Gaya Hidup By: Ad Ops March 20, 2018 @ 1:01pm

Mariah Carey Kongsi Makan Dua Benda Ini Saja Setiap Hari. Biar Betul, Tak Bosan Ke?

Kalau makan benda yang sama setiap kali, mesti boring!

Tapi ada orang yang berpendapat, kalau dah jumpa sesuatu yang anda suka, makanlah benda yang sama sampai mati, untuk breakfast, lunch dan dinner, no hal punya.

Contohnya, Don Gorske, 64, disahkan sihat oleh doktor walaupun dia makan dua Big Mac setiap hari sejak 46 tahun lalu. Wow! Tak bosan ke? Tak pernah ke terasa nak makan Spicy Chicken McDeluxe ke, Fillet O’ Fish ke…

Rupa-rupanya Mariah Carey, penyanyi top yang empunya suara luar biasa tu pun berkongsi logik yang sama!

“Anda akan benci makanan kegemaran saya — ikan salmon dari Norway dan capers (putik bunga yang dijerukkan, selalu dijumpai di negara-negara Mediterranean).”

Foto: www.undercurrentnews.com, www.meusu.com

Ini je benda yang dia makan setiap hari, setiap kali. Ini je! Katanyalah.

Selepas bangun pagi, dia akan makan salmon dan capers. Bila lapar di waktu tengahari, dia akan makan lox (ikan salmon yang direndam dalam air garam) serta capers.

Untuk dinner pulak, dia makan ikan dan capers lagi! Sama jugalah kalau dia tiba-tiba lapar di tengah malam. Gilalah!

Hmm, mungkin ikan salmon dan capers tu baik untuk kerongkong. Yelah, dia kan penyanyi diva. Mestilah kena maintain suara yang top!

Kalau anda pula bagaimana? Boleh ke anda makan dua benda je sepanjang hidup? Kalau diberi pilihan, apakah dua benda tu?

Sumber: Insider

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 23 Apr 2020

“Yang duduk di bandar nak balik ke kampung tak boleh…tidak boleh,” – Ismail Sabri

Tolonglah jangan galak sangat nak balik kampung masa Ramadan ni

Featured Fri, 22 May 2020

Rakyat dilarang bermalam ketika ziarah Aidilfitri

Melaka catat jumlah tertinggi rentas negeri

Featured Tue, 12 Feb 2019

Mengenakan bengkung sambil melakukan senaman tarian, berpeluh sakan dibuatnya!

Wow! peserta lelaki dan Erul AF pun ber’salsation’ sambil berbengkung? Terujanya!

Featured Fri, 3 Aug 2018
Gaya Hidup Sat, 29 Dec 2018
Gaya Hidup Sat, 22 Dec 2018

Jurufoto Keluarga Diraja Britain Kongsikan Gambar-Gambar Kegemarannya Dari Tahun Ini

Lihatlah saat-saat candid mereka yang anda jarang dapat tengok.

Gaya Hidup Mon, 28 Jan 2019

33 gambar laut dalam yang menang anugerah, anda pasti terpukau melihatnya

Gambar-gambar ini akan membuatkan anda mengagumi ciptaan Tuhan

Featured Fri, 8 May 2020
Featured Wed, 25 Jul 2018

Tumit Kaki Pecah & Merekah? Jom Guna Bahan Ini, Gerenti Licin!

Meskipun ramai yang tidak memandang serius mengenai permasalahan ini, namun ia juga sama penting dengan merawat wajah.

Gaya Hidup Thu, 19 Jul 2018

Amalkan 3 Perkara Ini Setiap Kali Bangun Tidur, Anda Pasti Rasa Bahagia

Rutin ini sangat bermanfaat untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan anda.

| Live TV