Hiburan By: Del14 October 2, 2019 @ 4:32pm

Gandingan Hebat Kolaborasi Ibu Dan Anak, Young And Glow X Neelofa

Setelah sibuk ke sana ke mari sepanjang minggu fesyen di New York, Paris, dan Milan, ikon gaya dan usahawan hijab popular, Neelofa kini hadir dengan koleksi lip-matte baharu menerusi kerjasama perdana bersama ibu tercinta, Noor Kartini Noor Mohammed menerusi Young & Glow X Neelofa.

Menampilkan enam rona berbeza, warna-warna memikat Young & Glow X Neelofa ini dinamakan secara unik dan catchy sesuai mengikut sisi peribadinya sebagai usahawan dan anak seni. Keenam-enam nama yang dipilih mempunyai makna yang istimewa di dalam hidup selebriti bernama Noor Neelofa binti Mohd Noor ini. 

Enam warna tersebut adalah Lotus, MRSM, Tiga, Aquarius, Nona dan Kelantan.

“Lotus atau teratai merupakan maksud di sebalik nama saya sendiri. Walaupun ejaan asalnya, Nilufar membawa maksud teratai biru, namun, ia secara keseluruhan memakili nama saya.

“MRSM pula merupakan tempat di mana saya menimba ilmu, iaitu MRSM Langkawi sementara Tiga pula mewakili status saya sebagai anak ketiga dalam keluarga,” ujar Neelofa.

Personaliti yang turut diberi gelaran mogul fesyen itu turut menerangkan, nama Aquarius, Nona dan Kelantan dipilih kerana nilai sentimental yang ada pada ketiga-tiganya.

“Seperti semua sedia maklum, Aquarius merupakan zodiak kelahiran.

“Manakala penglibatan saya sebagai pengacara Nona pula dilihat telah berjaya memacu kerjaya seni dan bisnes sehingga ke hari ini.

“Untuk rona terakhir, saya memilih Kelantan memandangkan saya dilahirkan di Pasir Mas, Kelantan,” katanya.

Mengenai kuantiti jualan Young & Glow X Neelofa, Neelofa menjelaskan, 50,000 unit lip-matte telah pun ditempah sebelum koleksi berkenaan dilancarkan pada Jumaat ini.

“Kami mengeluarkan lip-matte ini dalam kuantiti yang sangat terhad. Jika koleksi pertama ini habis, kami tidak akan mengulang edar.

“Hal ini kerana, kami akan mengeluarkan warna yang berbeza pada koleksi yang akan datang,” katanya lagi.

Bagi yang menyukai rona-rona perang, ‘blush’ atau ‘nude’, nah! Koleksi pertama ini untuk kamu! Sejujurnya, warna-warna dalam keluaran lip-matte ini harus berada di dalam tas tangan setiap ‘fashionista‘! 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Awie Keluar Hospital, Bakal Cuba Kaedah Alternatif Pula

Ini semua mungkin Allah nak uji dan saya reda…

Hiburan Thu, 19 Jul 2018

Pengecasan Pantas iPhone Tidak Akan Dijual Secara Berasingan Tahun Ini

Pengecasan pantas menjadi satu kekurangan yang terdapat pada peranti iPhone. Pengguna iPhone terpaksa menggunakan alat pengecas MacBook bagi menikmati fungsi itu. Maka ia akan menjadi satu masalah kepada pengguna iPhone yang tidak memiliki MacBook. Berita mengenai alat […]

LIFESTYLE Thu, 25 Oct 2018

75 Years of IKEA: From a Simple Idea to a Bustling Business Model

For over 75 years, IKEA is driven by the belief that furniture can be affordable without sacrificing principles of quality, design and sustainability. What started as a small post order business has grown into a […]

Hiburan Sun, 28 Apr 2019
TECH Wed, 5 Dec 2018

5 Sebab Akaun Facebook Boleh Disekat

Ini antara ciri-ciri akaun facebook anda boleh disekat.

Hiburan Sun, 22 Apr 2018

Jarak Usia Bukan Halangan Zara- Hafreez

Zara Zya tak rasa lebih tua bila berada dengan Hafreez. Malah dia jadi diri sendiri! Auwww, kalau korang tengok gelagat dorang di laman Instagram, comel betul pasangan ni…

Events Sun, 13 Jan 2019

演唱会零冷场!张韶涵不惧高海拔「用生命」飙高音

距离上次的《纯粹》巡演仅半年时间,Angela张韶涵又展开了新的巡演!首次登上云顶舞台的她,完全没有被高达1865公尺的海拔影响,从第一首到最后一首歌都在「用生命」飙高音演唱。

Hiburan Fri, 21 Sep 2018

Gambar Kemalangan Tular, Isteri Saleem Sahkan Kejadian Adalah Benar!

Keadaan Saleem stabil dan tidaklah seteruk yang diberitahu. Doakan agar Saleem segera sembuh dan saya anggap kejadian yang berlaku ini adalah ujian Allah SWT.

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Bahagia! Hasrat Abby Abadi Akhirnya Tercapai

Hasrat Abby Abadi untuk mengambil anak angkat bayi lelaki dimakbulkan dengan sekelip sahaja. Syukur ke hadrat ilahi.

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

Kak Lina Pom Pom Akui Kini Hangat Bercinta

Sama-samalah kita doakan yang terbaik buat Kak Lina kita dan juga baby Sefhia okay!

 

| Live TV