Gaya Hidup By: Padin February 1, 2023 @ 3:36am

Teruskan Legasi Dengan Junior Designer, Rizman Ruzaini Lancar Koleksi Busana Pengantin Mampu Milik

Terkenal dengan rekaan busana pengantin yang sejak 17 tahun lalu, jenama Rizman Ruzaini yang diusahakan oleh dua sahabat baik, Rizman Nordin dan Ruzaini Jamil sentiasa menjadi pilihan ramai.

Meneruskan legasi jenama mereka, Rizman Ruzaini muncul dengan Junior Designer, Akmal Hakim Ajirul untuk menjadi pelapis mereka dalam dunia fesyen.

Kemunculan Akmal juga akan membantu jenama ini merealisasikan impian untuk menggayakan setiap bakal raja sehari di negara ini.

“Ini bukan perkara baharu dalam dunia fesyen antarabangsa, malah jenama terkenal lain memang mempunyai pereka muda sebagai pelapis. Di Rizman Ruzaini sendiri kami mahu menuju ke destinasi yang lebih jauh dan mempunyai seseorang yang akan membawa aspirasi kami pada waktu ini sangat penting.

“Bukan satu kerja mudah, dalam tempoh pencarian ini juga, elemen utama yang kami ambilkira adalah Junior Designer yang bakal dipilih memahami DNA Rizman Ruzaini. Alhamdulillah selepas hampir setahun, kami diketemukan dengan Akmal yang kami yakin mampu menyempurnakan setiap rekaan dengan sentuhan Rizman Ruzaini,” katanya.

Melihat kehadiran Akmal juga sebagai penanda aras kepada perniagaan mereka kini, jelas Rizman, penting untuk setiap pelanggan mereka di luar sana tahu bahawa hasil setiap rekaan Junior Designer ini tetap akan dipantau oleh Rizman dan Ruzaini sendiri. Ini bagi memastikan nilai estetik yang sentiasa menjadi dambaan jenama ini akan terus dapat dikekalkan.

“Kami berhasrat mahu menjadi sebahagian daripada hari penting setiap pengantin di Malaysia, memang itu yang menjadi impian kami berdua sebenarnya. Namun kita perlu bersikap realistik. Bagi saya soal kadar bayaran masih menjadi agenda utama pengantin di luar sana.

“Jadi kehadiran junior designer ini adalah solusi daripada kami buat semua bakal pengantin. Dengan harga permulaan hanya dari RM4,000 tidak mustahil lagi buat mereka untuk menyarung busana jenama Rizman Ruzaini di hari bersejarah mereka,” jelasnya.

Tidak sahaja perlu kreatif dalam soal rekaan, tambah Rizman kriteria yang turut ditekankan dalam pemilihan Junior Designer ini juga adalah persembahan diri serta kemampuan berkomunikasi dengan baik.

“Tidak dinafikan bila bercakap soal bakat kami bertemu dengan ramai pereka muda dan berbakat, tetapi antara kesilapan besar mereka adalah apabila melihat industri ini sebagai batu loncatan mereka untuk berada dalam dunia glamor. Bukan sesuatu yang tidak baik sebenarnya, tetapi fokus utama yang perlu mereka lihat adalah perniagaan dan dunia glamor hanya bonus bila berada dalam industri ini.

“Selain itu, sifat yang perlu ada pada pereka juga bagi saya adalah kemampuan mereka dalam menyampaikan apa yang pelanggan mahu. Rekaan yang baik adalah rekaan yang menyentuh gaya personal setiap pemakai,” katanya.

Sementara itu berkongsi rasa syukur, Akmal memberitahu dia cukup bertuah untuk berada di bawah kelolaan dua pereka terkenal negara ini. Tambah anak kelahiran Sandakan, Sabah ini juga seperti yang dijanjikan dia akan menyalurkan kreativitinya yang disesuaikan dengan setiap rekaan jenama ini.

“Saya ingin berterima kasih kepada Rizman dan Ruzaini kerana mempercayai bakat yang saya ada. Bukan mudah sebenarnya saya membawa jenama sebesar ini, justeru apabila diberi peluang saya fikir ini adalah masa yang terbaik untuk saya mencabar diri,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Tue, 27 Nov 2018

25 Pekerjaan Dengan Gaji Paling Masyuk Di Malaysia, Cecah Lima Angka!

Demand Planning Manager merupakan kerjaya makan gaji dengan bayaran paling tinggi, wow!

Gaya Hidup Mon, 2 Jul 2018
Cahaya Mata Wed, 21 Dec 2022

“Macam Nampak Baby Bump” – Netizen Dakwa Isteri Sedang Hamil, Ini Jawapan Zaki Azeman

Pelakon Zaki Azeman tular di media sosial apabila dia dan isteri, Raa Suzuran melakukan trend tarian di TikTok. @zakiazeman94 Hi @AdamLee @Sweet Qismina ♬ 原聲 – ABCandE Menerusi hantaran yang dikongsikan oleh Zaki, dia dan

Featured Wed, 23 Nov 2022

Tak Kisah Jawatan Perdana Menteri Lambat Diumumkan, Aeril Zafrel Harap Keputusan Capai Kata Sepakat

Pelakon dan usahawan terkenal, Aeril Zafrel bersabar menanti pengumuman bakal Perdana Menteri ke-10 Malaysia. Menurut Aeril, lebih baik keputusan yang akan dibuat mengambil lebih masa bagi mendapatkan kata sepakat semua pihak dalam menentukan keputusan yang

Featured Wed, 8 Apr 2020

Elak jangkitan COVID-19 antara manusia dengan haiwan peliharaan

KKM bekerjasama dengan Jabatan Veterinar

Featured Wed, 15 Sep 2021

“Halus Buatan, Boleh Cecah Ribuan Ringgit Semeter”- Cantiknya! Penampilan Dr Wan Azizah Di Istiadat Parlimen Raih Perhatian!

Istiadat Pembukaan Penggal Ke-4 Majlis Parlimen Ke-14 telah berlangsung pada kelmarin. Kebiasaannya, ahli parlimen akan menggayakan uniform rasmi berwarna putih namun kemunculan Ahli Parlimen Pandan dan Presiden Pakatan Harapan, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan

Gaya Hidup Fri, 17 May 2019

Ikuti cara mandi wajib yang betul supaya puasa anda sah

Selepas habis datang haid atau bersama pasangan, anda perlu mandi wajib.

Featured Sun, 3 May 2020

Lisa Surihani luah rasa rindu? Siapa gerangan yang dirindui?

Turut kongsi cara kekal hidrat dan cantik ketika Ramadan

Featured Tue, 22 May 2018

3 Selebriti Wanita Ini Kongsi Tip Untuk Kekal Bertenaga Sepanjang Bulan Ramadan

Ikuti cara pemakanan selebriti ini untuk kekal bertenanga di bulan puasa.

Featured Wed, 29 Apr 2020

| Live TV