Featured By: Aqilah Paharuzi April 25, 2022 @ 7:38pm

ASP Polis Buat Live Di TikTok Ketika Bertugas Dikecam Ramai… Teruja Cecah 1,900 Tontonan, Sempat Promote Akaun Untuk Raih 100,000 Followers!

Sebelum ini kecoh di ruangan media sosial Twitter mengenai seorang guru yang membuat ‘live’ TikTok ketika sedang bertugas.

Kini, timbul pula satu konflik baru melibatkan salah seorang anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang turut membuat live di TikTok pada waktu bekerja.

Menerusi sebuah ciapan yang tular di Twitter, netizen mempertikaikan tindakan anggota polis tersebut yang didakwa berpangkat Asistan Superintenden Polis (ASP) membuat live sewaktu operasi yang turut disertai bersama beberapa anggota polis yang lain.

Difahamkan, anggota polis tersebut meluahkan rasa teruja dengan jumlah penonton yang menyertai live tersebut telah mencecah sehingga 1,900 tontonan.

Bukan itu sahaja, anggota polis berkenaan turut sempat mempromosikan akaun TikToknya sebagai salah satu usaha untuk meraih 100,000 pengikut.

Meninjau di ruangan komen ciapan tersebut, rata-rata netizen mempretikaikan sama ada anggota polis dibenarkan untuk membuat siaran langsung di media sosial lebih-lebih lagi sewatu beroperasi.

Malah, mereka turut menganggap tindakan anggota polis berkenaan tidak beretika dan telah mencemarkan integriti warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang sememangnya diberi tanda hormat oleh rakyat Malaysia dalam memberi keamanan serta menyelesaikan kes jenayah negara.

Menerusi perkongsian video yang tular, netizen turut menyeru pihak Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) untuk mengambil tindakan sewajarnya kepada anggota polis tersebut.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 3 Jul 2022
Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Abam Sasar Berat Badan Turun Ke 100 Kilogram

Target saya sehingga hujung tahun ini. Berat asal saya 188.6 kilogram sebelum ini. Sekarang sudah kurang kepada 163 kg. Go Abam, chaiyok!

Trending Sat, 28 Apr 2018

Finally! Kim Jong Un Wants Peace With South Korea

Has the decades-long war finally ended?

Featured Mon, 27 Apr 2020

4 kebaikan cuka epal untuk wanita

Badan sihat, kerja harian pun lancar

Trending Wed, 4 Jul 2018

Najib Razak Sudah Dibebaskan?

Najib dilihat telah meninggalkan perkarangan kompleks mahkamah dengan menaiki kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Vellfire putih kira-kira jam 3.30 petang tadi