Automobile By: Mohd Fuad Mohd Noor March 4, 2019 @ 8:52pm

Jangan Terlepas Untuk Menonton Rancangan Menarik Di Saluran DW Mac Ini!

Saluran rancangan Inggeris, DW tampil dengan pelbagai variasi rancangan menarik pada bulan ini. Jangan melepaskan peluang untuk menonton rancangan seperti The Peaceful Revolution, Women Leaders, Charged Business, Ahoy Leipzing, Secrets of  The Stone Age, Costumes for Venice, All The Dictator’s Men dan The Dream Of Eternal Youth.

Dalam slot check in :The Peaceful Revolution membawa penonton bersama hos terkenal, Lucas Stege menelusuri bandar Leipzig di  German, bandar ini meninggalkan seribu satu sejarah pada zaman revolusi 1989 yang melibatkan bantahan orang awam terhadap keadaan sosiopolitik dan ekonomi yang berlaku di daerah Jerman Timur. Slot ini mula bersiaran setiap hari pada 23 Mac setiap hari Sabtu, jam 1.30 tengah hari. 

Jangan lepaskan peluang untuk menonton dokumentari A Charged Business di slot Doc Film yang berkisarkan jutawan dan ahli perniagaan terkemuka Elon Musk dalam mendepani cabaran dunia automotif bersama syarikat beliau, Tesla.  Slot ini akan bersiaran pada hari Isnin, 11 Mac jam 1.15 tengah hari.

Dokumentari Secrets of The Stone Age akan bersiaran hari Selasa 12 Mac jam 1.15 tengah hari manakala All The Dictator’s Men mengisahkan kemelut yang dihadapi oleh Korea Utama yang dipimpin oleh diktator Kim Jong Un. All The Dictator’s Men  akan bersiaran pada 29 Mac hari Jumaat, jam 1.15.

Ikuti rancangan di slot global iaitu Women Leaders bermula hari isnin 4 Mac, jam 12.3o dan  rancangan Ahoy Leipzing bermula 23 Mac pada pukul 4 petang.

Slot Euromaxx menampilkan rancangan Costumes for Venice, slot ini memaparkan kisah pereka fesyen terkenal Horst Raack dan kisah pengembaraannya ke Kota Venice. Racangan ini bersiaran bermula 2 Mac jam 4.30 petang.

Rancangan The Dream Of Eternal Youth akan membawa penonton bersama-sama seorang professor terkemuka membincangkan penyelesaian terbaik dalam mengatasi masalah penuaan. Slot Good in Shape ini akan bersiaran pada 1 Mac, jam 12.30 malam.

 

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 27 Nov 2018

Tiga Lagu Hael Ke AJL 33, Nabila Razali Janji ‘Turun Padang’

Sweet je tengok dua selebriti ni kan. Teman tapi mesra gituew…

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Kurang 24 Jam, Video Kejutan Raisa Buat Suami Dapat Jutaan Tontonan

Menerusi video bertajuk Our Little Light itu, suaminya Hamish Daud dilihat terkejut seterusnya mengalirkan air mata selepas isterinya menunjukkan keputusan ujian kehamilan.

LIFESTYLE Sun, 26 Jan 2020

Hilangkan Parut Jerawat Guna 2 Bahan Mudah.

Dengan menggunakan 2 bahan yang mudah yang mudah didapati dari dapur untuk hilangkan parut jerawat

LIFESTYLE Tue, 2 Jul 2019

Berkaki Ayam di Pasir Pantai Boleh Terkena Cutaneos Larva Migrain

Cutaneos Larva Migrain bahaya terutama sekali apabila anda berjalan diatas pasir ye

Hiburan Fri, 8 Nov 2019

“Lagu Ini Ibarat ‘Anak’, Kalau Dah Bagi Bukan Boleh Ambil Balik…” -Amylea

Bukan calang-calang kalau 4 dari 6 buah lagu hasil nukilan penulis lirik, penyanyi dan bekas peserta Akademi Fantasia, Amylea ini masuk ke peringkat separuh akhir Anugerah Juara Lagu yang ke 34. Lagu-lagu yang dipertandingkan itu […]

Hiburan Tue, 29 May 2018

Cerita Artis Plastik, Kenapa Janna Nick Naik Angin?

Saya bukan orang yang bermuka-muka dan saya orang yang sangat jujur. Kalau dia nak plastik dengan saya, tak payah la…

LIFESTYLE Sat, 28 Dec 2019

Sendi Boleh Terseliuh Jika Selalu Letupkan Jari Dan Tulang Belakang

cara salah dan keterlaluan yang boleh mendatangkan kesan di lain hari

Hiburan Thu, 5 Sep 2019

Atikah Suhaime Tak Kisah Suami Boroi Asal Berduit?

Siapalah agaknya yang dapat hinggap di hati Atikah?

Hiburan Thu, 1 Mar 2018

5th Anniversary Tanpa Suami, Hati Intan Sudah Mati

Bukan itu sahaja, kalau dilihat menerusi laman instagram Intan, beliau juga turut memuat naik beberapa quote yang mungkin menggambarkan perasaannya berhubung kes perceraiannya bersama Ude semalam. 

LIFESTYLE Fri, 17 Jan 2020

5 Tips Melancong Bersama Anak Kecil

Tak Perlu Runsing Melancong Bersama Anak Kecil, 9 Tips Mudah Ini Selesaikan Masalah Anda

| Live TV