Gaya Hidup By: Bibi Ramli July 2, 2018 @ 9:00am

5 Cara Menyimpan Sayuran Dan Buah Supaya Ia Tahan Lebih Lama

Bagi anda yang selalu masak makanan sendiri, mesti ada masanya yang anda tak sempat nak gunakan barangan runcit yang anda beli, tak kiralah sayur-sayuran atau buah-buahan.

Tengok-tengok dah busuk atau layu. Mesti anda rasa rugi, kan?

Lain kali anda boleh elakkan ini daripada berlaku sebab ada beberapa trick yang anda boleh gunakan supaya sayur atau buah anda akan tahan lebih lama.

Tak semestinya kalau anda simpan di dalam peti ais, ia akan tahan lama. Ya, udara dingin dan sejuk memang membantu. Tapi jika anda menggunakan teknik-teknik ini, gerenti ia akan tahan laaagi lama.

Nak tahu caranya? Jom tengok video di bawah ini.

Sumber: DIY Hacks

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Wed, 31 Jan 2018

Nak Kuruskan Badan? Makan 9 Buah-Buahan Ini

Buah yang kaya dengan serat serta mengandungi vitamin C merupakan jenis buah yang sangat disarankan ketika anda sedang berusaha mendapatkan bentuk badan menawan.

Gaya Hidup Tue, 26 Nov 2019
Featured Thu, 7 May 2020
Gaya Hidup Mon, 17 Sep 2018

Model Mengandung Ini Melalui Proses Kelahiran Ketika Catwalk Untuk Fashion Show Rihanna

Dia steady saja walaupun entah-entah dia tengah sakit. Cayalah!

Gaya Hidup Mon, 30 Jul 2018

Impi Perut Kempis? Elakkan Minuman Jenis Ini

Paling penting, elak minuman yang mengandungi kandungan gula yang tinggi.

Gaya Hidup Fri, 8 Mar 2019

3M Malaysia celebrates women empowerment with gender-balanced initiatives for its staff

Head of technical department Chan Yen Sze also contributed to the cause.

Featured Wed, 8 Apr 2020
Featured Mon, 25 Jun 2018

Jangan ambil enteng depresi ibu bekerja, rawat sebelum mudarat

Bayangkan, seorang suri rumah pun tidak henti-henti tugasan di rumah, inikan pula ibu yang bekerja.

Gaya Hidup Mon, 23 Apr 2018

Cederakan Diri Akibat Kemurungan, Wanita Ini Nekad Mulakan Bisnes Kek Fondant

Pemilik Leenie’s Bakery akui mengakui kemurungan sehingga tahap mencederakan diri sendiri.

Featured Wed, 2 May 2018

PRU14: Item Yang Perlu Ada Dalam Beg Tangan Sebelum Keluar Mengundi

Hijab & Heels ingin membongkar barangan yang perlu ada di dalam beg tangan wanita sebelum keluar mengundi.

| Live TV