle Singers 6 & 7 Oktober Ini

Kalau anda nak tukar mood, cuba tonton seni muzik ini pula.

Gaya Hidup Wed, 2 Jan 2019
Featured Tue, 25 Jun 2019
Gaya Hidup Thu, 31 May 2018

Kalau Nak Kurus Di Pagi Raya, Amalkan Tip Diet Ini

Anda boleh cuba tip diet ini sepanjang bulan Ramadan!

Featured Mon, 14 Oct 2019

Belanjawan 2020 sedia 6 insentif untuk wanita

Peruntukan lebih holistik dengan pelbagai manfaat

Gaya Hidup Wed, 7 Mar 2018

Bye-Bye Selulit! Ini 6 Cara Mudah & Semulajadi Untuk Hilangkannya. No. 1 Wajib Cuba!

Selain jerawat, selulit juga merupakan antara masalah yang paling ditakuti oleh wanita.

Gaya Hidup Tue, 26 Nov 2019

Ini respons betul ketika berdepan dengan individu yang ingin bunuh diri

Kadangkala niat baik kita boleh memberi impak negatif.

Featured Thu, 18 Jan 2018

Kurus Tak Semestinya Sihat

Kurus itu cantik! Itu fakta yang tersemat di pemikiran ramai wanita. Namun, tahukah anda kurus itu tidak semestinya melambangkan seseorang itu 100% sihat. Ini disebabkan mereka yang kurus selalu merasakan mereka sihat lalu mengambil ringan […]

Featured Fri, 3 Jan 2020

Adab memotong kuku, antara mitos dengan sunah

Ketahui cara betul yang disarankan dalam Islam

Gaya Hidup Wed, 31 Oct 2018

6 Perbuatan Biasa Yang Ratu Elizabeth II Tak Pernah Lakukan Seumur Hidupnya

Bagi rakyat jelata, benda-benda ini dikira biasa.

| Live TV