Automobile By: Mohd Fuad Mohd Noor March 4, 2019 @ 8:52pm

Jangan Terlepas Untuk Menonton Rancangan Menarik Di Saluran DW Mac Ini!

Saluran rancangan Inggeris, DW tampil dengan pelbagai variasi rancangan menarik pada bulan ini. Jangan melepaskan peluang untuk menonton rancangan seperti The Peaceful Revolution, Women Leaders, Charged Business, Ahoy Leipzing, Secrets of  The Stone Age, Costumes for Venice, All The Dictator’s Men dan The Dream Of Eternal Youth.

Dalam slot check in :The Peaceful Revolution membawa penonton bersama hos terkenal, Lucas Stege menelusuri bandar Leipzig di  German, bandar ini meninggalkan seribu satu sejarah pada zaman revolusi 1989 yang melibatkan bantahan orang awam terhadap keadaan sosiopolitik dan ekonomi yang berlaku di daerah Jerman Timur. Slot ini mula bersiaran setiap hari pada 23 Mac setiap hari Sabtu, jam 1.30 tengah hari. 

Jangan lepaskan peluang untuk menonton dokumentari A Charged Business di slot Doc Film yang berkisarkan jutawan dan ahli perniagaan terkemuka Elon Musk dalam mendepani cabaran dunia automotif bersama syarikat beliau, Tesla.  Slot ini akan bersiaran pada hari Isnin, 11 Mac jam 1.15 tengah hari.

Dokumentari Secrets of The Stone Age akan bersiaran hari Selasa 12 Mac jam 1.15 tengah hari manakala All The Dictator’s Men mengisahkan kemelut yang dihadapi oleh Korea Utama yang dipimpin oleh diktator Kim Jong Un. All The Dictator’s Men  akan bersiaran pada 29 Mac hari Jumaat, jam 1.15.

Ikuti rancangan di slot global iaitu Women Leaders bermula hari isnin 4 Mac, jam 12.3o dan  rancangan Ahoy Leipzing bermula 23 Mac pada pukul 4 petang.

Slot Euromaxx menampilkan rancangan Costumes for Venice, slot ini memaparkan kisah pereka fesyen terkenal Horst Raack dan kisah pengembaraannya ke Kota Venice. Racangan ini bersiaran bermula 2 Mac jam 4.30 petang.

Rancangan The Dream Of Eternal Youth akan membawa penonton bersama-sama seorang professor terkemuka membincangkan penyelesaian terbaik dalam mengatasi masalah penuaan. Slot Good in Shape ini akan bersiaran pada 1 Mac, jam 12.30 malam.

 

 

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Fri, 23 Mar 2018

3 Tips Untuk Kekal Wajah Seperti Remaja

Ada yang tegur wajah semakin tua, nak kekal remaja jom baca tips ni mana tahu menjadi

Hiburan Fri, 25 May 2018

Jangan Suka-Suka Guna Istilah Bufet Ramadan

Istilah atau perkataan lain yang turut dilarang digunakan ialah bufet berbuka puasa, makanan berbuka puasa, makanan bersahur, iftar dan seumpama yang membawa maksud sama.

LIFESTYLE Fri, 7 Jun 2019

爱人与被爱,你的爱情角色是什么?

爱人与被爱,你的爱情角色是什么?

Events Mon, 10 Feb 2020

[VIDEO] “Mic Tok Ti Tak ONS, Is Another Level Of Melampau” Netizen Salahkan Stesen TV Pula!

Hashtag #justiceforsitinurhaliza buat penyanyi kesayangan no 1 Malaysia

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Psst…Ini Sebab Korang Kena Tengok Spanar Jaya X!

Jangan lupa saksikan Spanar Jaya X bakal menemui penonton menerusi TV3 setiap Sabtu bermula 2 Februari 2019 jam 11 malam. Jangan lupa tengok okay! 

LIFESTYLE Tue, 16 Jul 2019

Kerana Orang Ketiga Punca Kes Cerai Beribu DiMalaysia

Antara penyebab cerai adalah tiada persefahaman antara pasangan, masalah kewangan dan kewujudan orang ketiga termasuk mentua.

Hiburan Tue, 26 Nov 2019
Hiburan Mon, 26 Feb 2018

Kilafairy dilabel Penari Tiang? Bikin Orang Ramai Naik Ghairah

Ada pihak yang turut mengecam beliau kerana penampilannya yang dilabel sebagai Penari Tiang sekaligus ada yang menjadikan beliau sebagai simbol seks kerana bentuk tubuhnya itu.

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Amira Rose Drama Paling Hangat, Catat 10 Juta Tontonan

Drama yang dibintangi pelakon hebat, Aiman Hakim dan Farah Nabilah ini telah mencatatkan sebanyak 10 juta tontonan menerusi platform TV, atas talian, dan media sosial.

| Live TV