Gaya Hidup By: Ad Ops March 20, 2018 @ 1:01pm

Mariah Carey Kongsi Makan Dua Benda Ini Saja Setiap Hari. Biar Betul, Tak Bosan Ke?

Kalau makan benda yang sama setiap kali, mesti boring!

Tapi ada orang yang berpendapat, kalau dah jumpa sesuatu yang anda suka, makanlah benda yang sama sampai mati, untuk breakfast, lunch dan dinner, no hal punya.

Contohnya, Don Gorske, 64, disahkan sihat oleh doktor walaupun dia makan dua Big Mac setiap hari sejak 46 tahun lalu. Wow! Tak bosan ke? Tak pernah ke terasa nak makan Spicy Chicken McDeluxe ke, Fillet O’ Fish ke…

Rupa-rupanya Mariah Carey, penyanyi top yang empunya suara luar biasa tu pun berkongsi logik yang sama!

“Anda akan benci makanan kegemaran saya — ikan salmon dari Norway dan capers (putik bunga yang dijerukkan, selalu dijumpai di negara-negara Mediterranean).”

Foto: www.undercurrentnews.com, www.meusu.com

Ini je benda yang dia makan setiap hari, setiap kali. Ini je! Katanyalah.

Selepas bangun pagi, dia akan makan salmon dan capers. Bila lapar di waktu tengahari, dia akan makan lox (ikan salmon yang direndam dalam air garam) serta capers.

Untuk dinner pulak, dia makan ikan dan capers lagi! Sama jugalah kalau dia tiba-tiba lapar di tengah malam. Gilalah!

Hmm, mungkin ikan salmon dan capers tu baik untuk kerongkong. Yelah, dia kan penyanyi diva. Mestilah kena maintain suara yang top!

Kalau anda pula bagaimana? Boleh ke anda makan dua benda je sepanjang hidup? Kalau diberi pilihan, apakah dua benda tu?

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Eat Travel Tue, 21 Apr 2020

Resipi badak berendam unik Catrionna Brian Ross

Pupuk minat anak hargai kuih tradisional

Featured Sat, 2 May 2020

Peperangan COVID-19 masih belum berakhir

SOP lebih ketat ketika PKPB

Gaya Hidup Mon, 29 Jan 2018

Senaman Setiap Hari, Selamat Atau Tidak?

Melakukan senaman setiap hari boleh memberi manfaat kepada kesihatan tubuh badan.

Gaya Hidup Thu, 20 Dec 2018
Gaya Hidup Tue, 29 Jan 2019
Gaya Hidup Thu, 15 Feb 2018

Telefon Bimbit Jejaskan Kulit. Bawa Lebih Banyak Kuman Berbanding Tandas Awam?

Tahukah anda telefon bimbit dianggap tidak bersih dan membawa lebih banyak kuman berbanding tandas awam.

Gaya Hidup Fri, 13 Apr 2018

Awas! 8 Jenis Makanan Yang Tidak Boleh Dipanaskan Guna Microwave

Tahukah anda tidak semua jenis makanan boleh dipanaskan menggunakan microwave kerana ia akan membuatkan makanan itu kehilangan khasiatnya.

Gaya Hidup Mon, 10 May 2021

Rekaan Anggun Busana Muslimah Dapat Sambutan

“Alhamdulillah, saya bersyukur dengan sambutan yang diterima daripada pelanggan FaraAlya. Walaupun jenama ini baru sahaja dilancarkan pada April yang lalu, kesemua rekaan habis dibeli. Ini sebenarnya membakar semangat saya untuk terus berbisnes,” kata Datin Hamizan […]

Featured Thu, 15 Mar 2018

Diberi Jolokan Maldives Indonesia, Pulau Derawan Buat Anda Enggan Pulang!

Pulau yang terkenal dengan jolokan Maldives Indonesia itu, sememangnya sebuah pulau yang mempesonakan dengan pesisiran serta kehidupan laut yang berbagai.

Gaya Hidup Fri, 16 Aug 2019

Pernah ditipu secara ‘online?’ Ini apa yang anda perlu buat & cara pencegahan

Tahap kesedaran warga Malaysia nampaknya masih rendah.

| Live TV