Automobile By: Mohd Fuad Mohd Noor March 4, 2019 @ 8:52pm

Jangan Terlepas Untuk Menonton Rancangan Menarik Di Saluran DW Mac Ini!

Saluran rancangan Inggeris, DW tampil dengan pelbagai variasi rancangan menarik pada bulan ini. Jangan melepaskan peluang untuk menonton rancangan seperti The Peaceful Revolution, Women Leaders, Charged Business, Ahoy Leipzing, Secrets of  The Stone Age, Costumes for Venice, All The Dictator’s Men dan The Dream Of Eternal Youth.

Dalam slot check in :The Peaceful Revolution membawa penonton bersama hos terkenal, Lucas Stege menelusuri bandar Leipzig di  German, bandar ini meninggalkan seribu satu sejarah pada zaman revolusi 1989 yang melibatkan bantahan orang awam terhadap keadaan sosiopolitik dan ekonomi yang berlaku di daerah Jerman Timur. Slot ini mula bersiaran setiap hari pada 23 Mac setiap hari Sabtu, jam 1.30 tengah hari. 

Jangan lepaskan peluang untuk menonton dokumentari A Charged Business di slot Doc Film yang berkisarkan jutawan dan ahli perniagaan terkemuka Elon Musk dalam mendepani cabaran dunia automotif bersama syarikat beliau, Tesla.  Slot ini akan bersiaran pada hari Isnin, 11 Mac jam 1.15 tengah hari.

Dokumentari Secrets of The Stone Age akan bersiaran hari Selasa 12 Mac jam 1.15 tengah hari manakala All The Dictator’s Men mengisahkan kemelut yang dihadapi oleh Korea Utama yang dipimpin oleh diktator Kim Jong Un. All The Dictator’s Men  akan bersiaran pada 29 Mac hari Jumaat, jam 1.15.

Ikuti rancangan di slot global iaitu Women Leaders bermula hari isnin 4 Mac, jam 12.3o dan  rancangan Ahoy Leipzing bermula 23 Mac pada pukul 4 petang.

Slot Euromaxx menampilkan rancangan Costumes for Venice, slot ini memaparkan kisah pereka fesyen terkenal Horst Raack dan kisah pengembaraannya ke Kota Venice. Racangan ini bersiaran bermula 2 Mac jam 4.30 petang.

Rancangan The Dream Of Eternal Youth akan membawa penonton bersama-sama seorang professor terkemuka membincangkan penyelesaian terbaik dalam mengatasi masalah penuaan. Slot Good in Shape ini akan bersiaran pada 1 Mac, jam 12.30 malam.

 

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 23 Jan 2019

Siapa 12 Artis Wanita Dalam Lagu Terbaru MarK Adam?

Wah tak sabar nak dengar lagu Amnesia Mark ni!

Hiburan Tue, 13 Feb 2018

GILIRAN ABAM JADI PENYANYI

Pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 ini mahu membuktikan dirinya seorang yang versatile. Cayalah Abam!

Hiburan Thu, 12 Sep 2019

Penangan ‘Azura’ Dalam Hidup Dato’ Jamal Abdillah

Siapa ingat Zack dan Azura, angkat tangan!

Hiburan Fri, 26 Apr 2019

’Saya Maafkan Dia…’-Air Mata Sheila Rusly Tumpah Terkenang Insiden Lalu

Tapi buat masa ini, saya masih boleh ‘hadam’ perbuatan dia yang terlalu peribadi untuk dikongsi…

Fab Foodies! Thu, 15 Feb 2018

大马各籍贯华人年菜吃什么?

华人农历新年,是一家大小大团圆的好时刻。在马来西亚,我国华人至今仍然会延续祖籍,以各籍贯传统的方式庆祝新年。不同的籍贯会吃不同年菜,也有不同的意义。你对大马不同籍贯的年菜佳肴有多认识呢?

Hiburan Tue, 16 Jul 2019

Dunia Glamour Dah Habis – Adi Putra

Jujurnya, saya tidak lagi berharap untuk nama saya sentiasa di atas.

Hiburan Thu, 8 Aug 2019

Gempak Habis…Gabungan Pemuzik Handalan Asia Dalam Project E.A.R!

Pengenalan pertama Project E.A.R. memperlihatkan Pop Shuvit (Malaysia), Slapshock (Filipina), Thaitanium (Thailand), Saint Loco (Indonesia) dan Ahli Fiqir (Singapura) mempersembahkan medley lagu-lagu dalam bahasa kebangsaan masing-masing (Bahasa Malaysia,Indonesia,Tagalog dan Thai).

Automobile Fri, 25 Jan 2019
Hiburan Sun, 28 Oct 2018

Sonaone is Finally Back with a New Single!

He was MIA from the music scene for 2 years but now he’s finally back.

| Live TV